reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Co do wróżki to jak teraz poroniłam i leżałam któregoś dnia mąż wziął obrączkę na mój włos i dosłownie położył na brzuch potem do góry dał a ta jak zaczęła się kręcić w kółko jak na karuzeli i mówi że tam są dziewczynki. Faktycznie odebrałam wczoraj wynik z labo i potwierdził dziewczyny. Potem po zabiegu zrobił raz jeszcze to i nic a nic nie kołysała się.
Pamiętam, że nasze babcie coś takiego wróżyły 🤔🤔🤔

Identycznie jak u mnie. Wyszły po zabiegu jakieś problemy z szyjka dostałam tabletki ale bałam się, że mogę być w ciąży. Zaczęłam brać o miałam takie skutki przed @ jak metaliczny posmak w ustach. Potem śmiałyśmy się tu z dziewczynami a faktycznie na ulotce był skutek uboczny tabletek dopochwowych w postaci nudności, smaku w ustach. Ale w następnym msc już byłam w ciazy i tego ci życzę.

Czy Twój lekarz powiedział co masz zrobić z glucophage jak zajdziesz?
Nie, nic nie mówiła. Narazie mam brać potem nie mam pojęcia bo różne opinie

reklama
Czy któraś z Was obserwuje śluz? Jak to wygląda w całym cyklu ?
Na początku mało śluzu, im bliżej owulacji tym więcej mam go, w szczycie robi się rozciagliwy ale przejrzysty jak białko jaja, po owulacji jeszcze jakiś czas uczucie mokrego a później robi się gęsty i biały. W ciąży jak byłam to też bylo go sporo gęstego i białego.

I ja się witam! Miał 2020 być najlepszym rokiem w naszym życiu, ale 29.12 dowiedziałam się, że ciążą było dane nacieszyć mi się niecałe 3 tygodnie. Właśnie jestem na końcówce poronienia, oczyszczam się sama ładnie wiec jeszcze w tym miesiącu mam nadzieje, że będziemy walczyć dalej i w przyszłym będziemy testować!

Czy któraś z Was obserwuje śluz? Jak to wygląda w całym cyklu ?
Ja. I jeden raz mialam śluz płodny i robilam tez testy owu i pytałam gine-endo czy to możliwe ze tak krótko albo ze wgl ?
A on ze jak najbardziej i ze obserwacja to jedne z najbardziej zawodnych rzeczy, więc dalam sobie siana z temp i sluzem :p
U mnie temp to wgl skacze tam i z powrotem i nic nigdy nie pokazala sensownego 🤷🏼‍♀️

@Celia89 co do marnowania cyklu.. nastawilam się pozytywnie, a wyszły jakieś bakterie z tego co widzę w wiadomości od gina.. kurczę, wszystkie inne wyniki były super i trochę z mężem pokusilismy los. Mam nadzieję, że zrozumiecie.. Dzisiaj 21 dc. Dostałam tabsy dowcipne na 6 dni. Nie wiem co teraz. Brać je juz, czy czekać do okresu? A jak nie przyjdzie? Czy to może zaszkodzić jakby co? Czy bardziej brak leczenia? Eeeh, pierwszy raz w życiu mam jakieś zakażenie i w ogóle go nie czułam [emoji17]
Jeśli czujesz że zdażysz to bierz. Im szybciej tym lepiej. Wyleczysz to i bedziesz mogla sie starac. Ja bym w 21 dc brala ale dlatego ze wiem ze @ jak w zegarku przyjdzie nie wczesniej niz 27 dc. Jesli masz sie nie wyrobic i leczenie ma sie zmarnowac, zacznij kuracje w nastepnym cyklu 2-4 dni po ustąpieniu plamienia, krwawienia etc. I mysle ze bedziesz mogla sie starac, od kolejnego cyklu, chociaz warto skontrolowac sie u gina. Wiekszosc stanow zapalnych jest bezobjawowe, czasem zdarzaja sie uplawy, swiad, a tak nawet nie jestes swiadoma, no chyba ze juz naprawde zaniedbane jest paskudztwo i Ci sie rzuci na trzon lub przydadki to moze bolec. Warto zaleczyc bo wiele tych infekcji jest po prostu niebezpieczne dla dziecka, a nie leczone tez moga powodować powilklania. 6 pigulek i jestes wolna :D

I ja się witam! Miał 2020 być najlepszym rokiem w naszym życiu, ale 29.12 dowiedziałam się, że ciążą było dane nacieszyć mi się niecałe 3 tygodnie. Właśnie jestem na końcówce poronienia, oczyszczam się sama ładnie wiec jeszcze w tym miesiącu mam nadzieje, że będziemy walczyć dalej i w przyszłym będziemy testować!

Bardzo mi przykro, ale super, ze się nie poddajesz i optymistycznie podchodzisz do dalszych starań! [emoji123] następnym razem napewno wszystko skończy się dobrze [emoji3590]

Przykro mi 😥 Zawsze jest mi bardzo smutno jak czytam kolejny wpis o poronieniu 😥 Mam nadzieję że szybciutko zobaczysz dwie kreski i tym razem skończy się to szczęśliwie 🙂

reklama
Mam nadzieję, ze nie zaszkodzi. Gin wie, że karmię piersią, a to często idzie w parze.[emoji120] Zaraz zobaczę co tam piszą w ulotce, ale czytałam, że to po prostu jakieś globulki z "dobrymi bakteriami", żaden antybiotyk ani nic takiego. Dziękuję za pomoc [emoji3059]
aaaaaaaaaaaaaaaaaa pałeczki kwasu mlekowego etc... Ładuj i se nie załuj. Ja biore po kazdej @ doustnie, dowcipnie. Mam nadzieje ze w koncu na mnie podzialaja. Warto brac przy staraniach zeby infekcji nie zlapac, po antybiotykach itd i tp.

Do góry