reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny. Jestem nowa i zielona w temacie. Potrzebuję rady.
Od jakiegoś czasu czuje się mega zmęczona więcej śpię i nie wstaje jak zawsze z pierwszą nuta budzik Mam większy biust bardzo widać różnicę. Okres albo implementacja miała miejsce w piątek popołudniu. Teraz praktycznie śladu krwi nie ma więc to trwało ok 3dni. Robiłam test z krwi w sobotę nic nie wskazuje niby na ciąże. A objawy jakby są tj. Zmęczenie większe piersi i włosy są gęste jak nigdy. Czy możliwe że wtedy nie upłynęło wystarczająco dużo czasu od implementacji?ostatnia miesiączka była 27.06 a zbliżenia miały miejsce ok 11 do 14 czerwiec. Głupie już

reklama
Myślę, że lepiej zacząć trochę wcześniej ponieważ nie zawsze śluz płodny od razu widać a wystarczy, że jest on w środku 😊
Dokładnie! A u mnie jak są starania codziennie to na zewnątrz wogóle nie widzę śluzu, a tak to jest widoczny co mc. Ja to będę już testować wcześniej bo np w tym cyklu owu miałam ok 12dc, a zaczynałam testować zwykle 11 przy cyklach 28dni.
Cześć Dziewczyny😊
Chciałam się Was poradzić, ponieważ nie mam w tej kwestii żadnego doświadczenia, to mój pierwszy monitorowany cykl. W piątek mój pęcherzyk miał 14mm, dziś 16mm (15 dc) endometrium 8. Owulacje mam zwykle 19-20-21 dc. Jednak ten marny przyrost… Uważacie że już nic z tego nie będzie? Lekarka ogólnie pokręciła nosem i koniec wizyty:(
U mnie przez 5dni pęcherzyk urósł 6,5mm, a endometrium z 6 na 12mm,także wszystko jest możliwe, przyrost jest ok 1-2mm na dzień, więc może jest szansa że będzie i wcześniej. A ilu dniowe masz cykle? Starać się, starać! Mi pękł pęcherzyk prawdopodobnie przy ok 21mm

Od jakiegoś czasu czuje się mega zmęczona więcej śpię i nie wstaje jak zawsze z pierwszą nuta budzik Mam większy biust bardzo widać różnicę. Okres albo implementacja miała miejsce w piątek popołudniu. Teraz praktycznie śladu krwi nie ma więc to trwało ok 3dni. Robiłam test z krwi w sobotę nic nie wskazuje niby na ciąże. A objawy jakby są tj. Zmęczenie większe piersi i włosy są gęste jak nigdy. Czy możliwe że wtedy nie upłynęło wystarczająco dużo czasu od implementacji?ostatnia miesiączka była 27.06 a zbliżenia miały miejsce ok 11 do 14 czerwiec. Głupie już
Test z krwi to znaczy beta? Czy jakiś domowy test z krwi? Myślę, że kilka dni bycia w ciąży nie powoduje jeszcze gęstnienia włosów. Chcesz mieć pewność czy to była miesiączka, to zrób betę z krwi i nie będziesz mieć żadnych wątpliwości.

Nie jesteś w ciąży. I odpuść z tą implementacją.

Dziewczyny u mnie taka sytuacja. Zauwazylam na wkładce sporo delikatnie brązowego śluzu 🙄 a dopiero dzis odstawiam proga. Czy @ moze przyjsc jak bierze sie progesteron?

Dokładnie! A u mnie jak są starania codziennie to na zewnątrz wogóle nie widzę śluzu, a tak to jest widoczny co mc. Ja to będę już testować wcześniej bo np w tym cyklu owu miałam ok 12dc, a zaczynałam testować zwykle 11 przy cyklach 28dni.

U mnie przez 5dni pęcherzyk urósł 6,5mm, a endometrium z 6 na 12mm,także wszystko jest możliwe, przyrost jest ok 1-2mm na dzień, więc może jest szansa że będzie i wcześniej. A ilu dniowe masz cykle? Starać się, starać! Mi pękł pęcherzyk prawdopodobnie przy ok 21mm
Ooo dziękuję❤️ Cykle zwykle około 32-dniowe, czyli może nie odpuszczać jeszcze…😉

Jesli okres byl w piatek i trwał 3 dni a w sobote test byl negatywny wiec najprawdopodniej nie jestes w ciazy.
idz na betę dla swietego spokoju bedziesz miala pewność.

Test z krwi? Ten domowy? One są do dupy, to po pierwsze. Poza tym jeśli ciąża jest wykluczona to żadne objawy nie są objawami ciążowymi [emoji6] jeśli uprawiałaś seks 11-14 czerwca, a później dostałaś okres, a później kolejny okres to nie jesteś w ciąży.

Właśnie nie bardzo. Najbliżej był prywatny szpital w Lubinie. Choć tam i tak mam ok 1 h jazdy. Ponac tam robią HSG na super nowoczesnym sprzęcie i nie boli tak jak przy szpitalnym państwowym 🙂 HSG.
Nooo! Gratulacje 🥰😘 daj znać jak beta i w ogóle jak się sytuacja rozwija 😊😊😊 jak się czujesz?
Na betę póki co nie zamierzam iść. Chyba sama nie dowierzam 🙈🙂 w piątek 1wizyta u ginekologa 💚

reklama
Ooo dziękuję❤️ Cykle zwykle około 32-dniowe, czyli może nie odpuszczać jeszcze…😉
Oczywiście że nie ma co odpuszczać :) Czasem śluzu nie widać na zewnątrz a jest w środku i to czasem sporo i to wystarczy :) Ja zwykle mam go sporo przez kilka dni, a w tym cyklu tylko dzień przed rozpoczęciem starań w 9dc, a idealna owu potwierdzona na monitoringu :)

Do góry