reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
najlepiej mierzyć od początku cyklu, wtedy widzisz wszystkie różnice między pierwszą fazą a drugą, czy temp rośnie/spada, teraz to Ci niewiele powie bo nie wiesz jaką miałaś w pierwszej fazie

Mimozama każdy ma inną :) czy pytasz konkretnie Ulenkę?

wybacz nie sprecyzowałam kogo pytam.
Fakt jednorazowe mierzenie nic nie daje . Pomiar powinien być prowadzony od 1 d.c. widać wtedy po kilku cyklach obserwacji pewien schemat w jakim działa organizm.

właśnie chodzi o to że nie mierze regularnie,w ogóle w związku z ciążą nie mierzyłam jeszcze...ale rano obudzilam sie z mega bolem piersi i tak bola caly czas,popoludniu zaczelam sie nieco dziewnie czuc ,nie jak na grype...dziwnie,nie umiem okreslic jak...zmierzylam temp i mialam 36,9. a teraz mam 19dc ,acha a @ mam co 30-31dni

Susel madziulrk juz urodzila stasia:-)
Wiesz co ustalo krawienie , wtedy mialam tez zaparcia i dlatego...teraz gdy pije wode z rana juz jest ok!
Najwzaniejsze ze macie juz cel dzialania...to duzo daje trzymam mocno kciuki za Ciebie:-)
A ja wczoraj skonczylam bran antybiotyk i co? Dzis znow gardlo boli smarki wrrr jutro znow do lekarza:/

Anka co tam u Ciebie?:-)

Didi ja staram sie brac codziennie:-) choc czesto mi sie zapomina...:/

ulenka ja nie jestem znawcą, ale pomiar w twoim przypadku nic nie daje bo nie jest wiarygodny, nie mierzysz temp. od początku cyklu. Ja miałam podstawową 36,3 do 13 dnia po owu w granicach 36,9- 37,1 a w 14 dniu 36,6 i @. Nic tylko zostało czekać na dzień w którym możesz zrobić Beta lub "Sikacza"

reklama
nie ma za co ;) wykres bardzo pomaga, ja w tym cyklu w związku z nawałem pracy chciałam odpuścić mierzenie, ale dobrze ze tego nie zrobiłam, bo owu się mocno przesunęła i niepotrzebnie bym sobie wkręcała, że @ nie ma bo w ciąży jestem....

Do góry