reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

AsiaSzw - to ile czasu ta koleżanka przechodziła te toksoplazmoze? Toksoplazmoza jest niebezpieczna, gdy akurat ją się przechodzi, a nie przechodzi jej się przez parę miesięcy.

reklama
Hej dziewczyny,niestety nic z tego,wczoraj poznym wieczorem dostałam @:wściekła/y:,co do dnia przyszła,także poki co zawieszamy staranka do marca jakoś,szkoda.. dobrze ,ze mam już trójeczkę bo czlowiek inne ma wtedy nastawienie do ewentualnej porażki..Milego dnia i owocnych staran wam życze:tak:

Hej dziewczyny,niestety nic z tego,wczoraj poznym wieczorem dostałam @:wściekła/y:,co do dnia przyszła,także poki co zawieszamy staranka do marca jakoś,szkoda.. dobrze ,ze mam już trójeczkę bo czlowiek inne ma wtedy nastawienie do ewentualnej porażki..Milego dnia i owocnych staran wam życze:tak:

Kochana a czemu do marca zawieszacie?

Kochane ja mam jeszcze pytanie o HSG-czy podczas badania miałyście podany kontrast raz w jednym wstrzyknięciu czy np 3 razy jak ja i po każdym podaniu zdjęcie rtg? Nie daje mi to spokoju...wiem,że w opisie mam napisane DROŻNE oba jajowody i bardzo mnie to cieszy ale nie mam odpowiedzi czy były caly czas drożne czy udrożnione podczas badania:-( a to ważne dla mnie bo wtedy chociaż mogłabym mieć jakiś punkt zaczepienia czemu od 14c nic z tego przy hormonach ok,owulce i wynikach męża... Anula jak było u Ciebie bo pisałaś mi o tym HSG wcześniej. U mnie 5dni do @ dzień po terminie zrobię test-dziś wysypka niewiadomego pochodzenia na dekolcie i czole(jakby kaszka) pierwszy raz w życiu mam coś takiego,piersi jak balony i booooolą no i ciągłe pobolewanie w podbrzuszu...oj może to TO:tak: albo pozostałość po HSG...

Karla abym mogla przez ten cykl zaobserwowac dokładniej tempkę,owulację itp,następną @ będe miała 28 lutego i wtedy zaczniemy sie starać ponownie:tak: Tak mi smutno ,że sie nie udało..

Karla to dziwne bo przy nadwadze zwykle lekarze zlecają badania tarczycy-zrób sobie to badanie...i idź do ginka już z wynikiem oszczedzisz trochę czasu

Ostatnia edycja:
reklama
Karla - TSH to hormon tarczycy. Badanie można zrobić w dowolnym dniu cyklu. Jest tanie - ok. 20 zł. Zrób, warto. Tarczyca może namieszać w cyklu i być przyczyną poronień.

I mimo szerokiej normy, dla kobiet w ciąży preferowany wynik to 1,5 (między 1 a 2).

Ostatnia edycja:
Do góry