reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, zastanawiam się nad olejkiem cbd ze względu na moje problemy ze spaniem i silna migrena. Czy któraś z was może wie czy można go stosować przy staraniach? Na necie jest tyle opini ze już sama nie wiem. Ostatnio odstawiłam wszystkie leki przeciwbólowe bo faktycznie sporo ich było i może miały jakiś wpływ na nasze starania, odstawiłam tez leki na migrenę bo niewiele dawały a według lekarki i tak musiałabym je odstawić w momencie ciszy. Szukam jakiegoś innego rozwiązania na te bóle głowy zamiast tabletek i już sama nie wiem :(

reklama
Tak, miał robione usg i wyszły 2 stopnia ;/
A U Was z męskiej strony wszystko gra?
Czytałam kilka opracowań naukowych w których piszą, że zabieg na podwiązanie żyły jądrowej zwiększa plodność, wiec czekam czy u nas się to potwierdzi.
Tak u Nas wszystko ok, mąż miał rozszerzone badanie nasienia i wszystko wyszło w normalnie a nawet ponad nią, ale i tak zastanawiamy się czy aby nie udać się do androloga na USG 😉

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, zastanawiam się nad olejkiem cbd ze względu na moje problemy ze spaniem i silna migrena. Czy któraś z was może wie czy można go stosować przy staraniach? Na necie jest tyle opini ze już sama nie wiem. Ostatnio odstawiłam wszystkie leki przeciwbólowe bo faktycznie sporo ich było i może miały jakiś wpływ na nasze starania, odstawiłam tez leki na migrenę bo niewiele dawały a według lekarki i tak musiałabym je odstawić w momencie ciszy. Szukam jakiegoś innego rozwiązania na te bóle głowy zamiast tabletek i już sama nie wiem :(
CBD brałam przed staraniami i są naprawdę super, bardzo polecam. Jednak ja w czasie starań przerwałam stosowanie też starałam się znaleźć gdzieś o tym info jednak po prostu nie ma badań jeszcze u kobiet w ciąży więc nie wiadomo, ja wolałam po prostu przerwać na wszelki wypadek :)

Hej dziewczyny!! Cieszę się, że trafiłam tu do Was Staramy się z partnerem o dzidziusia już 4 lat i nic z tego nie wychodzi, od niedawno trafiłam na lekarza który się mną porządnie zajął, a nie jak inni olewali temat, a "kasowali jak za zboże". Okazało się, że mam PCOS, i miałam polipa endometrialnego, 2.04 usunęliśmy go, wczoraj byłam na wizycie, po wykonaniu USG, lekarz mówił, że wszystko jest dobrze, przepisał leki na stymulację. Mam CLO 3-7 dc+5-25 dc Estrofem+15-25 dc Duphaston, jak zacznę brać leki mam się umówić na monitoring, czy któraś miała może taką kombinacje przy stymulacji?
Dodam jeszcze, że przez ostatnie dwa cykle tworzyły się u mnie torbiele na jajnikach( raz na lewym, raz na prawym jajniku), po czopikach same się wchłonęły.
Jest to moja pierwsza stymulacje cykle mam średnio co 33/35 dni.

Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki, że uda Nam się wszystkim tu zafasolkować w najbliższym czasie !!! ✊✊✊

Hej dziewczyny!! Cieszę się, że trafiłam tu do Was Staramy się z partnerem o dzidziusia już 4 lat i nic z tego nie wychodzi, od niedawno trafiłam na lekarza który się mną porządnie zajął, a nie jak inni olewali temat, a "kasowali jak za zboże". Okazało się, że mam PCOS, i miałam polipa endometrialnego, 2.04 usunęliśmy go, wczoraj byłam na wizycie, po wykonaniu USG, lekarz mówił, że wszystko jest dobrze, przepisał leki na stymulację. Mam CLO 3-7 dc+5-25 dc Estrofem+15-25 dc Duphaston, jak zacznę brać leki mam się umówić na monitoring, czy któraś miała może taką kombinacje przy stymulacji?
Dodam jeszcze, że przez ostatnie dwa cykle tworzyły się u mnie torbiele na jajnikach( raz na lewym, raz na prawym jajniku), po czopikach same się wchłonęły.
Jest to moja pierwsza stymulacje cykle mam średnio co 33/35 dni.

Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki, że uda Nam się wszystkim tu zafasolkować w najbliższym czasie !!! ✊✊✊
Witaj 😘 my staramy się ponad 3 lata także podobny staż ✊🏻 też nikt nie brał mnie z lekarzy nigdy na poważnie bo "takie młode kobiety zachodzą w ciąże raz-dwa" (mam 26 lat), no jest tak widać nie zachodzą raz-dwa 🤷🏻‍♀️ także doskonale Cie rozumiem i wiem co czujesz!
Ja brałam kiedyś clo 3-7dc przez kilka cykli ale na nie nie zadziałał, teraz biorę Letrozol, mam nadzieję że z nim się uda 😁

Witaj 😘 my staramy się ponad 3 lata także podobny staż ✊🏻 też nikt nie brał mnie z lekarzy nigdy na poważnie bo "takie młode kobiety zachodzą w ciąże raz-dwa" (mam 26 lat), no jest tak widać nie zachodzą raz-dwa 🤷🏻‍♀️ także doskonale Cie rozumiem i wiem co czujesz!
Ja brałam kiedyś clo 3-7dc przez kilka cykli ale na nie nie zadziałał, teraz biorę Letrozol, mam nadzieję że z nim się uda 😁
Ja mam 23 lata, lekarz do którego chodzę, mówi, że chociaż tu czas jest dobry 😉 Dobrze, że tak wcześnie się zdecydowaliśmy na maluszka. Partner się badał, wyniki w porządku. Mam duże nadzieje, przy tej stymulacji ✊

Ja mam 23 lata, lekarz do którego chodzę, mówi, że chociaż tu czas jest dobry 😉 Dobrze, że tak wcześnie się zdecydowaliśmy na maluszka. Partner się badał, wyniki w porządku. Mam duże nadzieje, przy tej stymulacji ✊
Super, to chociaż jeden lekarz który myśli jak człowiek 🙏🏻 Ja trafiałam na samych bałwanów, dobrze że chociaż w tej klinice w której teraz jestem coś robią 😊 trzymam gorąco kciuki żeby się Wam udało! Ktory dzisia dzień cyklu masz?

Super, to chociaż jeden lekarz który myśli jak człowiek 🙏🏻 Ja trafiałam na samych bałwanów, dobrze że chociaż w tej klinice w której teraz jestem coś robią 😊 trzymam gorąco kciuki żeby się Wam udało! Ktory dzisia dzień cyklu masz?
Dziś 19 dc, ale to jeszcze cykl bez stymulacji :) Czekam na miesiączkę i bierzemy się do roboty 😄
Wydaje mi się, że na dobrego lekarza teraz trafić to cud 🙉

reklama
Do góry