reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Rurka- ja tez mialam problem z wypadaniem wlosow i to nadmiernym.. kilka razy nawet.. ale najbardziej jak mialam anemie.. wtedy pilam duzo soku z marchwi i burakow, duzo soku z zurawiny i lykalam zelazo.. stosowalam ziolowe szampony i przeszlo po jakims czasie... takie wypadanie wlosow moze byz zwiazane z anemia, tarczyca...niezle mi przerzedzilo wlosy, a zawsze mialam grube... calkiem niedawno wlosy wypadaly mi przez stres i przemeczenie, a wtedy pomogla dobra dieta.. stosowalam jeszcze maseczke do wlosow ziolowa na przemian z maseczka z oliwek i to tez pomoglo.. :tak:

Julia- wspolczuje bolu pecherza... mnie rok temu cos tkaiego dopadlo i pilam sok z zurawiny w duzej ilosci :) w koncu przeszlo, ale trwalo to chyba z tydzien...

reklama
Gochson dzięki za rady :* myślę że też tak zrobię, że będę się obserwować i działać jak najwcześniej. U mnie testy w ciąży tak na prawdę to tylko formalność, w tej ciąży wiedziałam że jestem od samego początku czyli 7-8dpo mam od razu takie objawy że nie da się ich nie zauważyć czy pomylić... tak było w każdej ciąży...

Iwo kochana jesteś :* dziękuję :*

tak jak pisałam tą profesor na razie odpuszczam ze względów finansowych, natomiast będę brała dalej inofolik, po ovu dodatkowo acard i będę się obserwować, jak coś się zacznie dziać to dokończę lutkę która mi została i od razu do lekarza. A jak w tym cyklu nic nie będzie to pod koniec miesiąca albo we wrześniu skoczę do mojego gina w lublinie po zapas leków. No i teraz postaram się zrobić progesteron.

Sorry Blair nie doczytalam w takim razie... mam nadzieje ze szybko Wam sie uda!! Wiem latwo sie mowi ale walcz bo na pewno masz w sobie mnostwo sily :) &&&&&&&

Aschlee sroda dzis. Daj znac prosze!!!

Blair trzymam kciuki. Ja od samego poczatku biore luteine 2x dziennie po 2 tabl 50mg a jak mocniej plamilam to na noc bralam 3 tabl. Jesli bedziesz ja brala a bedzie ci sie konczyc to daj mi znac to zawsze moge ci szybko podeslac nawet wsadzic w przesylke konduktorska w pociag! Powodzenia.

Ja chyba dzisiaj tutaj pierwsza :)
Witam dziewczyny, ale paskudna pogoda dzisiaj u nas, a tu trzeba w pracy siedzieć
:-( Dobrze, że dzisiaj tylko do 15.

Ja po pracy chyba pojadę powtórzyć betę, strasznie się boję, ale wolę być pewniejsza, bo do niedzieli do terminu spodziewanej @ jeszcze kilka dni.
Jeżeli któraś dzisiaj testuje, to trzymam mocno kciuki.

Pomimo pogody życzę miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Rurka kochana a jak zmienilas diete?bo wiesz co ja borykam sie z problemem wypadania wlosow...niestety tez mi sie przezedzily a nalazalam do osob ktore maja piekne grube i geste wlosy wiec ciezko mi sie z tym oswoic-(
Ja z tym problemem poszlam do trichologa,zaczelo sie rok temu ale jak zaszam w ciaze to do maja rltego roku bylo pieknie! Niestety problem powrocil...okazalo sie ze zelazo mam ponizej normy od 1,5miesiace biore leki podnioslo sie ale dopiero jest na granicy...tarczyce mam piekna tak stwierdzila pani doktor.
Marze o tym by sie okazalo ze jak uzupelnie zelazo problem zniknie...
Wiem ze problem moze byc hormonalny i lekarz mi mowil ze paromiesieczna kuracja anty by tez pomogla...ale ja niechcialam bo sie chcemy starac...
Wiec jesli kolezance nie przejdzie to niech idzie do specjalisty! Tylko nie do dermatologa poniwaz mi zapisal bexsensu sterydy i lek na lysienie androgenowe ktorego niemam!
A co ciekswego powiedziala pani tricholog ze warto robic sobie peeling skory glowy bo ja mialam jeden wielki smalec!!! Wlosy byly tym oblepione!

witam sie

Wieczor byl koszmarny:/
Z bolu glowy prawie wymiotowalam:'(
Niemialam tabletek,ale ciotka mi dostarczyla! A dzis co z bolem znow wstalam porazka:/ na szczesvie z moczem jest lepiej po 2 tabletkach;-)

A co tam u Was?

Aschlee ladnie trzymasz nas w napieciu!daj znaka

Ja dzis jade do gina;-)

Ostatnia edycja:
julia współczuję Ci. Wiem jaki problem po ciążach z włosami miała moja siostra, ale po jakimś czasie wróciło u niej wszystko do normy, choć trwało to kilka lat. A jak pęcherz? Mam nadzieję, że lepiej, Ja bym Ci radziła iść do lekarza, wiem co mówię, bo sama miałam straszne problemy z pęcherzem i nerkami. Lekarz na pewno przepisałby Ci odpowiednie leki takie, które można brać w ciąży.

Majdaczku z moczem jest juz o niebo lepiej juz niepiecze;-)
No u nas pogoda piekna;-)
Przed wizyta wyskocze na zakupy jakies bo nieflugo na wakacje lecimy:-)
Wiec z wizyta sie wstrzymie jak przevhodzi kupie sobie ziolowe leki jak jest juz lepiej;-)

reklama
Do góry