diabliczka00
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 31 Październik 2013
- Postów
- 2 481
sos do kurczaka lub sałatki
-majonez
-białe wino w/p
- ketchup
-przyprawa gyros
udziec w pomarańczach
Udziec z kością nasmaczyć pieprzem i solą odstawiony na chwilkę.
W naczyniu żaroodpornym na spód kładziemy plastry pomarańczy ze skórą ( przed pokrojeniem oczywiscie wymyte) , na to pokrojoną w plastry cebulę czerwoną. Następnie marynowany udziec (skórą do dołu) , masło i na wierzch znów plastry pomarańczy.
Pieczemy bez przykrycia w 160 stopniach 1,5 godziny. Po tym czasie odwracamy udziec skórą do góry (wszystko będzie pięknie przylegało) , zwiększamy temp do 170 i pieczemy do godz wgł uznania polewając sosikiem co sie utworzył
Smacznego
-majonez
-białe wino w/p
- ketchup
-przyprawa gyros
udziec w pomarańczach
Udziec z kością nasmaczyć pieprzem i solą odstawiony na chwilkę.
W naczyniu żaroodpornym na spód kładziemy plastry pomarańczy ze skórą ( przed pokrojeniem oczywiscie wymyte) , na to pokrojoną w plastry cebulę czerwoną. Następnie marynowany udziec (skórą do dołu) , masło i na wierzch znów plastry pomarańczy.
Pieczemy bez przykrycia w 160 stopniach 1,5 godziny. Po tym czasie odwracamy udziec skórą do góry (wszystko będzie pięknie przylegało) , zwiększamy temp do 170 i pieczemy do godz wgł uznania polewając sosikiem co sie utworzył
Smacznego