reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dzień dobry, u mnie dziś 10dc, owu powinna być około 16 dc wiec bierzemy się za robotę 😁😁😁

dziś rano zastanawiałam się czy nie warto byłoby zacząć mierzyć temp ciała, wiele z Was to robi? :)
No dzień dobry, dzień dobry 😄 ja dziś 9dc 😄
Ja od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę więc na razie za dużo nie mogę powiedzieć 🤣 mierzę codziennie o 6 rano, 2 pomiary zrobiłam pod pachą ale później przeczytałam, że najlepiej mierzyć pod językiem albo w pochwie więc kolejne dwa pomiary zrobiłam pod językiem i przy tym już zostanę 😄
Pamiętałam Cie po nicku, że mamy jakieś podobnej długości cykle 😅 my też będziemy się brać za robotę ale jakoś w tym miesiącu w ogóle o tym nie myślę 🤣 jakiś totalny chill mam 🤣

reklama
Tak, pierwszy raz. Miałam monitoring, owulacja była jakoś 3-4.04, byłam na usg 07.08 i wszystko wyglądało ładnie. Pęcherzyk pękł, pojawiło się ciałko żółte, endometrium też podobno było w porządku (aczkolwiek minimalnie mniejsze niż przed owulacją). Wydawało się że wszystko w porządku 🤷‍♀️
Skoro pęcherzyk pękł i pojawiło się ciałko żółte to do owulacji doszło moim zdaniem 🤔 Ja w tym cyklu też byłam na monitoringu, wszystko książkowo, owulacja wystąpiła a jak spytałam gina czy mam zbadać proga tak dla pewności, to powiedziała, że nie widzi potrzeby i że coraz częściej ginekolodzy odchodzą od tej metody bo cytuję: "jest przestarzała i są lepsze sposoby" ale jakie to już nie wiem, nie dopytałam bo byłam już jedną nogą poza gabinetem 😉

Ja jej wierzę bo jest jedną z najlepszych ginekologów w dolnośląskim 👩‍⚕️

jeju dziewczyny ale gdzie to robicie ze takie drogie? Macie diagnostyke u siebie w miastach? u mnie 28 właśnie sprawdzałam czy aby nie podrożało :o:o:o
U mnie w alab takie ceny
Zbadałam dziś progesteron i mój dobry humor się skończył 🙄 8dpo i 6,782 ng/ml 😭
Wiesz co, ostatnio na innym wątku była dziewczyna która zbadała proga po owu 7 dni i miała wynik 8 a teraz jest w ciąży. Nie wiem czy faktycznie poniżej 10 przyjmuje się, że owu nie bylo skoro jest w normie progesteron 🤔

Skoro pęcherzyk pękł i pojawiło się ciałko żółte to do owulacji doszło moim zdaniem 🤔 Ja w tym cyklu też byłam na monitoringu, wszystko książkowo, owulacja wystąpiła a jak spytałam gina czy mam zbadać proga tak dla pewności, to powiedziała, że nie widzi potrzeby i że coraz częściej ginekolodzy odchodzą od tej metody bo cytuję: "jest przestarzała i są lepsze sposoby" ale jakie to już nie wiem, nie dopytałam bo byłam już jedną nogą poza gabinetem 😉

Tak teraz czytam, że owulacja może się odbyć ale przy niskim progu może być niewydolność ciałka żółtego przez co zagnieżdżenie jest utrudnione. 20.04 mam wizytę u swojego ginekologa to dopytam co i jak.

U mnie w alab takie ceny

Wiesz co, ostatnio na innym wątku była dziewczyna która zbadała proga po owu 7 dni i miała wynik 8 a teraz jest w ciąży. Nie wiem czy faktycznie poniżej 10 przyjmuje się, że owu nie bylo skoro jest w normie progesteron 🤔

Nadzieja zawsze pozostaje, ale mój dobry humor i zapał zdecydowanie został ostudzony. Co ma być to będzie ale raczej się już nie łudzę że w tym cyklu się udało 🤷‍♀️

Czesc dziewczyny , czy któraś z Was zażywa duphaston w drugiej fazie cyklu ? Ile dni po odstawieniu macie @?? Ja odstawiłam w piątek (12dpo beta negatywna) , wczoraj powinnam dostać @ ale nie dostałam( zrobilam test -negatywny) wiem , ze po duphastonie może się coś przesunąć, dlatego chciałam podpytać jak to u Was wyglądało?
Dzis 4 dzien po odstawieniu, bol podbrzusza zniknął, pozostały lekko wrażliwe piersi . :)
Ja przyjmuje i ostatnio 4 dni po odstawieniu przyszla, a w kolejnym po 2 dniach po odstawieniu, ale to zalezy od organizmu

Ja miałam dokładnie tak samo, zapytałam czy mam zbadać progesteron to mi powiedział, że jak usilnie chce mieć potwierdzenie, że owulacja wystąpiła to mogę sobie zrobić ale on nie widzi potrzeby 😄
Edit: pokazywał mi ciałko żółte 2cm więc owu wystąpiła

Dziewczyny, doradźcie mi proszę. Okres spóźnia mi się drugi dzień, zawsze mam regularne (test wyszedł negatywny, zrobiony dzisiaj rano). Ale zauważyłam, że szyjka macicy jest dosyć nisko, twarda i zamknięta. Nie chcę sobie robić nadziei ale może, któraś z Was miała podobnie? I jednak była ciąża... 😏
Hmm, ja dzisiaj aplikując sobie progesteron dopochwowo też czułam że szyjka jest nisko i takie rozpulchnione tam wszystko miałam 🙄 ale ja nawet nie wiem czy dotykam na pewno tej szyjki 🤦‍♀️ nie badalam nigdy szyjki więc nie wiem co i jak.

Zastanawia mnie też że dziewczyny często odradzają samobadanie szyjki po owulacji żeby nie wywołać plamienia a ja ładuje ten progesteron jak najdalej i też w sumie moge sobie coś uszkodzić... 🙈🙄

Ja miałam dokładnie tak samo, zapytałam czy mam zbadać progesteron to mi powiedział, że jak usilnie chce mieć potwierdzenie, że owulacja wystąpiła to mogę sobie zrobić ale on nie widzi potrzeby 😄
Edit: pokazywał mi ciałko żółte 2cm więc owu wystąpiła

Też mi pokazywał ciałko żółte, nie pamietam ile miało ale na pewno było. I twierdził że wszystko wygląda tak jak powinno po owulacji. Zobaczymy co z tego wyjdzie 🤷‍♀️

reklama
dziewczyny, a czy badanie progesteronu 7dpo potwierdza tylko uwulacje? ja właśnie idę jutro i w zasadzie potwierdzać nie chcę ale bardziej chce zobaczyc czy nie mam ogólnie za niskiego poziomu progesteronu (raz już poroniłam niestety) czy w takim układzie poziom samego progesteronu ogólnie też badać 7dpo czy obojętnie kiedy? lub w jakimś innym dc?

Do góry