reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
jak brazowe to mozliwe ze brak progesteronu :

[h=2]Progesteron: podtrzymuje ciążę, gdy grozi poronienie lub poród przedwczesny[/h] Jeśli przyszła mama ma zbyt niski poziom progesteronu, oznacza to, że błona macicy nie jest dobrze przygotowana na przyjęcie zarodka. Wówczas jest ona słabo ukrwiona i cienka. Zarodek nie może więc rozwijać się prawidłowo, a u kobiety pojawia się plamienie, ból w podbrzuszu, skurcze macicy. Lekarze w takich przypadkach zalecają ciężarnym przyjmowanie specjalnej postaci progesteronu, zwykle w formie tabletek doustnych lub podjęzykowych (Duphaston, Luteina) oraz oszczędzający tryb życia. Progesteron stosuje się nie tylko w przypadku zagrożenia poronieniem we wczesnej ciąży (do 12.–13. tygodnia), ale także w ciąży dojrzałej, w profilaktyce porodu przedwczesnego – hormon ten bowiem bardzo korzystnie działa również w przypadku niewydolności szyjki macicy. W zaawansowanej ciąży stosuje się głównie progesteron w tabletkach dopochwowych i zastrzykach. Tabletki dopochwowe mają bardzo szybkie działanie miejscowe, ale trzeba je aplikować dwa razy dziennie i nie mogą być stosowane u kobiet reagujących na nie uczuleniem. Z kolei zastrzyk jest nieprzyjemny i dlatego stosowany rzadziej, choć ta postać progesteronu wykazuje się bardzo długim działaniem.

AsiaSzw - sama przesuniesz tam możesz wejść w ustanawiania (tam gdzie wpisujesz jakie leki itp. . i wyłączysz automat na dniu gdzie chcesz żeby była kreska)

Witam rano
U nas lekki przymrozek.
brzuch pobolewa ale już drugi dzień tylko plamienia. Jak tak pociągnie się z 4 dni to coś nie tak.
Wracam poleżeć do wyra. Naturalna metoda na wyleczenie się z skutków ubocznych alergii, ból płuc, węzły chłonne, próbuję smarować się amolem. Pocę się w nocy, węzły chłonne puszczają, plecy też coraz lżej mnie bolą. I całe mnóstwo witaminy c. Na chwilę obecną działa.
A dziś 37,1 coś mi tu nie gra.
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
witam z rańca

Anula dziękuję że pytasz :* no niestety nie jest lepiej :( ale mam nadzieję że do jutro wydobrzeję :)

Wątpliwości chyba jeszcze za wcześnie na plamienie @, może to była krew z implantacji? bo wiem że wtedy plamienie się pokazuje czasem

hej dziewczyny :tak:

ja dalej zdycham... jutro mam iść na kontrolę i obawiam się, że dalej dostanę l4 :-( muszę jeszcze do księdza pójść po karteczkę, że mogę być chrzestną.... chrzest jest 8 marca :-D

bezdzietna współczuję :-( ale dobrze, że bratu nic nie jest :tak:

blair z tym może być właśnie problem, bo coś coraz bardziej skrzypi/trzeszczy :-D a tak na poważnie nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo się mąż bardzo źle czuje :-(

magdalenka testy nie muszą kłamać a plamienia mogą się pojawić zarówno na początku jak i przez całą ciąże... leć do lekarza po luteinę lub duphaston

ja dalej zdycham... jutro mam iść na kontrolę i obawiam się, że dalej dostanę l4 :-( muszę jeszcze do księdza pójść po karteczkę, że mogę być chrzestną.... chrzest jest 8 marca :-D

No cóż, zdrowie najważniejsze.
A propos, nauki na chrzestną masz, grzeczna jesteś? Inaczej ksiądz z rózgą Cię pogna :-D:-D:-D

Anula a przerozne. wiekszosc wyszlo ok, ale teraz czekam na wyniki hormonow. cos nowego mi ostatnio gin zlecila - HP1a na konflikt serologiczny. nie znalam takiego badania, a potem zobaczylam ze na gazecie o nim pisza. zawsze myslalam ze jak ja mam Rh+ to nie bedzie konfliktu, a jednak.
Konflikt serologiczny matki i dziecka - przebadaj się niezależnie od grupy krwi!

watpliwosci u Ciebie te plamienia byly przy spadku tempki wiec moze implantacja. lepiej nie korkuj sie bo jak to jednak jest to, to lepiej uzywac podpaski,

magdalenka jeszcze nic straconego. malusiolka potwierdzi ze w dwoch ciazach miala plamienia.

reklama
Do góry