reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Anna903 no no, oby to było to co myślisz...&&&&&

Dziewczyny a czy prolaktyne i progesteron trzeba robić na czczo? Bo ja dziś dopiero popołudniu dam rade iść na badania.

Anna oby to dzidzius dawał znac o sobie :) &&&&&

Mychunia oj biedna :( żeby szybko przeszło

Ja wczoraj chodziłam masakrycznie zziębnięta w domu, pytam pozostałych czy im też zimno to mówią że nie, a ja ciepło ubrana i się telepalam, a temp nie miałam :p

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Gabis - prolaktyne zawsze na czczo i zawsze z rana do 8. Po przespanej nocy, bez kłótni, bez przejedzenia, wysiłku i seksu, a nawet podniecenia dzień wcześniej. Bo może Ci wyjść wynik nieadekwatny - w sensie za wysoki.

Progesteron też waha się w ciągu dnia, choć mniej niż prolaktyna, więc powinno badać się go z rana. I zawsze 7 dnia po owulacji.

Witam dziewczyny ja w koncu pospalam dluzej :tak: W koncu trzeba nadrobic bo zaraz bedzie wstawanie o 5 :baffled:
Asiu bardzo sie ciesze ze w dobrym humorku dzisiaj :tak: i widze ze dzialasz od samego rana ;-)
Karla witaj ;-)
Anna zycze ci oby to byl odzew od Fasolinki :tak:
Mychunia zdrowiej szybciutko

oczywiscie ze mozesz dolaczyc :) po to tu jestesmy ! :)
opowiedz Nam cos o Sobie :)

Witajcie;-) mam 24 lata w sumie skoncze dopiero w walentynki ale to juz tuz tuz. Troche za duzo kilogramow;-) i meza ktorego kocham ale czasem mam ochote zabic. Jestesmy troche ponad 2 i pol roku po slubie. W zeszlym roku pare miesiecy staralismy sie o dziecko ale niestety nie wyszlo. I teraz leci trzeci miesiac. W zeszlym tygodniu w czwartek zrobilam test i wyszla bardzo blada druga kreska to bylo jakies 7 dni po terminie @ w niedzirle powtorzylam ale nie bylo sladu kreski. Wczoraj dostalam okres... nie wiem dlaczego tak:'( ale starac bedzieny sie dalej. Trraz jak mi minie @ to ide do ginekologa na kontrole i moze jakies badania kaze mi porobic.

Karla - witaj. Kurczę, przykro mi. To mogło być poronienie bardzo wczesnej ciąży :-( Piszesz, że masz nadwagę, a nadwaga często towarzyszy zaburzeniom hormonów - badasz co jakiś czas TSH?
Trzymam kciuki za kolejny cykl starań!

Gabis - prolaktyne zawsze na czczo i zawsze z rana do 8. Po przespanej nocy, bez kłótni, bez przejedzenia, wysiłku i seksu, a nawet podniecenia dzień wcześniej. Bo może Ci wyjść wynik nieadekwatny - w sensie za wysoki.

Progesteron też waha się w ciągu dnia, choć mniej niż prolaktyna, więc powinno badać się go z rana. I zawsze 7 dnia po owulacji.

Cyntia85 no to dupa! Dziś jest 7 dzien po owu wiec juz za pozno :-( Myślałam ze to nie musi być na czczo. Kurde noo ale jestem zła :wściekła/y:

reklama
Karla - witaj. Kurczę, przykro mi. To mogło być poronienie bardzo wczesnej ciąży :-( Piszesz, że masz nadwagę, a nadwaga często towarzyszy zaburzeniom hormonów - badasz co jakiś czas TSH?
Trzymam kciuki za kolejny cykl starań!

Powiem szczerze ze nie wiem co to za hormony. Nigdy zaden lekarz mnie nie skierowal na badania wlasnie takie.

Do góry