reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Spłaszczony pęcherzyk żółtkowy

Aniaaa30

Fanka BB :)
Dziewczyny jestem w 6 tyg 2 dniu ciąży . Niestety dziś będąc u lekarza usłyszałam , ze tętno jest za niskie 122 uderzenia i ze pęcherzyk zoltkowy jest spłaszczony i nie rokuje to dobrze. Mam się nie nastawiać na ta ciąże. Prawdopodobnie dojdzie do Poronienia. Czy ktoś był w takiej sytuacji ? Jak to się skończyło . Dodam ze pęcherzyk ciążowy jest dość duży jak na wiek mojej ciąży bo 20 mm pęcherz zoltkowy 3 a zarodek 3,1 . Proszę o pomoc bo tydzień czasu mam czekać do następnego usg a poprostu oszaleje.

reklama
Niestety pomóc może tylko czas. Bez kolejnego USG nic nie jest przesądzone.
Ale masz spłaszczony pęcherzyk żółtkowy czy ciążowy. U mnie żółtkowy to było prawie idealne kółeczko.

Zoltkowy właśnie 😥

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 256
To usg jest od 2 lekarza na lepszym sprzęcie, na gorszym sprzęcie wyglądało jeszcze gorzej… cały pęcherz ciążowy nieregularny , ogólnie 2 lekarz staral się pocieszać, ze nie wszystko przesądzone , ale potwierdził ze pęcherzyk jest nieco spłaszczony

Nie chce dawać fałszywych nadziei, bo każdy przypadek jest inny.. Ale ja miałam podobny.. Ale nikt nie wspomniał o tym,że jest spłaszczony.. To zdjęcie z 6 tygodnia. Teraz jestem w 25 tygodniu

Załączniki

• 20211209_214237.jpg
    20211209_214237.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 411
reklama
Dziewczyny jestem w 6 tyg 2 dniu ciąży . Niestety dziś będąc u lekarza usłyszałam , ze tętno jest za niskie 122 uderzenia i ze pęcherzyk zoltkowy jest spłaszczony i nie rokuje to dobrze. Mam się nie nastawiać na ta ciąże. Prawdopodobnie dojdzie do Poronienia. Czy ktoś był w takiej sytuacji ? Jak to się skończyło . Dodam ze pęcherzyk ciążowy jest dość duży jak na wiek mojej ciąży bo 20 mm pęcherz zoltkowy 3 a zarodek 3,1 . Proszę o pomoc bo tydzień czasu mam czekać do następnego usg a poprostu oszaleje.
Za niskie tętno rokuje niestety źle, myśle że to rokuje gorzej niż kształt pęcherzyka.
Nie chce dawać fałszywych nadziei, bo każdy przypadek jest inny.. Ale ja miałam podobny.. Ale nikt nie wspomniał o tym,że jest spłaszczony.. To zdjęcie z 6 tygodnia. Teraz jestem w 25 tygodniu
Ale to pęcherzyk ciążowy a nie żółtkowy?

reklama
Za niskie tętno rokuje niestety źle, myśle że to rokuje gorzej niż kształt pęcherzyka.

Ale to pęcherzyk ciążowy a nie żółtkowy?
Zoltkowy jest spłaszczony , tak stwierdzili obydwaj lekarze. Jeżeli chodzi o tętno dziecko w 6 tyg a tętno 122. Drugi Psn doktor stwierdził , ze dopiero się rozkręca skoro tydzień temu nie było zarodka ma prawo takie być to tętno . Pani doktor stwierdziła ze powinno być do 160 uderzeń. W internecie wszędzie pisze ze od 100 do 140. Wszędzie inne informacje , zwariować idzie. Zgadzają się co pecherzyka zoltkowego, choć 2 pan doktor stwierdził , ze za wcześnie aby wyrokować . Myslalam , ze może ktoś już był w takiej sytuacji i może cokolwiek podpowiedzieć

Do góry