reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

witajcie dziewczyny
pogoda daje czadu, że nic się nie chce

Agnieszka myślę, że dobry rehabilitant zajmie się synkiem i będzie wszystko w porządku, podpisuje się pod wpisem Agacyndy, kiedyś tak nie wymyślali ci lekarze, a dzieci zdrowe jak Dęby a teraz wydziwianie, no ale wiadomo jak lekarz mówi, to żadna matka tego nie zaniedba buziak dla synia

Domi to gratuluje zwinności Lenki, mojej koleżanki córcia urodziła się 20 kwietnia i ani myśli się jeszcze przekręcać, więc naprawdę twoja super zwinna ;-)

Agacynda leń się nad jeziorem, tylko nad takim sprawdzonym, żebyś jakiegoś zakażenia nie dostała, teraz ci to nie potrzebne, albo pupkę trzymaj nad wodą hihi, wiem co mówię, z Oliwią w ciąży miałam problem ale coś tam dostałam od ginka i przeszło ;-)

no kochane ja od wtorku już będę czekała z niecierpliwością.... będzie 36 tydzień ;-)
wizytę mam 8mego dopiero ale może wcześniej coś się ruszy.... bo już mam dość

reklama
mgiełko 18 lipca to naprawdę cudowna data ;) kobitki dajcie dziewczynkom czas do 38tc chociaż, moim zdaniem 36tc to jednak trochę za wcześnie

Ostatnia edycja:
Witam:)
My już z powrotem w domku:)
W piątek przed wyjazdem jeszcze nam stoły i krzesła przywieźli więc był przedwyjazdowy zawrót głowy;) Do tego wizyta u gin - wszystko w porządeczku, na urlop mogę śmiało jechać i mam się dobrze bawić;)
Wczoraj byliśmy też po wyprawkę dla Małej ii... mam dwa kartony ciuszków od 0-3-6mc!! wszystko - body, pajace, śpioszki, kaftaniki,spodenki, sukienusie, czapeczki, skarpetki, dresiki itd itd...nawet śpiworek!
wszystko tak zadbane, że mi szczęka opadła;)
Przy okazji umocniliśmy się w przekonaniu o wózku tako.. bo ludzie od których braliśmy wyprawkę, mają dwójkę dzieciaków i w obu przypadkach mieli/mają tako i są bardzo zadowoleni:)

Agnieszko a jaką metodą macie ćwiczyć Antosia?? Ja jako rehabilitantka mogę powiedzieć, że lepiej, że lekarz dmucha na zimne.. takie "braki" naprawę bardzo szybko się wyrównują u takich maleństw a im szybciej tym lepiej i mniej pracy Antosia czeka... bo jakby zaniedbać tą główkę to później to może mieć konsekwencje - powodować trudności w osiąganiu kolejnych umiejętności - obrotów, podporów itd... A nawet jeśli lekarz skierował Was "na wyrost" to rehabilitant to zweryfikuje. Jako "fachowiec" w swojej dziedzinie czasem więcej widzimy niż lekarze... ale tak to już jest:)

Agacyndka jeszcze trochę i będziesz mieć full 4d;) a o ile większa radość będzie:)

Asitka udanego urloooopu:) i owocnego rzecz jasna:)

Sihayka a jak Nadusia? I ile zaplacilas za ta wyprawke? I ktory Tako chcecie kupic? Jak minal weekend?

Ja sie dzisiaj cos dziwnie czuje... Troche mi niedobrze i spac mi sie strasznie chce. Kregoslup mnie boli i nie moge odnalezc siebie... Moja mamusia zrobila kolejna poscielke i ochraniacz do lozeczka. Na stole lezy jeszcze jeden ochraniacz w polowie gotowy a w planach jeszcze jedna posciel i jeszcze jeden ochraniacz :D szalona ta moja mama.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sihayo my mamy do wyboru albo Vojty lub tą drugą której nazwy nie pamiętam chyba na B. Ja wiem że lepiej dmuchać na zimne i jak mój ekarz potwierdzi że jedna trzba to na pewno będziemy jeździć z tym że do kogoś kto rehabilituje tymi metodami mam 80 km :(

Domik no niestety nie sprzedaje. Juz pisalam wczesniej ze jakby miala zarabiac na tym to nie robilaby tego z przyjemnoscia a na tym jej najbardziej zalezy. Ta kobieta ma tyle talentu w swoich lapkach ze ja nie moge wyjsc z podziwu. Od 16 roku zycia szyla sobie sama ubrania... Pozniej Nam ubranka i przebrania na bale kostumiowe itp itd. Juz nie mowiac o cudach jakie robi z filcu: torby, torebki, bluzki z aplikacjami, ozdoby, obrazy... Albo zakladki do ksiazek, breloczki...

reklama
woow! Agacynda to masz naprawdę zdolną mamę:) oczywiście na zdjęcia kolejnych cudeniek czekam:)
Nadusia dobrze:) tym razem leżała pupą w dół, coś nowego bo na wcześniejszych usg zawsze była w dół główką;) waży 1038g:)
Za wyprawkę daliśmy całe 150pln;) jak moja mama i siora zobaczyły stan i ilość tych rzeczy to stwierdziły,że jak za darmo kupiłam:)
a co do Tako to będziemy w sklepie decydować jeszcze ostatecznie, który model... ale przynajmniej jest już decyzja, że tako;]

Agnieszka ta druga to NDT-Bobath i tak jak kiedyś chyba Domik piałam ja ją polecam ze względu na charakter, rodzaj ćwiczeń - bardziej przyjemny dla dziecka:)
kurcze szkoda, że nie mieszkam bliżej albo, że nie jadę gdzieś w Twoje strony na urlop to bym podjechała i nauczyła Cię co i jak...

Do góry