reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

witajcie
u nas wózek już stoi, torba spakowana, wszystko gotowe, teraz czekam trochę liczę że się zacznie szybciej niż planowane cc ale zobaczymy ehh

co wkładek ja mam johnsona koleżanka mi poleciła, wkładki na sutki mam tommy tipple, a krem mam maltan bo po pierwsze nie trzeba go zmywać, jest ponoć skuteczny na pęknięcia i co ważne też jest niedrogi w porównianiu do innych ;-) ja stosuje go już od miesiąca, żeby troche wyciągać i hartować te moje małe sutki ehhh

buziaki mamy pa

reklama
Sihayko szukam ogladam ale poki co nic nie kupilam :-)) strasznie bym chciala ten hamak na kolki... Ale kurcze boje sie zamowic.
A Nadka Ci po prostu dala do zrozumienia ze matka sie przemeczasz! Noooo!! A jak sie udala parapetowka?

Mgielko a Jesli sie zacznie szybciej niz planowane cc to mozesz naturalnie urodzic? Czy i tak beda Cie ciac?

hej dziewczyny :-)
u mnie urlop tak sobie w czwartek wypiłam zimne piwko i jestem chora przez dwa dni nie mogłam wytrzymać tak mnie gardło bolało, teraz mam katar i kaszel całe szczęście nie mam gorączki, pogoda do bani strasznie zimno :-:)-:)-(
DOMIKCW dawaj kopa a co tam ;-)
w tym cyklu raczej iui bym i tak nie miała bo cały czas kuje mnie tylko prawy jajnik a ten mam niedrożny
życzę miłego wieczorku :-)

zgadzam się z Mgielką co do krem maltan. niedrogi a skuteczny. mi baaardzo pomógł. co do wkladek Agacynda to nie wiem jak to z tą antybakteryjnoscia. pewnie tak, bo są bardzo dobre i nie maja zabójczej ceny. a to idzie jak woda!!! co do tych silikonowych nakładech to chodziło mi kakretnie o osłonki na brodawki do karmienia AVENT SILIKONOWE OSŁONKI PIERSI MEDIUM 2SZT 156/01 (3292785586) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja miałam takie. w aptece były tańsze:p duża ulga przy pogryzieniu, no i ja tak jak mgielka mam niezbyt pokaźne brodawki i dziecko nie miało jak chwycic.

co do butelki ja kupilam z Lovi tą antykolkową i uzyłam pare razy. dla mnie super, ale dla małej nie. smoczek był jakiś strasznie twardy i mała bardzo się męczyła przy jedzeniu. teraz postawiłam na canpol i jestem zadowolona. niska cena a mała lubi ich smoczki do butelek ale tylko te anatomiczne;-) butelki niedrogie więc jak coś to mig i wymieniamy. za to smoczki to tylko z Lovi ciama. innych nie chce. pluje:-D ja myślę, że jaką butelczynę trzeba miec. czy to na herbatkę czy mleko, ale jak się nastawiacie na karmienie piersią to moim zdaniem nie ma co szalec z drogimi, bo butlę będzie się okazjonalnie uzywało.

nie wiem co mam jeszcze poradzic. jak coś zapytacie to odpowiem z chęcią:-D

Agacynda u mnie cięcie jest z powodu wady budowy, obniżone spojenie łonowe, nie wystawił mi lekarz żadnego skierowania na cc, bo chodzę do ordynatora oddziału położniczego szpitala w którym bede rodzic i rodziłam córę... pytałam ostatnio co będzie jak odejdą mi wody, powiedział że mam dzwonić, teraz mnie troche to martwi, bo odejdą mi np. w nocy to nie spytałam czy w nocy też mam dzwonić? ehhhh a jak pojadę do szpitala a nie bedzie jego tylko jakiś inny lekarz, to żeby nie było że mnie będą męczyć ehhh
więc może faktycznie niech mała siedzi w brzuchu i czeka do tego 8 lipca jak mam wizytę i swojego ginka ;-)

