Od wtorku zaczął mi się robić trądzik na twarz, najwiecej na brodzie. Od środy mam tkliwe piersi. Wczoraj bulgotała mi cały dzień w brzuchu i mam uczucie mokrości w pochwie też widzę że mam przezroczysta wodę. Lekarz w zeszły piątek wyklucza ciąże która mogłaby mieć 13 tygodni, mam nawet zdjęcia ze nic nie mam na usg. Mam tez kreskę negre. Miałyście tak? Bardzo się martwię tym brakiem okresem
reklama
Beta z krwi to mi od 3 miesięcy wychodzi niska, ujemna, ale tym badaniem się nie sugeruje bo ono jest niedokładne. Moje wartość bety zrobione w 2 laboratoriachmoże najrozsądniej byłoby jednak zrobić bete czy faktycznie tej ciąży nie ma
<O,5 ul lub <0,100 ml
W tym pierwszy mogłam pomylić jednostki
Ostatnia edycja:
reklama
Kasiulek 77
Fanka BB :)
Nie ma mowy o ciąży ,jeśli byłby to 13 tydzień to dziecko jest już w pełni wykształcone i wszystko wyraźnie widać często nawet płeć już można rozpoznać ,więc nie ma możliwości żeby go nie było widać na USG ,a co do USG przez odbyt to też pierwszy raz słyszę ,to przez pochwę bolało a odbyt nie ?
Kasiulek 77
Fanka BB :)
No jednak robi czasem ,poczytałam na neciePrzez odbyt ginekololog nie robi usg.............
U
usunięty
Gość
Z tego co się orientuję takie badania się robi aby nie przebić błony dziewiczej przy badaniu, tak?Potwierdzam. Miałam takie usg kiedy byłam nastolatką miałam problemy ginekologiczne a byłam dziewicą i tylko takie usg pani ginekolog mi robiła.
Albo jak w damym monecie usg dopochwowe nie wchodzi w grę z różnych innych przyczyn. Mi pani doktor chciała zrobić dopochwowe, ale nie szło w ten dzień bo bolało mnie tamZ tego co się orientuję takie badania się robi aby nie przebić błony dziewiczej przy badaniu, tak?
Pani doktor przez to usg wykluczyła ciąże. Pisałam że gdybym była to byłoby to 13 tydzień wiec lekarz już by coś zauważył. Okres mi się spoznia. PCOS mam na obu jajnikach tylko na lewym więcej a na prawym minimalnie. Zapisałam się do lekarza internisty na pon musze zrobić pełno badań krwi hormonalnych przy okazji poproszę o luteinę na wywołanie.Piszesz że okres Ci się nie spóźnia , a mówisz o 13 tyg ciąży, nic nie rozumiem ,ale wiem ze przy pcos okres jest nieregularny, lub czasem nawet trzeba to wywolac
Świerza sprawa z tym PCOS bo dowiedziałam się że to mam tydzień temu
Ostatnia edycja:
reklama
Nie wypisała bo przez 2 cykle brałam i się bała żeby brała cały czas w zamian tego kazała mi wziąć belare w dniu okresu i ovarin. Chce zobaczyć wyniki hormonalne. Moja mam idzie do niej 29 października i chce zobaczyć te wyniki wszystkie od tego będzie zależało co dalejGinekolog powinna wypisać już wtedy luteine na wywołanie miesiączki. Dziwna jakaś. Niestety przy PCOS będą takie opóźnienia w cyklach. Mało tego, bez leczenia będzie trudno o ciąże.
Podziel się: