reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Jaka to jest diagnostyka bardziej inwazyjna? Jeśli chodzi o laparoskopię i te sprawy to u mnie jakoś w okolicy roku starań.
Właśnie o laparoskopię i drożność mi chodzi... U mnie do drożności się nie rwana bo jest ciąża na koncie stracona w kwietniu... Ale się tak zastanawiam czy jednak nie poruszyć tego tematu skoro wszystkie badania w normie a 10 CS za nami

Właśnie o laparoskopię i drożność mi chodzi... U mnie do drożności się nie rwana bo jest ciąża na koncie stracona w kwietniu... Ale się tak zastanawiam czy jednak nie poruszyć tego tematu skoro wszystkie badania w normie a 10 CS za nami

Ja aktualnie jestem w 7 cs i jak się nie uda to na przyszły jestem wstępnie zapisana na drożność, a wszystkie badania z krwi - hormony, witaminy, krzepliwość, badania na trombofilie i biopsja endometrium już za mną

Pewnie standardowo jest to po ok. 12 miesiącach bezowocnych starań. Zakładając że inne rzeczy są okej: zaczynając od głupot typu dieta, suplementy, a na unormowaniu ewentualnych problemów jak np. problemy z tarczycą kończąc. Ale też dużo zależy bo np. u mnie oficjalnie 1 cs (ale miesiączkę miałam w lipcu, a teraz dopiero kolejną) i już zaczynamy działać bo prawdopodobnie nie jest dobrze. Gdyby nie jakieś tam sytuacje rodzinne mogłabym położyć się do szpitala już, a tak to jestem umówiona z lekarzem na styczeń.

Ale ja też jestem w gorącej wodzie kąpana i po prostu nie chce mieć poczucia że straciłam bez sensu 12 miesięcy. Wolę mieć pewność, że jest w 100% wszystko okej. Szczególnie - że np. do in vitro na pewno nie będę podchodzić

reklama
Do góry