reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
dziewczyny potrzebuje od was silnego opierdzielu zebym stanela do pionu :(
martwie sie jak cholera :(
pojechalam dzisiaj z dziecmi do oceanarium - niby nic takiego 2 godzinny spacerek powolny leniwy spokojny a pozniej mnie tak krzyz mnie rozbolal ze nie moglam wytrzymac wzielam 2 nospy i sie polozylam po powrocie i po ok 50 min przeszlo
ale wkrecily mi sie schizy :( :( jutro albo pojutrze powinna nie przyjsc @ :( 3 testy ciazowe nie mogly sie mylic wiec ciaza jest ale wszyskie kreski sa dosyc blade w porownaniu z kontrolna kreska nawet w tescie o czulosci 10 ml :(
wiem ze musze pozytywnie myslec i musicie na mnie nakrzyczec zebym zaczela :)

Babydust. Spokojnie. Moje testy dlugo wychodzily blade. Wez teraz poprostu 3x dziennie nospe i sie oszczedzaj. Nie dzwigaj to bardzo wazne. I jak masz mozliwosc to lez. Bedzie git!

babydust, kochana spokojnie..nic złego się nie dzieje. nie możesz się zamartwiać na zapas, oszczędzaj się i zobaczysz, ze wszystko będzie w porządku :) Uszy do góry !

dzieki :) wiedzialam ze mozna na was liczyc
generalnie sie oszczedzam bardzo w wiekszosci leze nad basenem ale ze lubie spacerowac to myslalam ze spoko moge troche z dziecmi pozwiedzac :( tym bardziej ze syn dzisiaj ma urodziny i ten park to taki prezent dla niego
ale wystraszylam sie niezle :(
jestem juz po wczesnym poronieniu - poczatek 6tc:( stad tez moje schizy :( a wtedy tak bardzo bolal mnie krzyz
myslicie ze odpuscic sobie kolejne wycieczki nawet takie krotkie 2-3 godzinne ? czy nie schizowac ? i zyc w miare normalnie ?

Ostatnia edycja:
Może to zabrzmi brutalnie, ale...jeśli coś złego ma się stać to się stanie, nieważne czy będziesz po 4 godzinnej wyprawie z dzieciakami, czy po godzinnej drzemce na tarasie...:)
Dlatego wydaje mi się, ze nie powinnaś zabierać sobie radości z wypoczynku, a jedynie bardziej uważać na siebie. Aczkolwiek zastrzegam sobie, że to tylko i wyłącznie moja opinia :)

Witaj Iwo :) badania robiłam wyszły mi dobrze oprócz prolaktyny teraz mam ją w normie po odstawieniu tabletek gin dał mi 3 miesiące na zajście i nic nic niestety jeżeli teraz się nie uda to zmieniam lekarza i idę do innego bo nie wiadomo w czym jest problem:no:

Hej
Babydust
Ja sie zgadzam z shawty z tym co ma byc to bedzie. Natomiast dbaj o siebie i sie oszczedzaj. Ja w ciazy od piczatku malo chodzilam bo zaraz mnie brzuchol bolal. A luteine bierzesz? Napewno bedzie wszystko dobrze !:-) nie martw sie na zapas ale badz czujna i dbaj o siebie szczegolnie :-) &&&& trxymam i napewno bedzie wszystko w porzadku :-)

Ja juz po wizycie i w domciu. Pogadalam dobie z ginem. Swietny lekarz. Od razu powiedzialam zeby cytologie mi pobral bo chyba 6 lat temu ostatnia byla. Wyjasnil mi ze cos nie tak musi byc z moja insulina. Mialam w szpitalu na endokrynilogi w styczniu robione wyniki i bardzo wysoka byla. Zalecil skonsultowanie sie z endokrynologiem ktory ma wypowiedziec sie na temat leku na cukier mojego bo to ze clo nie dziala moze byc wynikiem dalej wysokiego poziomu insuliny mimo ze jak biore 1,5 tabletki czyli ponad 1000mg metforminy to rano zaslabniecia mialam i omdlenia bo za bardzo cukier mi spadal wiec biore 1 tabletke co ma 750 mg i jest ok. Ale moze zle jest dobrana trzeba to sprawdzic. Pozniej z ta opinia musze isc do niego i jezeli jest ok i insulina jest w pirzadku bedzie mnie kwalifikowal do zabiegu elektrokauteryzacji czyli nakluwania jajnikow. Bardzo dobre rezultaty nponoc ma ta metoda. Na 29 pacjetek 76% udawalo sie przywrocic owulacje i miesiaczki a 14 z nich w pierwszych 3 miesiacach zachodzilo w ciaze. Zabieg jest laparoskopowy. W sumie by mi to pasowalo. Chetnie pojde na stol nawet juz dzis B-) no ale najpierw endokrynolog... wiec moze za tydzien mi sie uda zarejestriwac. A co do moich jajnikow to oczywiscie nic na nich ciekaeego nie ma. Zero pecherzykow :-( ehh no ale licze ze mi pomoze i bedzie sie mna dobrze opiekowal. To tyle z wizyty

reklama
AsiaSzw , gabis cudne brzuszki i niech sobie rosną :-):-):-):-):-)
Mychunia , MotylkowaOna sweet focie piąteczka dla maluszków :-D
babydust spokojnie :-)dbaj o siebie i odpoczywaj wszytko będzie dobrze
a u mnie czekam jeszcze 5 dni i się wszystko okaże.Mam pytanie jakie tabletki bierzecie oprócz kwasu foliowego i wiesiołka ?
18423

Do góry