mnie te moje sutki strasznie martwią bo próbowałam wczoraj nałożyć te silikonowe nakładki i mój sutek nawet do połowy nie dosięga... ale bieda to za co dziecko ma chwytać? eeeeehhhh

buziaki dla was
i dobrej spokojnej nocki
papa

Mgielko ale Ty rodzilas Oliwke tez przez cc no nie? Bo sie zastanawialam ostatnio czy jesli sie jedno dziecie rodzilo przez cc to reszte tez trzeba? Wiem ze napewno po cc trzeba czekac dwa lata na kolejne dziecko... Niech lepiej Nastka siedzi do 8 lipca spokojnie :-))

Domik a jak Twoja Lenka sie czuje? Mecza ja jeszcze kolki i brak snu?
Ja chyba tych nakladek nie potrzebuje bo sutki mam normalnej wielkosci a przy tej masci ktora kupilam nie ma problemu wiekszego z bolacymi brodawkami... Takze w razie czego, jak beda mi potrzebne to wtedy sie zaopatrze.

Asitko a odpoczywasz chociaz? :-)
Moj A od wczoraj ma urlop i jest tak faaaaajnie, bo ja sie nie stresuje ze on musi wstawac :-) hihihi a on tez na kompletnym lajciku, bez nerwow wszystko sobie zalatwia.

Sihayko jak chcesz karmic piersia to koniecznie kup ta ksiazke, jest rewelacyjna!! Mi zostala 1/3 do przeczytania. Wciaga strasznie i duza wiedze przekazuje, ale o dziwo bardzo instynktowna :) podoba mi sie i myslalam ze karmienie to bedzie moja zmora a szczerze powiedziawszy to sie nie moge doczekac :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z Oliwią miałam cc po 13 godzinach porodu, ale u nas w szpitalu pierwsze cc to nie jest wskazanie do drugiego cc, tym bardziej że u mnie minęło już 5 lat ;-)

co do książki to może sama ją sobie kupie, w końcu jeszcze pare dni do porodu mam ;-) hihi

buziaki życzę wam miłego dnia ;-)

Asitka początek urlopu rzeczywiście kiepski ale teraz ma być lepiej:) cieplej, słonko... to się wygrzejesz i przeziębienie minie:) głowa do góry i kuruj się:) i wypoooooczyyyywaj:)

Domik łooooo:) jak w szkole się czuję- długopis, notatnik i skrobie notatki z Waszych rad heheh:)
Dzięki za info o smoczkach i butlach:) jeden smoczek z lovi już mam - dostaliśmy w szkole rodzenia w prezencie na ostatnich zajęciach, hehe;)

Agacynda co do nakładek sylikonowych to w szkole rodz. mówili nam żeby wstrzymać się do po porodzie, jak coś to są w każdej aptece, szpitalu do kupienia... a chodzi o to, że po porodzie okazuje się czy są potrzebne czy nie i że doradzą jaki rozmiar kupić bo często kobiety przychodzą ze złymi...

A ja dziś mam plan jechać na zakupy, bo muszę kupić jakieś koszulki na wyjazd - w większości mi już brzuszek wychodzi a tak nie lubię... hmm... to w zasadzie i za książką zerknę do księgarni:)

witam się z rana :-) niestety nadal zakatarzona i smarkata :-(
AGACYNDA wypoczywam :tak: ale taki wypoczynek z chorobą to masakra :wściekła/y:
życzę miłego dnia :-)

edit
SIHAYA no mam nadzieje, że będzie cieplej, obiecałam sobie, że w urlopie będę biegać 2 lub 3 razy dziennie a tu najpierw padało całymi dniami i nici z biegania a teraz chora i mąż wyzywa mnie, że nie mam biegać bo jeszcze bardziej się załatwię:-( udanych zakupów życzę :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
No i Asitko mąż ma racje, odpuść na trochę bieganie aż najgorsze katarzysko minie. Od jutra lub środy ma być piękna pogoda to wtedy zaczniesz:)

Do góry