reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
To może powtórz jutro z porannego moczu 🙂 Trzymam kciuki ✊
Mam elektroniczny clear blue to zrobię jutro rano , ale nie nastawiam się. Mysle ze byłoby juz porządnie coś widać, gdyby się udało. Ostatnie przytulanki były w 21dc , wiec wczoraj byłoby 11dpo, teoretycznie . Nie monitorowalam w tym cyklu owu, zawsze była ok 16 dc. Grzecznie czekam. Zobaczymy 😏

Cześć staraczki 🤗
Mam pytanie do dziewczyn, które miały (nie jestem pewna czy tak to się nazywa) drożność jajowodów.
Jestem w 2 cyklu starań na stymulacji i moja gin powiedziała, że jeszcze następny cykl możemy stymulować, a potem czeka mnie drożność jajowodów. Czy faktycznie po 3 cyklu starań powinno się robić ta drożność? Jestem trochę przerażona tym...
Cześć, nadrabiam i nie wiem, czy już Ci ktoś odpowiedział, ale ja jestem w tej samej sytuacji, dwa cykle stymulowane nic nie dały i dziś idę do ginka omawiać dalszy plan i drożność, która teraz ma być wg wcześniejszych ustaleń 😊

Hej
Co do tabletek z wiesiołka- zaczęłam je brać od 5 dc i widze różnice duzaaaa!🙃
Wiec polecam

Wczoraj miałam późnym wieczorem monitoring
Pecherzyk 15 mm
Lekarz przepisał mi zastrzyk( to będzie mój pierwszy)który mam zrobić w sobotę i mówił żeby w niedziele działać
Ale nie zapytałam po ilu godzinach 🤣
DIewczyny jak to u was w praktyce wyglądało?

Dziewczyny test zrobiony dziś rano. Właśnie szykuje się do pracy... ręce i się trzęsą nie mogę złapać ostrości...Zobacz załącznik 1232169
Dziś już zdecydowanie coś widać. Gratuluję serdecznie! 😍

Mam elektroniczny clear blue to zrobię jutro rano , ale nie nastawiam się. Mysle ze byłoby juz porządnie coś widać, gdyby się udało. Ostatnie przytulanki były w 21dc , wiec wczoraj byłoby 11dpo, teoretycznie . Nie monitorowalam w tym cyklu owu, zawsze była ok 16 dc. Grzecznie czekam. Zobaczymy 😏
Trzymam kciuki żeby się udało! Poranny mocz jest najważniejszy więc może to wczoraj przeszkodziło :) ewentualnie może zrób betę? Nie będziesz miała wątpliwości. :

U mnie wiesiołek także pomógł, przy stosowaniu dwóch tabletek dziennie pierwszy raz w życiu zobaczyłam u siebie śluz płodny :)

Cześć staraczki 🤗
Mam pytanie do dziewczyn, które miały (nie jestem pewna czy tak to się nazywa) drożność jajowodów.
Jestem w 2 cyklu starań na stymulacji i moja gin powiedziała, że jeszcze następny cykl możemy stymulować, a potem czeka mnie drożność jajowodów. Czy faktycznie po 3 cyklu starań powinno się robić ta drożność? Jestem trochę przerażona tym...
Ja miałam drożność we wtorek i przeżywałam ją bardziej niż to było warte, nieprzespane noce itp.. Pól godziny przed wzięłam tab przeciwbólową, samo badanie trwało może z 10minut. Bólu jakiegoś strasznego to nie ma, raczej mały dyskomfort, raz mnie zakuło jak na okres, a potem tylko czułam jak mi coś tam leci 😂Także naprawdę nie ma się czym za bardzo stresować i za dużo o tym czytać bo z tego co widziałam to niektórzy opisują te badanie jakby była to co najmniej operacja na otwartym sercu.. Nie wiem jak to jest z ilością cykli do badania ale wydaje mi się że warto je zrobić jeśli przez jakiś czas nie udaje się zajść w ciąże bo od razu wiadomo na czym się stoi no i nie marnuje czasu np. w przypadku niedrożności obydwu..

Dzień dobry, i ja dołączam . Mam prawie 34 lata, córkę i od ponad dwóch lat nie udaje sie z kolejnym dzieckiem 🥺chyba nie jest nam to już dane, 2021 to ostatni rok który próbujemy i odpuszczamy i wracam do tabletek anty 😔
Jeśli moge coś doradzić to odpuszczaj ale bez tabletek anty,. Dużo dziewczyn piszę, że dopiero jak dały sobie na spokój to zaszły w ciąże ;) DZIEN DOBRY I POWODZENIA!

reklama
Do góry