To bierz sprawy w swoje ręce jak chce. Oby skonczyl tam gdzie powinien... Jeśli chce drugie dziecko to nie odpuszczaj tego cyklu bo niby dlaczego? Bo go plecy bolą?Rozmawiałam z mężem i twierdzi, że chce drugie dziecko, ale że teraz ostatnio gorzej się czuje, doskwiera mu kręgosłup, jest zmęczony i nie ma ochoty na seks. Trochę słabo mnie to przekonuje, bo nawet jak miał złamane żebra i obrażenia wewnętrzne, nie dal rady się ruszać, ale chęć na seks miał.
No ale zobaczę w przyszłym cyklu, jeszcze dam mu szansę.
Tak bardzo jest mi żal tego cyklu, bo mam takie przeczucia, że mogło się udać. Wczoraj jakby coś było to było by idealnie, dziś od 5 ból podbrzusza,czyli pewnie pęcherzyk pękł, bo tak to mniej więcej u mnie się pokrywa z monitoringiem.
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia
reklama
Avis
Fanka BB :)
Wiesz co, oprócz dni płodnych nie zauważyłam jakiegoś spadku libido ale zaufam mu i poczekam, wszystko się okaże.A może chłop nie kłamie i może powinien zbadać testosteron, podstawowe badania krwi itd? Bo może na prawdę ma jakiś problem z libido.
Nel331
Bardzo bardzo dziękuje Robiłam TSH kilkukrotnie i jest ok. Kiedyś może z 3 lata temu robiłam prolaktyna i wyszła bardzo dużo ponad normę. Jeden lekarz na konsultacji telefonicznej ( znajomy) powiedział ze to nie możliwe bo taka wysoką maja kobiety w zaawansowanej ciąży. I ze to pewnie błąd w badaniu. No i na tym się sprawa zakończyłaPoniżej na screenie jakie ja badania robiłam przed wizytą w klinice:
Zobacz załącznik 1306896
Do tego jeszcze AMH, tego nie ma na screenie.
Część z tych badań trzeba zrobić w 3-5 dniu cyklu, ja robiłam wszystkie wtedy, żeby dwa razy nie jeździć.
Pytanie czy wszystkie Ci są potrzebne, bo może już któreś robiłaś.
Avis
Teraz to już za późno, bo najprawdopodobniej już po owu, a też nie chce go zmuszać, żeby robił coś na siłę, bo to nie o to tu chodzi.To bierz sprawy w swoje ręce jak chce. Oby skonczyl tam gdzie powinien... Jeśli chce drugie dziecko to nie odpuszczaj tego cyklu bo niby dlaczego? Bo go plecy bolą?
Jakie Ci AMH wyszło? U mnie 0,23... Mam 36 lat. W ciaze zachodziłam do tej pory bez problemu i się zastanawiam czy im w to AMH wieżyc w ogóle... bo z takim wynikiem naturalnie to zajść raczej nie powinnam... 1 strata grudzień 2020 - 1cs, 2ga strata maj 2021 - 3cs ale miałam cyrki z progesteronem najpewniej po łyżeczkowaniu. Teraz podejście nr 3 i 1cs. Dzieciaki mam z 1cs i z 2cs...Poniżej na screenie jakie ja badania robiłam przed wizytą w klinice:
Zobacz załącznik 1306896
Do tego jeszcze AMH, tego nie ma na screenie.
Część z tych badań trzeba zrobić w 3-5 dniu cyklu, ja robiłam wszystkie wtedy, żeby dwa razy nie jeździć.
Pytanie czy wszystkie Ci są potrzebne, bo może już któreś robiłaś.
:O przez zbyt wysoką prolaktyna nie można zajść w ciążę... to się leczy. Nie zlecił powtórki badania żeby mieć pewność? Zrób koniecznie.Bardzo bardzo dziękuje Robiłam TSH kilkukrotnie i jest ok. Kiedyś może z 3 lata temu robiłam prolaktyna i wyszła bardzo dużo ponad normę. Jeden lekarz na konsultacji telefonicznej ( znajomy) powiedział ze to nie możliwe bo taka wysoką maja kobiety w zaawansowanej ciąży. I ze to pewnie błąd w badaniu. No i na tym się sprawa zakończyła
No wybacz bo ja nie rozumiem. Skoro po rozmowie twierdzi, że chce dzieci a Ty masz dzień płodny to jazda... Ewentualnie dla dobra Twojej psychiki przestań liczyć kiedy masz dni płodne i jak będzie to będzie. Bo z takim jego podejściem się wykończysz i z miesiąca na miesiąc będzie coraz gorzej .Teraz to już za późno, bo najprawdopodobniej już po owu, a też nie chce go zmuszać, żeby robił coś na siłę, bo to nie o to tu chodzi.
Szczęśliwa mama95
Zaciekawiona BB
Wiem. Pytam O to co pokazuje testCień szansy to daje już uprawianie seksu bez zabezpieczenia w dni okołoowulacyjne[emoji2272]
Jak dla mnie nic.
Ile jesteś po owulacji?
Ile jesteś po owulacji?
Wiem. Pytam O to co pokazuje test
reklama
NattNatt
Ja mogę wypisać jakie badania mi robili jak leżałam w szpitalu na ginekologiczno-endokrynologicznym wydaje mi się, że przebadali mniej więcej wszystko:Chce już się poddać bo przez 2 lata z każda wizyta u lekarza coś jest nie tak. Jednak proszę powiedzcie mi gdybym jednak znalazła chęci na skardze starania i mąż się nie załamał to jak się przygotować ? Jakie zrobić badania żeby ewentualnie przed lekarzem już mieć wyniki, jakie brać witaminy ?
kwas foliowy brałam i wszystko miałam w normie.
prolaktyna, 17-OH progesteron, androstendion, DHEA-SO4, profil lipidowy, układ krzepnięcia, tsh, anty tpo/tg, kortyzol, estradiol, lh, fsh, SHBG, testosteron, AMH, ft4, krzywa cukrowa i insulinowa. No i progesteron, kortyzol po obciążeniu i prolaktyna na 2 fazie i ja miałam robione też profile dobowe tych hormonów, ale to raczej tylko w szpitalu tak się da Dodatkowo jeszcze miałam robione badanie na trombofilie - wszystkie mutacje
Ostatnia edycja:
Podziel się: