reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawdzony odkurzacz dla alergika

Czy możecie polecić jakiś dobry odkurzacz (albo przynajmniej firmę), który sprawdzi się w mieszkaniu małego alergika? Fajnie gdyby był znanej marki, bo jakoś nie ufam nowym wynalazkom. No i żeby nie kosztował przy tym 3 tys:) Czy n.p. warto kupić odkurzacz z filtrem wodnym, bo słyszałam różne opinie.

reklama
Czy możecie polecić jakiś dobry odkurzacz (albo przynajmniej firmę), który sprawdzi się w mieszkaniu małego alergika? Fajnie gdyby był znanej marki, bo jakoś nie ufam nowym wynalazkom. No i żeby nie kosztował przy tym 3 tys:) Czy n.p. warto kupić odkurzacz z filtrem wodnym, bo słyszałam różne opinie.

hej ;-) ja jako mama alergikow zdecydowalam sie na Zelmera Aquawelt - uzywam tylko filtra wodnego ;-) spoko - jestesmy zadowoleni z niego ;-) poki nie trza zawartosci wylewac... fujjjjj... w zwyklym workowym odkurzaczu nie widac tego syfu tak jak w wodniaku...
jest tylko jeden maly myk...trza sie przyzwyczaic ze po skonczeniu odkurzacza trza wylac wszystko, wymyc i wysuszyc... zwykly odkurzacz chowa sie i luzik a tu trzeba sie jeszcze zajac "demontazem" bo jak sie w filtrach jakas plesn wyrosnie to potem trzeba je wymieniac zeby alergikom nie zaszkodzilo ;-)

taki o mam - ! ODKURZACZ PIORĄCY ZELMER 919.0 ST TURBOSZCZOTKA (1747550309) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Moi teście ostatnio zafundowali sobie maszynę do odkurzania, prania, czyszczenia, klimatyzowania i odświeżania pomieszczeń ...
Cena boli (ponad 7 tys - ich sprawa) ale kombajn naprawdę super :)
Nigdy bym tyle nie wydała na odkurzacz, ale ta magiczna moc przekonywania sprzedawców-prezenterów... hehe ;)
syf w pojemniku z wodą po sprzątaniu straszny.
Dołączyli do kompletu jeszcze worki próżniowe na pościel (na roztocza) i komplet garów pokroju zeptera. Ech ...

czyżby firmy Rainbow?
cena zabójcza, ale jest fenomenalny... moja mama - cieżki przypadek alergii i astmatyk - ma od chyba 10 lat... przy dbaniu o niego - niezniszczalny...
ja mam karchera wodnego i powiem, ze 3 klasy nizej jest....

Kupiłam wreszcie Dysona. Drogi ale w promocji:) Po przejrzeniu netu - wyszło, że przy akceptowalnej cenie ten jest ok. I jest ok! Spełnia sowje zadanie i baaaardzo wygodnie się odkurza.

Zelmer robi bardzo dobre odkurzacze wodne. Z reguły poleca się je właśnie alergikom. Myślę, ze warto kupić jakiś model tej marki. Na stronie medialuxa widziałam takie w atrakcyjnej cenie - warto zerknąć, poczytać sobie o tych wodnych modelach, bo jest ich sporo.

reklama
ogolnie jakikolwiek odkurzacz z filtrem wodnym jest odpowiedni.
ja mam odkurzacz zelmera - wodnik. ludzie narzekali (znajomi) ale jak dostalismy na wesele to darowanemu...
ogolnie sie sprawdza choc uciazliwe jest czyszczenie filtra i suszenie tych filtrow (2 szt.)