reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
SSMama Gratuluję ;** poprosze fluidkow :)

Ja właśnie skończyłam sprzątać i prac :-) dom blyszczy i pachnie :-)
Maz wraca po 18. Dzis na obiad zupka ogorkowa juz ugotowana a na drugie danie robie kotlety mielone z ziemniaczkami i do tego pieczarki w sosie bo Adas uwielbia :-)

Progesteron 27 ng/mol wg labka faza lutealna jest do 18, 5. To w jakiej ja fazie jestem?

SAmama- gratuluję cudownej nowiny! Nauka? -coś Ty, ja dopiero z pracy wróciłam i uczę się tylko wieczorami.

Iwo- wynik ewidentnie pokazuje przebytą owulacje, więc jesteś w fazie lutealnej. Mówi się, że im wyższy progesteron po owu, tym lepiej.

Asiu-
ale dlaczego masz doła? Przecież jeszcze do terminu @ jest kilka dni, a beta na tym etapie jak najbardziej może być na poziomie nie wykrywalnym przez test ciążowy! Dalej nadzieja jest ogromna i są duże szanse. Buźka do góry Kochana!

Ja jestem padnięta, do nocy się uczyłam i dzisiaj w pracy mnóstwo pacjentów. Jej, w sklepie już nie miałam prawie siły targać siatek z zakupami. No nic trochę się teraz zdrzemnę i potem dalej do książek.

Ostatnia edycja:
Asiu nie smutaj :* Piękny film, strasznie na nim ryczałam ;p
gapa ze mnie :zawstydzona/y: Najlepszego dla Syna!

Anula podziwiam że po takim ciężkim dniu masz jeszcze siłę na naukę

Dziewczyny ostatnio męczy mnie jeden temat, otóż moje wykresy zwykle są książkowe, czyli faza niskich temp. [36,2-36,4*] później ładny skok i faza wysokich temp nawet do 37*. Faz lutealna długa 13-15 dni.
Jesli dobrze rozumiem, jeśli coś jest nie tak z progesteronem to widać to własnie po f. lutealnej. No i tu mój ból bo niby co cykl jest wszystko ok, ale gdy byłam w drugiej ciąży, mój cykl wyglądał jakby był bezowulacyjny, nie było charakterystycznego skoku temp. a temp nie była wysoka. Nie robiłam żadnych badań, bo o ciązy dowiedziałam się z niskiej bety, a na kolejnym badaniu było już <1 Poronienie samoistne. To było w listopadzie 2010r.
Myślicie że to może mieć jakiś wpływ teraz? Niby minęło kupę czasu.
Czy jest możliwe że podczas cyklu normalnego z progesteronem jest ok, a przy zajściu w ciążę może niedomagać? Czy po prostu wtedy ciąża była za słaba/upośledzona żeby się utrzymać...

reklama
Do góry