reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Lux a probowalas uregulowac cykle duphastonem? Jak mowilas o tym to przepraszam za moja skleroze ;) ja ostatnio mialam powiedziane ze bede miala regulowane ale wtedy w tym cyklu akurat sie udalo wiec ni bralam

Nie chce narazie tego regulować, bo nie są to jakieś wielkie odchylki od normy. Ot co, albo dwa dni wcześniej przyjdzie @ albo z dwa dni się spóźni. Ale wkurza mnie to, że przez to nie wiem kiedy dokładnie była owu, bo ostatnio ciężuo mi ją rozpoznac, nie to co kiedyś :( A nie chce się bawić w testy owu.

Lux
To sprobuj wziac cos co ci pomoze poprawic sluz. Bo dwa dni odchylki sie zalicza do regularnego cyklu. Kazdy lekarz ci to powie. Ja to mialam od 30 dni do nawet 8-9 miesiecy wiec wiesz ;-) testy owu ci sie nie chce to tempki pewnie tez nie bedziesz mierzyc. Hmm poczytaj o wiesiolku , inofolicu, o ziolach o. Sroki na plodnosc. Jeszcze chyba mam dwa sloje wielkie ich :p sa rozne rzeczy na 1 faze cyklu tez ziolowe. Castagnus tez np bez recepty ziolowy tez niektorzy lekarze polecaja. Przy mierzeniu tempki mialabys swietny obraz cyklu ale to wymaga duzej samodyscypliny i regularnego bydzenia sie o stalych godzinach. A teraz ludzie maja takie tryby pracy ze wiem ze ciezko to wprowadzic w zycie. Nie wiem jak jeszcze doradzic.

Kurde sie zmartwilam. Zmierzylam sobie temp. I mam 36 i 4.... teraz sie boje czy z moim dzudziem wszystko ok w brzuszku :-( ogrzewam sie bo zmarzlam jak na przegladzie bylam.... :-( we wtorek musze do gina isc :-( eh super weekend sie zapowiada...

Ostatnia edycja:
Witajcie popołudniowo :)

julia: super, że udało się wszystko dostosować :) Mocno trzymam kciuki :D Jak nie chcesz trojaczków to może chociaż bliźniaki ? :D Może jajnik się przestraszył, że na straty spisany i chce się popisać jeszcze w tym roku :)

missiiss:
wszystkiego naj dla synka :) Mój TŻ też kiedyś był romantyczny, a teraz to bardzo ciężko mu wychodzi :) Na szczęście ma inne zalety :D

melka: kciuki zaciśnięte :) Piękna byłaby niespodzianka na 6.12 :D

lux: &&&& Ja zauważyłam, że mnie jajniki bardziej bolą jak wyjdę na zimno, albo mnie gdzieś chłodek złapie. Jak ostatnio zakładam cieplejszą bieliznę to mniej je czuję.

Ja dzisiaj byłam na porannym spacerze. Potem śniadanko w kawiarni i spacer do domu. Fajnie tak rano pochodzić, bo ludzi jeszcze nie ma :) No i słońce było, więc dużo cieplej niż teraz.
Kurczę, mam nadzieję, że mój obecny cykl też będzie owulacyjny. Wizyta dopiero w czwartek. Ostatni cykl w tym roku...

julia dziś troszkę marudzi, ale ładnie spał jak prasowałam :tak:

P1010418.jpg

Załączniki

• P1010418.jpg
    P1010418.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 50
Miss, powiem tak: przed pierwsza ciąża mierzyłam temp, brałam castagnus, który tak mi cykl rozwalił, że brak słów. Ale zaszłam miesiąc po odstawieniu w ciążę. Wiesiolek chce zacząć brać. Dużo o nim myślę ostatnio. Temp teraz nie mierze, bo wstaje ze względu na pracę o różnych porach, a to trzeba mierzyć mniej więcej o podobnej porze. Testy owu jakoś do mnie nie przemawiają, ponieważ koleżanka je stosowała, przez pół roku wykrywalo jej owu w 27 dc, w 34 dc dostawała @, a zaczęła chodzić na montoring i miała ją tak naprawdę w 19 dc. I to mnie zniechęciło do nich. Jugosława no ja właśnie chyba przeziębiłam jajniki :( Mychunia słodki synus :) Miss nie martw się tą temp, nerwy to nic dobrego.

Ostatnia edycja:
Missiiss kochana nie denerwuj sie...jezeli czujesz potrzebe idz do lekarza ale mysle ze wszystko bedzie dobrze :tak:

Mychunia ale sliczny Slodziak.Napatrzec sie nie moge.Mam nadzieje ze tez kiedys doczekam jeszcze tak slodkiegi widoku

reklama
Aschlee
Zbizaja sie te czasy w kyorych stracilam antosia i czasy skurcze wiec moze dlatego panikowac zaczynam... ale ta tempka mi sie nie podoba choc pewnie moze nic nie znaczyc... pojde dla swietego spokoju.eh a ty sie napewno doczekasz kochana takiego cudu! Jeden masz to i drugi i trzeci bedzie :-) ale rozumiemm twoj strach i teraz i ten w ciazy... wiem co przezywalam w ciazy po antku i wiem co teraz powoli sie zaczyna... ehh zycie potrafi dowalic...:-(

Do góry