reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Babydust czyli twoja corka ma jeszcze mleczaki i aparat ruchomy nosi? No my tez mamy problem ze zuchwa jest przesunieta;/ i niema szans ze jak wyjda stale ze bedzie lepiej no nic zobaczymy co powie za miesiac na wizycie
jak stale wyszly to bylo jeszcze gorzej
ona ma mala szczeke i te wieksze zeby stale nie bardzoi jej sie mieszcza w paszczy i gorna szczeka mocno do przodu sie wysunela a dola do tylu do tego te zeby krzywo rosna bo nie maja miejsca :( mloda ma jeszcze trojki mleczne a do stalego aparatu musi miec wszystkie stale
ale tez uwazam ze szkoda kasy na ruchomy aparat ma go chyba od 5 miesiecy a jest tylko gorzej a nie lepiej a kuuupe kasy kosztowal :(

reklama
Widziałam tylko 2 zdjęcia z USG GRATULUJĘ Ci synka:) , natomiast fotki Waszych brzuszków nie wyświetlają mi sie;(

Zawsze sądziłam, że ludzie a w szczególności dzieci mają buzię, a nie "paszcze", nawet jeśli miało to być "żartobliwe" określenie, to takim nie bylo..W zyciu nie przeszłoby mi przez mysl żeby używać takich słów, określających buzię mojego dziecka.Aparaty sa dosc drogie, ale to przeciez chodzi o zdrowie i komfort dzieci, wiec cena powinna byc sprawa drugorzedna...:)

Nie wiem, któraś z Was pisała ze pochodziła z dziećmi trochę i krzyż zaczął jej dokuczać i się obawia najgorszego-rozumiem strach przed poronieniem jest ogromny, szczególnie wtedy, gdy przechodziło się już to przykre doświadczenie, ale krzyż może również boleć od zwykłego przeforsowania. ..:) nie popadajmy ze skrajności w skrajność, trzeba się oszczędzać, ale tak żeby starsze dzieci tego nie odczuł. Jestem takiego samego zdania, jak Dziewczyny-ze jeśli ma się coś stać to stanie się, bezwzględu na to czy się cały czas odpoczywa czy "żyje normalnie". Ciąża to nie choroba, trzeba uważać na siebie.

Mississ, a może jedno i drugie, jeśli to nie koliduje z tym zabiegiem;)

Asia, tylko uważaj na siebie!

Julia, a probowaliscie konsultowac sie z innym ortodonta?

Motylkowa, Gabis, Kasik i pozostale brzuchatki-uwazajcie na siebie.

Orientuje się, któraś z Was czy TSH 3,065 dla starającej się, jest dobrym wynikiem? Wg zakresu referencyjnego jest w normie, ale czy dla "staraczki" jest to idealny wynik?.Czy t3, t4, FT3 i FT4, może być źle, przy takim TSH? Endo mam dopiero we wrześniu i wtedy będę robić pozostałe badania.

Hejka. Asia & Gabis super brzuszki :)
Lili za szybko!!! Moze jeszcze nie wyjsc wiec sie nie zalamuj!!!! Sama bede testowac jutro hehe
Babydust zgadzam sie z dziewczynami co ma byc to bedzie. Troche wyluzuj ale nie daj sie zwariowac ;) dla mnie paszcza zabrzmiala jednak zartobliwie :D
Ewelinka super fotka :)

Ja dzis super dzionek. Panele kupilismy zaraz beda kladli w domku. Kamien z serca!! Oczy nadal zle...

Dominika ja uwazam ze powinnas sobie zbadac FT3 i FT4 tez rowniez wiem ze TSH powinno byv miedzy 1-2
Ja mam 0,59 wiec jutro mam wizyte bo na granicy normy jest...zapytam sie jakie powinnobyc najlepiej.
My dopiero na konsultacje za miesiac teraz byla zwykla wizyta u dentysty

Dzis porobilam badania zalecone przez Blair wieczorem beda wyniki z tym zelazen...

witam sie:)
WP_20140725_001[1].jpg my w 23 tyg 3 dz narazie stoimy w miejscu :p

pozdrawiam i życze miłego dnia

Załączniki

• WP_20140725_001[1].jpg
    WP_20140725_001[1].jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Dzięki Ewelinka_shn, Julia, a te badania trzeba robić w jakiś konkretnych dc? Tak mi się wydaje, bo kojarzę ze wątek tych badań był już parę razy podejmowany na forum. Od nowego cyklu bierzemy się, ten sobie odpuscilismy. Mąż juz chciałby żebym była w dwupaku, ale po 1 cyklu mogę stwierdzić, że to wcale nie jest takie proste.Z Olkiem "po miesiącu miodowym" się udało, jak tylko zaczęliśmy się starać.

Do góry