reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Może Twój organizm jest wyczulony na takie pobudki [emoji2368]
W ustach myślę, że może to tak wyglądać bo pewnie językiem wystarczy ruszyć czy coś, ale nie wiem bo ja mierze w pochwie [emoji16]
Mam dwoje małych dzieci co się budzą na mleko w nocy, czasem synka nosze jeszcze o drugiej w nocy ale potem już spię do tej 7 bo mąż ma dyżur od 3 [emoji16] Pisało że 3 godziny nieprzerwanego snu wystarczy :-)

reklama
Może Twój organizm jest wyczulony na takie pobudki [emoji2368]
W ustach myślę, że może to tak wyglądać bo pewnie językiem wystarczy ruszyć czy coś, ale nie wiem bo ja mierze w pochwie [emoji16]
Dziekuje to następny cykl będę mierzyć w pochwie zobacze czy też takie skoki będą 🙈 W ogóle Dziwny ten cykl bo miałam już dwa razy plamienia co wcześniej nie występowało u mnie, tzn takie na papierze tylko widoczne.

W takim razie obie czekamy dwa tygodnie na testowanie 😁 trzymam kciuki ✊
Oczywiście kciuki już dawno trzymam za każdą z nas, która się stara ❤️ Ja mam w planach wytrzymać do 15 i mam nadzieję, że nie będę miała wcześniej iść okazji sprawdzić bety 😅
Teraz mnie jedynie szyjka zastanawia. Zawsze myślałam, że w górę idzie właśnie jak jest owu. U mnie wczoraj była na średniej wysokości i zdecydowanie otwarta, dzisiaj z kolei jest już tak wysoko, że ledwo co mogę sprawdzić, ale czuję, że jest zamknięta. Więc ewidentnie poszła w górę po fakcie 🤔 Człowiek całe życie się uczy swojego organizmu

Witam jestem w 28dc od paru dni boli mnie jajnik, bolał przy owulacji i ciągle boli i pojawiła mi się kreska na brzuchu może to Kresa. Był stosunek bez zabezpieczenia mam cykle 31,36 dni więc nie potrafię powiedzieć kiedy miałam owulację czy możliwe po tym jajniku i kresce że mogę być w ciąży?
Pozdrawiam
Wydaje mi się, że na tą kresę to trochę za wcześnie (może się mylę). Ja ją mam cały czas normalnie, dopiero w późniejszym etapie ciąży zrobiła się ciemniejsza. Tak naprawdę wpływ na nią mają różne hormony, nie tylko te związane z ciążą. Jajnik też może boleć w różnych etapach cyklu. Najlepiej w okolicach spodziewanej @ zrobić test lub wybrać się na badanie z krwi. Wróżenie z takich objawów to jak wróżenie z fusów. Trzymam kciuki za pozytywny test 😉

@Gusiek90 u mnie też był taki blady, następnego dnia poszłam na betę więc pewnie zdążyła jeszcze narosnąć a miałam na wyniku tylko coś koło 150 [emoji38]
Ja na tych też przy negatywach miałam biel totalną. Dopiero przy becie w okolicy 200 było widać taką kreskę jak u Ciebie. Także trzymam kciuki [emoji6] Który to dc? Możesz powtórzyć, jeśli będzie ciemniejsza to powinno być wszystko jasne.

U mnie dziś 28 DC, 12 dpo. Myślałam,że cykl na straty,bo nie czułam nic, w Sylwestra test negatywny. Aczkolwiek rano wtedy się złe czułam,brzuch mnie bolał. A dziś taka niespodzianka.
U mnie ciąża zaczęła się biegunka i bólem brzucha jak na okres ale nie w czasie. Nie zakumalam, dopiero jak w pracy na nocce czułam się jak przeciągnięta przez magiel i wracając jechałam jak ostatnia łajza stwierdziłam że zrobię test aby wykluczyć ciążę i idę do lekarza bo jest ze mną słabo [emoji16] wkręciłam sobie raka jajnika [emoji85][emoji85] i z pierwszych objawów to temperatura 37, co mnie utwierdziło że robię się jakaś chora [emoji6]

Witam jestem w 28dc od paru dni boli mnie jajnik, bolał przy owulacji i ciągle boli i pojawiła mi się kreska na brzuchu może to Kresa. Był stosunek bez zabezpieczenia mam cykle 31,36 dni więc nie potrafię powiedzieć kiedy miałam owulację czy możliwe po tym jajniku i kresce że mogę być w ciąży?
Pozdrawiam
Zobacz załącznik 1222048

Linea negra pojawia się dopiero w drugim trymestrze ciąży pod wpływem zmian hormonalnych, więc to nie może być jeszcze objaw ciąży. Bóle jajnika też mogą mieć różne przyczyny i być związane z naturalnym przebiegiem cyklu. Poczekaj do terminu miesiączki i po prostu zrób test. Będzie wszystko jasne.

reklama
Na ile wątków jeszcze wrzucisz swój post?
Twój pasek na brzuchu to pasek na brzuchu. Jesteś w 28 dc, a jak sama mówisz zdarza Ci się, że cykle są 36 dniowe, zatem może być tak, że do miesiączki masz jeszcze 8 dni, a nie znając długości Twojej fazy lutealnej, daty owulacji itp możemy strzelać, że jesteś no 3 dni po owulacji, a to zdecydowanie za wcześnie na jakiekolwiek objawy
Tekst : "twój pasek na brzuchu to pasek na brzuchu" wymiata [emoji23][emoji23]

Do góry