reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy techniczne

Dziewczyny dwa bardzo szybkie kliknięcia,i powinno działać a z tym dziękuje to ewelcia dobrze pisze chyba o to chodzi.
Justyna nie wiem czy coś jest po Fance ale chyba nie,możesz ewentualnie sama sobie coś tam napisać :tak:

reklama
Edis o tym samym pomyslalam dzis...
Patrzylam kiedys na liste dzieciaczkow i tam w nastepna w kolejce byla Nadia i dzis tak patrze na watek zyczeniowy a tam zyczenia dla Zosi :)....

Oki jak znajde chwilę to liste dopracuję :tak:

Edit dziewczyny mam pytaie co do listy dzieciaczków,tam jest kupę dzieciaków i mamuś o których ja już zapomniałam nie wiem kto co czy zostawiamy je na liscie czy nie bo tak na mój gust to tylko miejsce zabiera i cięzko znaleśc nasze dzieci w tej całej liście dodam ze na liście marcówek są wpisane mamy z dzieciaczkami tak dla pamięci by było,co wy na to?????

Ostatnia edycja:
Super! Wczoraj właśnie chciałam sobie poczytać, bo mnie na wspominki wzięło i doczytałam,że nie ma. Świetnie, że już jest :-)

Regulamin ogólny forum BabyBoom: Forum BabyBoom - Regulamin

Przytaczam 2 punkty regulaminu BB.

Będziemy bardzo wdzięczne o dostosowanie się do nich jak i do całego regulaminu

Ad.3 Jeśli użytkownik chce coś dodać do wcześniej wysłanej wypowiedzi powinien użyć opcji EDYTUJ a nie pisać kolejnego posta pod swoim wcześniejszym. Wyjątkiem od reguły jest sytuacja gdy od poprzedniego wysłania posta minęło co najmniej 60 minut i nikt nie odpisał w międzyczasie.

Ad.5 Prosimy o nie pisanie z CAPS LOCKIEM - drukowanymi literami jak i POGRUBIANIA LITER BOLDEM w całym poście, co w netykiecie uważane jest za krzyk. Tych opcji używamy wyłącznie do zaznaczenia ważności fragmentu danej informacji lub użytkownika, do którego jest ona skierowana.

Zasady uczestniczenia w dyskusji na forum:

• Staraj się pisać zawsze na temat. Przed wzięciem udziału w dyskusji zapoznaj się z tematyką wątku i meritum sporu, w którym zamierzasz wziąć udział.
  • Posługuj się umiejętnie cytatami. Odpowiadając na głos w dyskusji – posting – cytuj tylko potrzebne ci fragmenty, pozostałe wycinaj.
  • Przemyśl swoją wypowiedź. Przeczytaj swoją wypowiedź jeszcze raz przed wysłaniem. Czy nie jest niepotrzebnie ostra? Nie odpowiadaj zbyt pośpiesznie i zbyt emocjonalnie. Zadawaj jasne, zrozumiałe pytania.
  • WIELKIE litery, podkreślniki, wytłuszczenia oznaczają w listach i postingach krzyk lub podniesiony głos. Wiadomość zawierająca tylko wielkie litery to szczególnie RAŻĄCY przypadek naruszenia etykiety.
  • Publikując zdjęcia innych (rodziny, przyjaciół) kieruj się ich zgodą. Pamiętaj, Ty może chcesz być widoczny, a inni może za wszelką cenę chcą chronić swą prywatność.
  • Nie używaj wulgaryzmów. Nie stosuj w dyskusji wulgarnych słów, epitetów, powstrzymaj się od osobistych wycieczek wobec twojego przeciwnika w dyskusji.
  • Nie bądź oszustem. Nie podawaj jako swojego imienia i nazwiska innej osoby, nie podszywaj się pod innych.
  • Traktuj poważnie i szanuj uczestników grupy.
  • Szanuj swoich rozmówców. Nawet jeśli masz inne zdanie, nie krytykuj, nie obrażaj, nie wyśmiewaj. Włącz się w konstruktywną dyskusję, ze starcia przeciwnych racji rodzą się za zwyczaj konstruktywne wnioski.
  • Kieruj się zasadą ograniczonego zaufania. Pamiętaj, jeśli nawet „wypiszesz” się z grupy, przestaniesz pisać, Twoje wypowiedzi, zdjęcia zostaną. Internet to studnia bez dna. Zmieści wszystko.
Kochane Mamuśki jezeli któraś ma jakieś zastrzeżenia dotyczące regulaminu, chciałaby coś zmienić lub dodać to prosimy o kontakt na pw.

moddddd.jpg

Od admina :
"Zmiany , które wprowadziliśmy podyktowane są nie tylko chęcią odświeżenia wizerunku forum, ale również wprowadzeniem nowych funkcjonalności i naszym wspólnym bezpieczeństwem."

