reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Miały być bajkowe starania w okresie owulacji (Dziś 16dc), a jest jelitowka roku!!
Oprócz przytulania 14dc, musimy spauzować.
Marcowy cyklu przygotuj się na mnie 😁
Ja przechodzilam w zeszły piątek 🤢🤮 mdłości trzymaly mnie jeszcze do wtorku 🙈 także dużo zdrówka 😘
O dzieki za rade zbadam ten poziom jak bede szla teraZ na badania odnosnie tarczycy....a ty leki bierzesz juz na tarczyce ja dopiero 3 dzien biore po 2 tyg zauwazylas poprawe jakas w sobie😁?
Ja już biorę hormon prawie rok i dalej mogę zasnąć na stojąco w każdym miejscu 😁🤦‍♀️ więc nie nastawiaj się na cuda 😁

Czy już mam zwidy czy coś tam jest?

@ powinnam być wczoraj, cykle mam zazwyczaj jak w zegarku... do tego zawroty głowy, lekkie mdłości i wyraźnie czuje podwyższona temp...
Ja nic nie widzę 😞 zrób może betę, będzie czarno na białym ☺

Ja przechodzilam w zeszły piątek 🤢🤮 mdłości trzymaly mnie jeszcze do wtorku 🙈 także dużo zdrówka 😘

Ja już biorę hormon prawie rok i dalej mogę zasnąć na stojąco w każdym miejscu 😁🤦‍♀️ więc nie nastawiaj się na cuda 😁

Ja nic nie widzę 😞 zrób może betę, będzie czarno na białym ☺
Mieszkam w UK, tutaj nie można ot tak iść i zrobić niestety. W pl klinice robią, ale £80 i wynik za 5 dni😶

Witajcie. W dn. 11 lutego miałam zabieg łyżeczkowania, ciąża obumarła w 9 tyg. Teraz czekam na pierwszą @ w marcu i zaczniemy starania.
Przygoowalam zestaw badań przed wizytą u gina:
- morfologia (25p.)
- analiza ogólna moczu
- tsh
- żelazo, ferrytyna
- kwas foliowy
- wit. d3
- homocysteina
- trombofilia wrodzona
- prolaktyna (i tu mam pytanie - w którym dniu cyklu zrobić?)
Witaj, ja miałam lyzeczkowanie 24.01 i czekam na pierwszą @ i też się chcemy starać od razu, mam nadzieję że wredota niedługo przyjdzie bo już mam dość tego czekania, takiego zawieszenia...

I jeszcze jedno. Od zawsze mam żółty śluz, nie pamietam, abym miała białawy. Czy powinnam robić wymaz w kierunku infekcji? Nic mnie nie piecze ani nie swędzi.

A kiedy ostatnio robiłaś cytologię? Najlepiej skonsultować to z ginekologiem i on podejmie decyzję czy jest ok czy może np warto by było zrobić wymaz z pochwy.

Szczerze mówiąc to mam nadzieję, ze jednak się nie udało bo dostałam skierowanie na kolposkopie.

Nie sądziłam, ze będę miała stres żeby NIE BYC w ciąży w tym roku...

Z tego co czytałam to kolposkopię można wykonać także w ciąży. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

reklama
Mi chyba też to nie wychodzi. Niby miesiączka zbliża się wielkimi krokami, ale zawsze dopiero właśnie pod sam koniec wszystko sobie wkręcam 🙄 Ogólnie początkowo spisałam ten cykl na straty, bo myślałam, że miałam owulację, a 7 dni później na USG zobaczyłam (chyba) niepekniety pęcherzyk. Stwierdziłam, że dobra, może na tym polega mój problem.
Po czym następnego dnia odebrałam wyniki z krwi z progesteronem na poziomie 17, czyli jakby owu jednak była 😂😂
Dziś idę do gina zobaczyć co tam się dzieje, może jeszcze wypatrzy tę czarną plamkę obok jajnika i zdoła mi powiedzieć co to 😁
A w jakim dniu cyklu jesteś?
Dzis 9 dzień wiec wszystko przede mna jeszcze w tym msc😁

Do góry