Tak zlecił mi ginekolog. Jeśli dostanę @ mam jeszcze zrobić w 3-5 dc Fsh PRL i Tsh. Ale nie pamiętam któro z tych badań było obojętne na dzień cyklu.A czemu jednego dnia robiłaś LH i progesteron? LH bada się na samym początku cyklu, przed owu, a proga po owu. Nie wiem w którym dniu cyklu jesteś, więc nie wiem jak wyniki oceniać.
reklama
A w którym dniu cyklu byłaś? Albo lekarz coś pomieszał albo Ty... LH, FSH i Prolaktyne bada się między 3 a 5 dniem cyklu. Tsh obojętnie. Progesteron ok 7 dni po owulacji.Tak zlecił mi ginekolog. Jeśli dostanę @ mam jeszcze zrobić w 3-5 dc Fsh PRL i Tsh. Ale nie pamiętam któro z tych badań było obojętne na dzień cyklu.
Gryfin
Fanka BB :)
Myślę, że skoro tak zlecił jej ginekolog to chyba wie co robi i co chce sprawdzić, badanie między 3 a 5 dniem cyklu nie jest jedynym poprawnym sposobemA w którym dniu cyklu byłaś? Albo lekarz coś pomieszał albo Ty... LH, FSH i Prolaktyne bada się między 3 a 5 dniem cyklu. Tsh obojętnie. Progesteron ok 7 dni po owulacji.
Miałam wszystko zapisane. Także myślę że się nie pomyliłamA w którym dniu cyklu byłaś? Albo lekarz coś pomieszał albo Ty... LH, FSH i Prolaktyne bada się między 3 a 5 dniem cyklu. Tsh obojętnie. Progesteron ok 7 dni po owulacji.
A jaki sens jest badać fsh na początku cyklu a lh już nie? Dlatego pytam w którym dniu cyklu wykonane było badanie bo na razie nic nie wiemy.Myślę, że skoro tak zlecił jej ginekolog to chyba wie co robi i co chce sprawdzić, badanie między 3 a 5 dniem cyklu nie jest jedynym poprawnym sposobem
Gryfin
Fanka BB :)
Nie jestem ginekologiem więc nie wiem, może być wiele możliwości, jedną z nich również jest to, że ginekolog mógł się pomylić albo zlecił to badanie specjalnie w tym dniu cyklu żeby coś sprawdzić i np. potwierdzić jakaś swoją teorie na temat zdrowia pacjentki ale tego to już dowie się @Mariola95 na wizycie kontrolnejA jaki sens jest badać fsh na początku cyklu a lh już nie? Dlatego pytam w którym dniu cyklu wykonane było badanie bo na razie nic nie wiemy.
Tak jak pisałam wyżej w 27 dcA jaki sens jest badać fsh na początku cyklu a lh już nie? Dlatego pytam w którym dniu cyklu wykonane było badanie bo na razie nic nie wiemy.
Pierwszy raz robiłam takie badania. Mam wysłać wyniki dopiero w poniedziałek. A chciałam je już może wcześniej jakoś zinterpretowaćTak jak pisałam wyżej w 27 dc
reklama
Podziel się: