reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Lisica gratuluje
Ja wcale nie mam poprawionego nastroju po wizycie....dalej mam lek mam wrazenie ze przechodze déjà vu :wściekła/y:

reklama
Anula siedze i lape dola Pani doktor stwierdzila ze na USG widac trzy pecherzyki...az sie boje myslec co bedzie dalej.Mam przyjsc za tydzien na kontrole i kolejne USG

Witam serdecznie:)
Jest to mój pierwszy wpis na forum tego typu i nie wiem czy to właściwe miejsce(jeśli nie to bardzo proszę o przeniesienie mojego wpisu)
Chciałabym prosić Was o pomoc. Raczej już te bardziej doświadczone Staraczki...gdyż ja stosunkowo krótko staram się o dziecko(chociaż wydaję mi się,że wieczność;/ )

Może zacznę od początku...
W swoją pierwszą ciążę zaszłam mając niecałe 17lat...był to przypadek po dosłownie jednym razie-ale mimo młodego wieku bardzo się cieszyłam i mojego już 8letniego dziś synka kocham ponad życie. Była to ciąża od 4 miesiąca leżąca,założono mi pessar w 22tyg ale szczęśliwie dotrwaliśmy do końca:)

Po kilku latach kiedy zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i sądziłam,że skoro za pierwszym razem tak szybko poszło to i teraz tak będzie..niestety myliłam się. Dodam,że przeszłam laparoskopowe usunięcie dość dużej torbieli jajnika lewego..ale nie myślałam,że to będzie miało jakiś wpływ na starania o dziecko w przyszłości(zabieg był w 2008r)

Staramy się 14cykl...

Badania do tej pory wykonane:

Progesteron 23dc13,94 ng/ml podobno potwierdził przebyta owulację,w tym samym cyklu w 13dniu miałam usg i pęcherzyk 21mm oraz endometrium 10mm więc owulację mam ok jak mi powiedziano..

Pozostałe hormony w 3dc:

TSH 1,290uIU/ml

LH 8,87 mIU/ml

FSH 10,22 mIU/ml

Estradiol 34 pg/ml

Testosteron 0,39

Androstendion 3,79 ng/ml

Prolaktyna 7,31ng/ml
Prolaktyna po MCP 164,08 ng/ml

Wyniki oglądał endokrynolog i powiedział pomimo mojego zaniepokojenia LH i FSH że jestem młoda i nie mam co się martwić rezerwą jajnikową...ale widziałam,że podkreślił sobie te wyniki u siebie w karcie.

Wyniki męża ok.

Na koniec dostałam skierowanie na HSG...ze względu na laparoskopię lewego jajnika...

badanie miałam 17 stycznia w 5dc - Kanał szyjki bez zmian. Jama macicy przecietnej wielkości o gładkich zarysach ścian. Trzon macicy znacznie przemieszczony na stronę lewą. Obydwa jajowody poskręcane,drożne. kontrast wylany z ujść brzusznych jajowodów układa się na płaszczyznowych zrostach. Cześć kontrastu przedostała się do pochwy przez kanał szyjki macicy.

Taki dostałam opis,nie byłam na konsultacji u lekarza jeszcze ponieważ jest na urlopie i będzie w połowie lutego. Niby jajowody drożne,chociaż kontrast miałam podawany 3razy-na poczatku nie chciał przejść,bardzo bolało i wg mnie podczas badania jajowody dopiero się udrożniły....ale w opisie nie mam tego napisane a czytałam kilka opisów dziewczyn na forach i jak udrożniły się przy badaniu to było to napisane w opisie. Lekarz wykonujący badanie też nie był zbyt rozmowny,na koniec przyszedł i powiedział,że kontrast przeszedł i są drożne jajowody,ale w końcu czy były drożne wcześniej czy po badaniu to nie wiem;/ Dostałam antybiotyk i zalecenie starania się już na drugi dzień bo są w tym cyklu największe szanse. Tak też zrobiliśmy...obecnie mam 22dc i czekam...

Nie nastawiam się bo co miesiąc ryczę jak głupia kiedy przychodzi @...cykle mam jak w zegarku 28dniowe.

Brałam przez 2miesiące wiesiołek ponieważ nie miałam wcale śluzu płodnego-nic to nie dało..może powinnam brać dłużej,ale jakoś potem zapominałam..śluz płodny pojawił się nagle w dniach płodnych po HSG....więc mam nadzieję,że może to badanie faktycznie coś dało. Jedyne co mnie jeszcze zastanawia to moje piersi,które nigdy wcześniej nie bolały mnie przed okresem a od ok 4miesięcy zaraz po owulacji staja się ogromne,puchną mi sutki i dotknać się nie mogę.Gdzieś kiedyś czytałam,że przy problemach z prolaktyną są takie objawy..a ja przecież mam ją w normie. Teraz pobolewa mnie podbrzusze,ale to po hsg podobno normalne i szyjkę mam dość wysoko i teraz od ok 2dni zamkniętą. Po HSG długo była nisko i otwarta.

Przepraszam,że tak się rozpisałam,ale czy możecie spojrzeć na te moje wyniki i napisac co o tym sądzicie?Nie mogę trafić na dobrego lekarza,mieszkam w Gdańsku od 4lat-może macie jakiegoś sprawdzonego z trójmiasta? Teraz planuję zrobic sobie jeszcze AMH i test na wrogość śluzu...z góry dziękuję za odpowiedzi:-D

Mychunia,Anulka i Asia gdyby sie udalo donosic to bardzo bym sie cieszyla tyle ze ja juz raz poronilam i rowniez to byla ciaza trojacza :-( dlatego tak strasznie sie boje

Ashlee - być może, że któryś z pęcherzyków nie wytrzyma. Często tak się dzieje. Zostają dwa lub jeden. Będzie dobrze! Będziesz pod dobrą opieką. Uda się! Za tydzień będziesz wiedzieć być może w których pecherzykach powstaną zarodki. Trzymam kciuki!

reklama
Aschle- to Ty już raz byłaś w trojaczej ciąży? Kurcze... a macie w rodzinie Twojej albo M. takie przypadki mnogich ciąż? Skąd to się wzięło u Ciebie. :confused:

Asiu- dlaczego od razu wariatka? :confused2:

Do góry