Jesli znajdę przydatne wskazowki ...odnosnie nowego FORUM. Będziemy Wam wklejać i informowac na biezaco:)

1.Forum można sobie poszerzyć chowając boczne informacyjne okienka znajdujące się domyślnie z prawej strony.
Klikajcie na te znaczki V oraz >> dzięki nim mozna zwijać forum na wysokosć i szerokość.

2. "Zabloguj" oznacza,że cytat z tego posta ląduje nam w blogu i możemy go sobie skomentowac np czy zapisać "ku pamięci"

3. "Dzięki" klikamy gdy uznajemy ,że post był nam w czymś pomocny

4. By szybko przejść do strony głównej forum trzeba kliknąć w "na górę" ( które jest po prawej stronie ,na dole) a póżniej w zakładkę forum.

5.klikajac w niebieską strzałkę przy nicku osoby która ostatnio odpisała idziemy do odpowiedzi tej osoby,czyli na koniec wątku

6. Można też zwijac działy forum przeglądając stronę główą uzywajac znaczków ^ oraz v .Ustawienia się zapamietują.

7. Klikajac dwa razy w button "odpowiedz na temat" otworzy na się od razu okienko zaawansowanej edycji zawierajace emotikony, załączniki, kolory i wielkość czcionek.

Po jednym kliknieciu otworzy się "szybka odpowiedź"

8. Przejść do ostatniego nieprzeczytanego postu można klikajac w niebieska strzałkę znajdująca się przy podświetlonej na kopertce ( funkcja jest w trakcie modyfikacji i nie zawsze działa)
lepiej jest na razie klikać w temat watku a następnie na niebieskim pasku w "pokaż pierwszy nieprzeczytany"

Przez kolejne dni będą prowadzone prace, zmienią się jeszcze ikonki, emotikony i część kolorów.

od Admina Miniporadnik nowego forum:

By przejść do wybranej strony wątku należy kliknąc w trójkącik znajdujacy się na przycisku "strona...". Otworzy się okienko "skocz do...."

Szybko przejść do głownej strony forum po przeczytaniu wątku można klikając w "na górę" które jest po prawej na dolnym ciemnozielonym pasku a póżniej w zakładkę forum.

Przejść do ostatniego nieprzeczytanego postu można klikajac w niebieska strzałkę znajdująca się przy podświetlonej na kopertce ( funkcja jest w trakcie modyfikacji i nie zawsze działa)
lepiej jest na razie klikać w temat watku a następnie na niebieskim pasku w "pokaż pierwszy nieprzeczytany"

klikajac w niebieską strzałkę przy nicku osoby która ostatnio odpisała idziemy do odpowiedzi tej osoby,czyli na koniec wątku

Zabloguj oznacza,że cytat z tego posta ląduje nam w blogu i możemy go sobie skomentować, czy zapisać "ku pamięci"

"Dzięki" klikamy gdy uznajemy ,że post był nam w czymś pomocny

Można schować infa (okienka) znajdujące się z prawej strony klikajac na <<

Można też zwijac działy forum przeglądając stronę główą uzywajac znaczków ^ oraz v
Ustawienia się zapamietują.

Klikajac dwa razy w button "odpowiedz na temat" otworzy na się od razu okienko zaawansowanej edycji zawierajace emotikony, załączniki, kolory i wielkość czcionek.

Po jednym kliknieciu otworzy się "szybka odpowiedź"

Ta funkcja forum jeszcze bedzie zmieniana. Domyślnie bedzie tak jak w "starej " wersji forum.

Aby było widać miniaturkę załączników należy kliknąc wstaw w treść NIE wstaw załączniki
Od niedawna pojawił się szybki wybor stylów (kolorów) na BB.:tak:

Dostepne one sa w lewym dolnym rogu na zielonym pasku:
bb-dziewczynka (w rozowych odcieniach)
bb-chlopiec (w blekicie)

Możecie drogie mamuśki wybrać sobie same kolorystykę BB.:tak:

a mi się kolorystyka ani w wersji "chłopiec" ani w wersji "dziewczynka" nie podoba czy nie dalo by sie zrobić całego zielonego "obojniaczka":-D;-)

reklama
może usuniemy kilka zbędnych wątków
na otwartm i tak mało kto pisze a wątków tu a wątków
-zabawy z maluchami
- karmienie butelką
-mama wraca do pracy
-roczek tuz tuz
-karmienie piersia

moje p[ropozycje

Do góry