reklama
nie Ona jest ubezpieczycielem od wielu już lat, współpracuje z wieloma agencjami ubezpieczeniowymi, za informacje nie pobiera żadnych opłat, dostaje prowizje jeśli uda Jej się ubezpieczyć i co najważniejsze załatwia wszystko sama i nie musisz się męczyć sama z ubezpieczycielami, przyjeżdża nawet do domu, ale nie wiem czy do Ciebie dojedzie
aha tak to wyglada no troszke daleko bedzie miała do mnie hehehe...ale zobaczymy prosze o namiary
Kobietki mam jeszcez pytanie ide sie zar4ejestrowac do urzedu pracy zeby miec ubezpieenie zdrowotne..i słyszałam kiedys ze jest takie cos ze jesli oboje małoznków jest bezrobotnych a nie maja prawa do zasiłku to jednemu z nich przyznaje sie taki zasiłek..któs sie orientuje w tej sprawie?
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
już wysłałamaha tak to wyglada no troszke daleko bedzie miała do mnie hehehe...ale zobaczymy prosze o namiary
rodzinny napewno tak, czy dla bezrobotnych chyba nie, ale pewna nie jestemKobietki mam jeszcez pytanie ide sie zar4ejestrowac do urzedu pracy zeby miec ubezpieenie zdrowotne..i słyszałam kiedys ze jest takie cos ze jesli oboje małoznków jest bezrobotnych a nie maja prawa do zasiłku to jednemu z nich przyznaje sie taki zasiłek..któs sie orientuje w tej sprawie?
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
no po porodzie to jest właśnie ten rodzinnyaisak o ile oboje sie zarejestrujecie to chyba coś tam przysługuje na dziecko, ale nie wiem czy dopiero po porodzie czy jak.. to juz w urzędzie pracy trzeba dopytać...
MPiPS chce, by budżet opłacał składki ubezpieczeniowe za rodziców
Dzięki propozycji MPiPS, którą rząd zajmie się w czwartek, możliwe będzie opłacanie z budżetu składek ubezpieczeniowych osobom wychowującym dzieci. Zatrudnieni na umowę zlecenie i prowadzący firmy zyskają uprawnienia pracowników korzystających z urlopów wychowawczych.
Dzięki propozycji MPiPS, którą rząd zajmie się w czwartek, możliwe będzie opłacanie z budżetu składek ubezpieczeniowych osobom wychowującym dzieci. Zatrudnieni na umowę zlecenie i prowadzący firmy zyskają uprawnienia pracowników korzystających z urlopów wychowawczych.
Wrócę jeszcze raz do macierzyńskiego właśnie w tv podali, żę zostanie on wprowadzony od połowy 2013 roku. I będzie płatny 100% jeśli zdecydujemy się na pół roku, 80% jeśli zdecydujemy się na rok i 60% jeśli pójdziemy najpierw na pół roku (płatne 100%) i drugie pół roku 60%. Urlop macierzyński trzeba zadeklarować do 14 dni przed terminem porodu, tylko to gwarantuje urlop 100 % lub 80%. Później zostaje tylko ta opcja 60%.
Teraz moje pytanie, czy ja dobrze rozumiem, że my jak urodzimy w kwietniu, to weźmiemy ten urlop pół roku za 100 % i następne pół roku za 60%?? Czy w ogóle nas będzie to dotyczyło, skoro my urodzimy przed wejściem w życie tej ustawy??
Teraz moje pytanie, czy ja dobrze rozumiem, że my jak urodzimy w kwietniu, to weźmiemy ten urlop pół roku za 100 % i następne pół roku za 60%?? Czy w ogóle nas będzie to dotyczyło, skoro my urodzimy przed wejściem w życie tej ustawy??
Wrócę jeszcze raz do macierzyńskiego właśnie w tv podali, żę zostanie on wprowadzony od połowy 2013 roku. I będzie płatny 100% jeśli zdecydujemy się na pół roku, 80% jeśli zdecydujemy się na rok i 60% jeśli pójdziemy najpierw na pół roku (płatne 100%) i drugie pół roku 60%. Urlop macierzyński trzeba zadeklarować do 14 dni przed terminem porodu, tylko to gwarantuje urlop 100 % lub 80%. Później zostaje tylko ta opcja 60%.
ja zrozumiełam ze to bedzie obowiazywac od wresnia 2013r wiec nie wiem chyba nas wogole
reklama
ja zrozumiełam ze to bedzie obowiazywac od wresnia 2013r wiec nie wiem chyba nas wogole
Mówili od połowy przyszłego roku, więc wychodzi czerwiec
edit: jednak miałaś rację, wejdzie w życie od września
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/ne...cielskie-juz-od-wrzesnia-2013-roku,nId,708208
Ostatnia edycja:
Podziel się: