reklama
Makaron z łososiem i cukinią/brokułami:
składniki:
- makaron
- cukinia/brokuły
- kawałek świeżego łososia (filet)
- opcjonalnie: cebula, czosnek
- mascarpone
- sól, pieprz, natka pietruszki/koperek
Gotuję wodę na makaron. W międzyczasie łososia oddzielam od skóry i kroję na małe kawałki. Jeśli mam cukinię, to tylko myję i kroję w kostkę, brokuły oczyszczam i kroję na różyczki.
Jeśli robię wersję z cebulą, to wrzucam ją najpierw na patelnię, po zeszkleniu dodaję łososia, jak się zetnie cukinię i ew. czosnek, jak już wszystko się podsmaży dodaję 1/2-2/3 opakowania mascarpone, mieszam, dolewam ok. 1/2 szkl. gorącej wody z gotowania makaronu, przyprawiam. Jeśli mam brokuły, to dodaję do makaronu na 4 min. przed końcem gotowania.
Makaron ugotowany al dente odcedzam, zostawiam zawsze jeszcze ok. 1/2 szkl. wody, wrzucam makaron na patelnie, mieszam, dosłownie przez chwilę, żeby wszystko się połączyło, a makaron się nie rozgotował. Jeśli jest za gęste, dolewam troszkę wody. Posypuję natką/koperkiem i gotowe.
Czasem dodaję jeszcze papryczkę chili na patelnię.
Smacznego
składniki:
- makaron
- cukinia/brokuły
- kawałek świeżego łososia (filet)
- opcjonalnie: cebula, czosnek
- mascarpone
- sól, pieprz, natka pietruszki/koperek
Gotuję wodę na makaron. W międzyczasie łososia oddzielam od skóry i kroję na małe kawałki. Jeśli mam cukinię, to tylko myję i kroję w kostkę, brokuły oczyszczam i kroję na różyczki.
Jeśli robię wersję z cebulą, to wrzucam ją najpierw na patelnię, po zeszkleniu dodaję łososia, jak się zetnie cukinię i ew. czosnek, jak już wszystko się podsmaży dodaję 1/2-2/3 opakowania mascarpone, mieszam, dolewam ok. 1/2 szkl. gorącej wody z gotowania makaronu, przyprawiam. Jeśli mam brokuły, to dodaję do makaronu na 4 min. przed końcem gotowania.
Makaron ugotowany al dente odcedzam, zostawiam zawsze jeszcze ok. 1/2 szkl. wody, wrzucam makaron na patelnie, mieszam, dosłownie przez chwilę, żeby wszystko się połączyło, a makaron się nie rozgotował. Jeśli jest za gęste, dolewam troszkę wody. Posypuję natką/koperkiem i gotowe.
Czasem dodaję jeszcze papryczkę chili na patelnię.
Smacznego
EM Ka
Fanka BB :)
mama-czwórki
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 11 Marzec 2016
- Postów
- 889
Polecam ciasto na pierożki i uszka z tego linku. Ja jednak dodaję odrobinkę więcej mąki albo podsypuję nią dodatkowo podczas rozwałkowywania ciasta. Ciasto jest cieniutkie i elastyczne
Link do: Najlepsze ciasto na pierogi | ArtKulinaria
Link do: Najlepsze ciasto na pierogi | ArtKulinaria
linka1985
Fanka BB :)
Mama4 wypróbuję napewno bo nigdy nie robiłam a wczoraj kupiłam kupnem i niedobre są
aob66
Moderatorka
reklama
diabliczka00
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 31 Październik 2013
- Postów
- 2 481
Mini serniczki [emoji172][emoji169][emoji171]
☆250 g chudego twarogu ( dobrze smakuje też z tartym bananem)
☆1 jako
☆ 0.5 op. budyniu
Wszystko zblendować i smażyć na oleju kokosowym. Dodatki na wierzch dowolne [emoji182][emoji182][emoji182]
Smacznego!
Ps. Są pyszne i bardzo delikatne [emoji170][emoji170][emoji170]
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
☆250 g chudego twarogu ( dobrze smakuje też z tartym bananem)
☆1 jako
☆ 0.5 op. budyniu
Wszystko zblendować i smażyć na oleju kokosowym. Dodatki na wierzch dowolne [emoji182][emoji182][emoji182]
Smacznego!
Ps. Są pyszne i bardzo delikatne [emoji170][emoji170][emoji170]
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: