reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Witam Was staraczki😊 mam pytanie troszkę z innej strony, chodzi o umowę o pracę na czas określony. Staramy się od listopada zeszlego roku. Umowe o pracę na czas określony mam do 31.07.2021. Ten cykl niestety bedzie stracony gdyz maz jest w pracy i wraca dopiero na poczatku kwietnia. Teraz miesiaczke mam dostsc 20.03 więc teoretycznie załapiemy sie na dni płodne jak bedzie w domu😊 i tu moje pytanie w momencie zakonczenia umowy musze byc max w 12 tygodniu ciazy inaczej nie przedłuża mi jej do dnia porodu i nie nalezy sie wtedy zasiłek? Nie wiem czy juz nie ryzykowac i po prostu odpuścić i zacząć starania po kolejnej umowie, czy dobrze liczę i załapiemy sie jeszcze w kolejnym cyklu😊 oczywiście jesli nam sie uda
A w ciazy nie jestes chroniona od początku? Przedłuzają wtedy do dnia porodu..

reklama
Witam serdecznie dziewczyny [emoji846] pisze bo normalnie ten cykl jest dla mnie jakimś ewenementem... Jestem po biochemicznej z 26.01 i wszystko jest dziwne. 10.02 byłam u gin i powiedziała że nie ma dominującego jajka. 12.02 zaczęłam plamic na brązowo przez 4 dni. 19.02 test owu wyszedł pozytywnie, śluz wskazywał na to że jest płodny. Temperature mierze ale nie wiem czy patrzeć na nią bo trochę kocham i kaszle. W piątek zrobiłam test ciążowy bo na wtedy miałam termin @ i po chwili wyszła błąd kreska ale po czasie i tak przez kolejne 3 dni za każdym razem... Zrobiłam też test owu który jest prawie pozytywny ..
Miał ktoś tak? Ja już nie wiem co myśleć

Witam Was staraczki😊 mam pytanie troszkę z innej strony, chodzi o umowę o pracę na czas określony. Staramy się od listopada zeszlego roku. Umowe o pracę na czas określony mam do 31.07.2021. Ten cykl niestety bedzie stracony gdyz maz jest w pracy i wraca dopiero na poczatku kwietnia. Teraz miesiaczke mam dostsc 20.03 więc teoretycznie załapiemy sie na dni płodne jak bedzie w domu😊 i tu moje pytanie w momencie zakonczenia umowy musze byc max w 12 tygodniu ciazy inaczej nie przedłuża mi jej do dnia porodu i nie nalezy sie wtedy zasiłek? Nie wiem czy juz nie ryzykowac i po prostu odpuścić i zacząć starania po kolejnej umowie, czy dobrze liczę i załapiemy sie jeszcze w kolejnym cyklu😊 oczywiście jesli nam sie uda

A w ciazy nie jestes chroniona od początku? Przedłuzają wtedy do dnia porodu..

Przedłużają do dnia porodu jeśli umowa kończy się po 12 tygodniu ciąży. Jeśli kończy się przed 12 tygodniem to pracodawca nie musi nic przedłużać, zależy to już tylko od jego dobrej woli. Jeśli chodzi o zasiłek to niestety nie pomogę, bo nie wiem jak to działa ;)

Witam serdecznie dziewczyny [emoji846] pisze bo normalnie ten cykl jest dla mnie jakimś ewenementem... Jestem po biochemicznej z 26.01 i wszystko jest dziwne. 10.02 byłam u gin i powiedziała że nie ma dominującego jajka. 12.02 zaczęłam plamic na brązowo przez 4 dni. 19.02 test owu wyszedł pozytywnie, śluz wskazywał na to że jest płodny. Temperature mierze ale nie wiem czy patrzeć na nią bo trochę kocham i kaszle. W piątek zrobiłam test ciążowy bo na wtedy miałam termin @ i po chwili wyszła błąd kreska ale po czasie i tak przez kolejne 3 dni za każdym razem... Zrobiłam też test owu który jest prawie pozytywny ..

Co znaczy blada kreska ale po czasie? Jeśli pojawiła się ona po czasie wskazanym w ulotce przez producenta testu to na to nie patrz, test może wtedy wyjść fałszywie dodatni.

Nie jeden test robiłam i nigdy nie pojawiała się druga kreska po 10 minutach. A teraz na każdym jednym i z różnych firm pojawia się druga kreska blada.
Co znaczy blada kreska ale po czasie? Jeśli pojawiła się ona po czasie wskazanym w ulotce przez producenta testu to na to nie patrz, test może wtedy wyjść fałszywie dodatni.

Gdybyś urodziła będąc bezrobotna to może należeć Ci się tzw kosiniakowe. Zobacz w Internecie :).

Nie jeden test robiłam i nigdy nie pojawiała się druga kreska po 10 minutach. A teraz na każdym jednym i z różnych firm pojawia się druga kreska blada.

Było tu wiele dziewczyn, które też sugerowały się kreską którą zobaczyły po czasie i jakoś w ciąży nie były 🤷‍♀️ Nie bez powodu producent podaje czas w jakim należy odczytywać wynik, w ulotce też jest informacja że po tym czasie test nie jest wiarygodny. Żeby mieć 100% pewność czy jesteś czy nie jesteś w ciąży to radzę udać się do laboratorium i zrobić badanie z krwi :)

Czesc Dziewczyny, w tym cyklu mialam moec robiona droznosc, ale moja Pani doktor zapomniala mi powiedziec, ze przed badaniem powinnam jeszcze zrobic badanie na chlamydie i na ureoplasme, bo bez tego droznosci mi nie zrobia. Dopiero sama doczytalam i zapytalam jej co z tymi badaniami to powiedziala, ze faktycznie musze je zrobic. Na wyniki czeka sie 14 dni wiec droznosc dopiero najwczesniej za miesiąc. :/:/ Kolejny miesiąc w plecy.

Jesteś po biochemicznej z końca stycznia. Ten cykl zapewne będzie dziwny, hormony.

reklama
Ja nawet nie myślę że jestem tylko mnie właśnie to wszystko dziwi
Było tu wiele dziewczyn, które też sugerowały się kreską którą zobaczyły po czasie i jakoś w ciąży nie były [emoji2368] Nie bez powodu producent podaje czas w jakim należy odczytywać wynik, w ulotce też jest informacja że po tym czasie test nie jest wiarygodny. Żeby mieć 100% pewność czy jesteś czy nie jesteś w ciąży to radzę udać się do laboratorium i zrobić badanie z krwi :)

Do góry