mamadzieci
Zaciekawiona BB
A jeśli dzieci ssa smoka to co niby lepsze też się w ten sposób wyciszają a smoka łatwiej zabrać niż palca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale jakieś podłoże tego musi być. Ja dałam tylko radę a Ty zrób z tym co chcesz.To jakieś zaburzenia psychiczne mogą mieć miejsce? Może po prostu dziecku jakoś łatwiej z tym palcem już zasnąć
Jeżeli dziecko nie miało Smoczka to wiadomo że w większości dzieci będą ssać palce lub jakieś poduszki czy tam misie.. to jest naturalny odruch tylko że smoczka łatwiej oduczyć nić palce.To jakieś zaburzenia psychiczne mogą mieć miejsce? Może po prostu dziecku jakoś łatwiej z tym palcem już zasnąć
Jeżeli dziecko nie miało Smoczka to wiadomo że w większości dzieci będą ssać palce lub jakieś poduszki czy tam misie.. to jest naturalny odruch tylko że smoczka łatwiej oduczyć nić palce.
Ojej, nie od razu zaburzenia psychiczne, spokojnieTo jakieś zaburzenia psychiczne mogą mieć miejsce? Może po prostu dziecku jakoś łatwiej z tym palcem już zasnąć
u mnie się to zaczęło przy ząbkowaniu. Malucha wtedy odrzuciła smoczek i przeszła na palec...To jakieś zaburzenia psychiczne mogą mieć miejsce? Może po prostu dziecku jakoś łatwiej z tym palcem już zasnąć