reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Śpiworek z nogawkami dla drobnego dziecka

Calineczka1407

Fanka BB :)
Szukam śpiworka do spania z nogawkami dla dość drobnego dziecka. Córka nosi rozmiar 74, za miesiąc może wejdzie w 80. Wszystkie śpiworki jakie znalazłam albo kupiłam są bardzo szerokie pod pachami, mała się owija, podciąga materiał na twarz, potrzebujemy czegoś bardziej dopasowanego. Te śpiworki, które znalazłam mają od 34 do 37cm szerokości pod pachami - może macie do polecenia śpiworki z nogawkami węższe pod pachami?

reklama
Hej, ja kupiłam z babysteps i to rozmiar większy niż ‚powinnam’ (żeby wystarczył na dłużej 🧅) i ku mojemu zaskoczeniu jest fajnie dopasowany pod pachami, myślę, że nie ma opcji, żeby Mała wpadła do środka. Kupiłam rozmiar S, a w tym momencie nosi 62/68

My mamy śpiworki ze strony słodki sen i jestem bardzo zadowolona. Pierzemy je bardzo często, a mimo tego nie wyglądają jak szmaty 😝
Patrzę teraz na tabelę rozmiarową i mają tam rozmiar XS (74/80cm, wiec pewnie będzie akurat na twoją córkę), szerokość pod pachami 31

Mają różne wzory, cenowo też wypadają spoko na tle innych. Ja polecam :)

Szukam śpiworka do spania z nogawkami dla dość drobnego dziecka. Córka nosi rozmiar 74, za miesiąc może wejdzie w 80. Wszystkie śpiworki jakie znalazłam albo kupiłam są bardzo szerokie pod pachami, mała się owija, podciąga materiał na twarz, potrzebujemy czegoś bardziej dopasowanego. Te śpiworki, które znalazłam mają od 34 do 37cm szerokości pod pachami - może macie do polecenia śpiworki z nogawkami węższe pod pachami?

Babybaj.pl szerokość pod pachami 30cm, colorstories.pl 32cm

Mój syn od prawie roku spi w spiworkach ze skarpetkostopami z slumbersac :) pod pachami są dodatkowe napy, którymi mozna zmniejszyć rękaw, do tego zapinają się pod szyję, nie ma szans na wpadnięcie.

Syn jest z tych drobniejszych dzieci (ma 1,5 roku, rozmiar 80/86, wazy 9kg). Mamy spiworek w rozmiarze 70, ktory zaczęlismy uzywac jak wszedl w rozmiar 74, na lato dokupilismy z tego samego rozmiaru 0,5 tog, ale teraz wrócilismy do 1tog. W sumie spiworek jest dosyć drogi, ale dla mnie wart każdej złotówki. Mamy dwa na zmianę i jak tak patrzę rozmiarowo, to myślę, ze na 80cm to moze na wiosnę przeskoczy dopiero.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry