reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Bezdzietna ja slyszalam o tym.

Niepłodność immunologiczna zachodzi, gdy organizm kobiety lub mężczyzny produkuje przeciwciała przeciwko komórkom biorącym udział w zapłodnieniu, uszkadzając je przy tym. Czasem zdarza się również, że kobieta wytwarza przeciwciała przeciw nasieniu mężczyzny i naturalne poczęcie nie jest wtedy możliwe.
Nieplodnosc ta moze wystepowac u kobiet jak i u mezczyzn

Ewelinka
nie mow mi nawet...normalnie jak zwierzaki cierpia to ja razem z nimi:-(
On gdzies wyczytal ze bernenskie czesto choruja na nowotwory:-( nie wyobrazam sobie musiec uspic psa

Ostatnia edycja:
Bezdzietna kochana nawet zdiagnozowanie nieplodnosci immunologicznej nie przekresla szans na posiadanie dziecka. Wtedy zaleca sie aktywne szczepienie ktore polega na leczeniu osoby, u której stwierdzono występowanie przeciwciał indywidualnie sporządzanymi preparatami, które mają na celu zahamowanie ich produkcji.Inna opcja jest inseminacja.Bo jezeli stwierdzi sie ja u kobiety to przeciwciala atakuja plemniki w sluzie szyjki macicy a przez inseminacje omija sie to miejsce bo plemniki wprowadza sie bezposrednio do macicy.Jezeli to nie przynosi efektow to wtedy jedynym rozwiązaniem staje się tzw. zapłodnienie pozaustrojowe...Ale nie znaczy ze to musi dotyczyc Ciebie...Takze glowa do gory Kochana

Na razie staram się nie myśleć co tak naprawdę jest przyczyną naszych porażek. Ale wolę się przygotować psychicznie na to co może się wydarzyć za jakiś czas jak ogarnę te wszystkie badania które mam zalecone. Mam nadzieję że to tylko jakaś bakteria w naszych organizmach się zadomowiła i po antybiotyku wszystko się uda

Dominika, a to dlaczego Twój synek ma małe szanse na dostanie się do przedszkola? Ja wątpię w to, że Oliwka w tym roku pójdzie;/ Rozmawiałam z siostrą i Ona powiedziała, że od tego roku do przedszkola przyjmują na punkty. Dużą uwagę zwracają na miejsce zameldowania. Mieszkam na stancji i ich to nie interesuje ;/

Bezdzietna, przykro mi. Kolejny cykl musi być Twój :*

Aschlee, fajnie że nowego pupilka będziecie mieć :) Ja chciałabym mieć psa, ale na razie nie mam nawet jak. Za duża odpowiedzialność, a przy dwójce dzieci byłoby mi za ciężko. Tym bardziej, że planujemy wyjazd. Piękne pieski :D Ja uwielbiam Bulteriery :D

Malus rany ja to sie bardzo boje bulterierow jakos zle wspomnienia z nimi mam :sorry2: ale uwielbiam kazde psy i jak kiedys poszlam do schroniska to nie chcialam z niego wyjsc z pustymi rekami:zawstydzona/y:strasznie mi szkoda tych zwierzat...
A jak chodzi o Dzieciaczki to jak planujecie wyjazd to ja bym juz dala Dziewczynki na miejscu do przedszkoli.Tam chyba nie ma problemow z miejscami bo moja znajoma niedawno wyjechala stad i Dziecku znalazla miejsce w ciagu tygodnia

reklama
ewelinka_shn maltanczyki sa boskie tak samo jak shih tzu i yorki:tak: i to sa takie typowo pieski do poduszki.Moj ze mna spi wlasnie na podusi to jego ulubione miejsce:-D

Do góry