reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Hej

Motylek trzymam kciuki && ;-)

Majdaczku u mnie gin powiedzial ze każdy z nas ma niedobór kwasu foliowego. Ja do 12 tyg bralam femibion 1 do tego kwas foliowy 4mg. Od 12 tygodnia biore femibion 2 z dha. No i oczywiście czekam na piękny wynik bety :-)

reklama
Witam.Przepraszam ze dopiero teraz...mozna mnie wykreslic z wszystkich list...dojde troche do siebie i wroce.Nie nadrobie nie ma takiej opcji...ale za wszystkie testujace kciuki, za wszystkie ktorym sie udalo nudnej i spokojnej ciazy..Buziaki dla wszystkich

Tak pisalyscie wczoraj zebym bete może zrobila ... jakos dzis juz wszystko w normie,nie czuję takiej potrzeby. ... poczekam jeszcze ....
...

majdaczku mój ginekolog kazał mi brać Femibion Natal 1 jak tylko zobaczę dwie kreski na teście. Femibin ma w sobie kwas foliowy ale również matafolinę, która jest w czystej postaci przyswajana przez organizm...a to właśnie o nią chodzi. Jeśli kobieta nieco słabiej przyswaja kwas foliowy to biorąc femibin ma pewność ze ta dawka foliny na pewno do organizmu trafi. Z uwagi na wadę mógu mojej córeczki z poprzedniej ciąży dmucham na zimne i oczywiście skrupulatnie łykam Femibin...a dodatkowo jeszcze 1 tabl kwasu foliowego. Kwasu foliowego nie da sie przedwawkować więc spokojnie..nadmiar wydalany jest z moczem. A co do pozostałych witamin zawartych w Femibionie to też mi nie zaszkodzą...ale najważniejsza jest dzidzia.

Zrobisz oczywiście jak będziesz uważała..ale ja radziłabym kupić ten Femibion może najtanszy nie jest...ale czy to ważne?? Nie wiadomo jak drogi też nie jest.

Aschlee.. właśnie pytałam o Ciebie bo zastanawiałam się co tam....kurcze przykro mi...mam nadzieję, że dołek szybko minie...a odcięcie się na chwilę od tego wszystkiego spowoduje wzrost sił i chęci do dalszego działania... Czekamy oczywiście na Ciebie..

Ostatnia edycja:
majdaczku ja w związku z tym, że muszę przyjmować jodid na tarczycę nie biorę żadnych witamin dla kobiet w ciąży :tak: biorę kwas foliowy raz dziennie, jodid 100 raz dziennie, magnez 3 razy dziennie, witaminę C 2 razy dziennie, piję sok z żurawiny 100% 2 razy dziennie :tak:

Aschlee wróć szybko do nas ;*

reklama
Witam.

AnnaMaria ja mialam monitoring cyklu ale to bylam pare lat temu...
Powiem ci tak to zalezy ktory dzien cyklu bo najlepiej zaczac zaraz po @ poniewaz chodzi sie co pare dni i powie ci on z dokladnoscia ja tak z corka zaszlam w ciaze;-)
Ja teraz poszlam w 17dc i lekarz niewidzial nic to znaczy ze albo juz byla pare dni temu lub dopiero bedzie...i endometrium grube ,ale niewiem czy to dobrze czy zle hehe
Wiec jak masz kase to polecam monitoring:-)

Aschlee kochana cos sie stalo? Trzymaj sie, wykresle ci z listy...mam nadzieje ze zajrzysz do nas za jakis czas:*

Majdaczek uwazam ze wystarczajaca jest dawka kwasu foliowego;-) 400 jest zalecana dzienniego.

Anula jakie masz plany na testa? Kiedy testujesz?

Do góry