reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sport a ciąża

Podobnie jak u mnie tyle ze ja mam kucia jak dlugo stoje albo chodze i jeszcze w dodatku pobolewa mnie krzyz!!!

reklama
MAJAII9mc- no my to mamay naprawde ciezko...szkoda ze to nasi mezowie nie moga troszke ponosic...

Jak to moja babcia mowi ^ Z TAKIEJ MAZI TAKIE CUDO^ hehehehe

Nina27 w domu można naprawdę bardzo wiele ćwiczeń wykonywać. I tak naprawdę chyba jedyne czego należy unikać to dźwigania, więc jeśli nie będzie wyciskać sztangi cała reszta ok.;-)

Zajrzyj np. tutaj www.maluchy.pl :: gimnastyka w czasie ciąży ale łatwo znajdziesz także wiele innych stron z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży.

Pozdraffki:-)

Dziewczynki, ale macie fajnie:-( Mnie lekarz od początku kazał leżeć w łóżku:-( A tak bym się na basen przeszła...próbowałam się ostatnio troszkę przespacerować, ale po jakichś 200m zaczął mnie brzuch "kłuć".Może później będzie lepiej...Nie chciałabym leżeć plackiem jak w pierwszej ciąży..

ja tam sportów nie lubię :-p chyba, że chodzi o wyczynowe leżenie na tapczanie:-D:-D:-D

Hehe, ja niestety mam tak samo. Wyczynowo to najwyżej mogę trenować mięśnie Kegla! :-D:-D
A tak na poważnie, zapisałam się na jogę dla ciężarówek i chodzę dzielnie 2 razy w tygodniu! Aż sama siebie nie poznaję! :sorry2:
No i niestety podczas ćwiczeń wyłażą lata wyczynowego leżenia na tapczanie... pozycje, które dla innych są łagodnie rozciągające, mnie nieomal rozrywają na strzępy... :baffled: Nawet sobie nie wyobrażacie jak mi głupio, kiedy z takim małym wzdętym brzuszkiem ciężko mi zrobić ćwiczenie, które nie sprawia problemu dziewczynom z taaaaaaaakim brzuchem!? :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
No ale cóż, trzeba się jakoś łagodnie "rozćwiczyć", poza tym za 2 miesiące, kiedy ja już będę miała taaaaaaaaki brzuch i będę rozciągnięta jak kobieta-guma, przyjdą dziewczyny z takim tycim i też się będą wstydzić, a co! Hihihi.

hej
apropos sportu
zaczelam chodzic na silownie po 3 miesiacach przerwy!!!
po ostatniej sesji wszystko mnie bolalo ale czulam sie super!!!!
mysle jeszcze o basenie!!!
pozdrawiam

hej
mam pytanko czy mozna w ciazy chodzic na joge taka normalna????czy to musi byc joga dla ciezarnych?
dzieki za pomoc!!z gory!!!

reklama
Hej,
Ja też wróciłam do ćwiczeń po 4 miesięcznej przerwie i po dwóch dniach jeszcze czuję wszystkie mięśnie - za to samopoczucie wzrosło od razu i jest mi z tym bosko :).
Nad basenem też myślę, ale jakoś nie mogę się przemóc - mój brzuszek urósł tylko na tyle, że wyglądam w kostiumie jak grubasek, a nie jak ciężarówka, co strasznie mnie krępuje...
Pozdrowienia

Ostatnia edycja:
Do góry