reklama
radzilabym ci nic nie wydlubywac! POD RZADNYM POZOREM BEZ UPRZEDNIEJ KONSULTACJI Z LEKARZEM! Ja swojemu synkowi przecieralam delikatnie pepuszek jodyna i strupek sam odpadl. Ale najpewniej bedzie jak pediatra obejrzy.dziewczyny mam dwie sprawy, prosze pomóżcie mi. Położna kazała mi przemywac pępuszek spirytusem, jest juz ładniei zagojony a pomimo to kazała 3 razy dziennie przemywac. No i zaczelam tak robic i teraz codziennie jest troche krewki. Powiedziala ze mam to wydłubywac az zniknie...martwie sie ta krewka mały ma 3 tygodnie i caly czas mu leci ta krewka, a ja nadal przemywam i nie wiem jak długoi jeszcze jadeno mnie martwi mały bardzo czesto ma czkawke, ustepuje ale go meczy...czy to minie?
brown.kate
Mama Misi i Kici
Zgadzam sie, czkawka to pikus:-). Moja Patrycja tez bez przerwy miala:-(....
Co do pepka to "dla spokoju" idz do pediatry. Acha i powiem Wam "ciekawostke", ja wcale nie przemywalam spirytusem, ani razu. Podczas kapieli uwazalam zeby pepuch za bardzo sie nie zamoczyl, a brud wymywalam przegotowana woda. Pepuch zagoil sie blyskawicznie. Na usprawiedliwienie dodam ze mieszkam w Szkocji i tu nikt nie uzywa spirutu, i dzieciaki maja super pepuszki. Nie ma co za bardzo przy pepuchach krecic, bo jeszcze sie zaszkodzi:-(.....
Co do pepka to "dla spokoju" idz do pediatry. Acha i powiem Wam "ciekawostke", ja wcale nie przemywalam spirytusem, ani razu. Podczas kapieli uwazalam zeby pepuch za bardzo sie nie zamoczyl, a brud wymywalam przegotowana woda. Pepuch zagoil sie blyskawicznie. Na usprawiedliwienie dodam ze mieszkam w Szkocji i tu nikt nie uzywa spirutu, i dzieciaki maja super pepuszki. Nie ma co za bardzo przy pepuchach krecic, bo jeszcze sie zaszkodzi:-(.....
Czkawka u takiego malucha to po prostu wynik niedojrzałości jego układu nerwowego i najczęściej nie ma zawiązku z tym, że maluch marznie itd. To zupełnie normalne, w miarę, jak maluch rośnie, czkawka będie pojawiała się coraz rzadziej.
A po odpadnięciu kikutka ranka może jeszcze pokwkrwawiać, więc położna ma rację, wszystko wkrótce się wygoi.
A po odpadnięciu kikutka ranka może jeszcze pokwkrwawiać, więc położna ma rację, wszystko wkrótce się wygoi.
witaj mam dwoje dzieci i znam super sposob polecony przez pediatre 3kropeli cytryny(soku)do buzi!!!!!!!!!!!!
witaj mam dwoje dzieci i znam super sposob polecony przez pediatre 3kropeli cytryny(soku)do buzi!!!!!!!!!!!!
to mozna podac niemowlakowi? bo odolnie cytrusy powinno sie podawac bardzo pozno do diety?
jak karmilam piersia to mnie lekarz nie pozwolil nawet pic soku z cytryny do herbaty cytrusy sa pryskane środkami ktore opuźniaja ich psucie sie aby mogly byc przeworzone w trakcie dlugich podrózy do Polski
mama_Adrianka
sierpniowa mama '08
Nie wiem czy karmisz piersia bo ja podaje poporstu piers i szybko czkawka mija. Dla starszych dzieci to chyba ciepla woda do picia
U mnie również sprawdza się pierś .
reklama
mmarta_only
Początkująca
Ja słyszałam o smoczku zamoczonym w glukozie.;-)