reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Mgielko nie denerwuj sie Kochana, bo Nastka to mala Zlosnica bedzie :D przyjda, skontroluja i pieniazki dalej beda splywac. Spokojnie. :)

reklama
hejo:) naczytałam, się i nie wiem co napisac... jakoś weny brak. jestem trochę podłamana po wizycie u alergologa. NIEKTÓRZY LEKARZE POWINNI BARANY PASC A NIE DO LUDZI SIĘ ZABIERAC!!!:wściekła/y: wiecie, że nawet mi na małą nie popatrzył?!!! Lenka tak do niego zagadywała, a ten buc nawet okiem do niej nie mrugnął. mamy sierowanie na badania z krwi. ale powiedział, że może nie wyjśc iż jest uczulona, a wtedy on nam nie wypisze zaświadczenia dla pediatry, a pediatra tym samym nie wypisze nam recepty na mleko!!!:wściekła/y: nosz kur...mac co mam dziecku dac?? będę musiała płacic prawie 40 zł za puszę a u nas 2 na tydzień idą:( boję się tego jutrzejszego pobierania krwi:( i jeszcze wizyte w patologi mamy...

ASITA trzymam kciuki za tempkę!!! piękna:* i za męża też, żeby papierosy poszły w niepamięc.
SIHAYA no jak pięknie i malowniczo okolica nowego mieszkanka wygląda. bedziesz miała gdzie śmigac z wóżkiem. mikser masz??
PIANKA no to Kubuś niezly smakosz jak truskawy i kiełbacha nic mu nie robią:-D
NOELLE tak mi przykro:( tulę Cię mocno:*
KROLEWNA jak tam dziewczynki się mają??
AGNIESZKA no no no przeprowadzka tuz tuż. faaajnie:)
AGACYNDA poloik słodki! a Ty chcesz maleńka od razy samą w pokoiku zostawiac??
MGIEŁKA kciukasy zaciśnięte!

aaaaa przepis na ciacho postaram się napisac jutro:)

Domik mam nadzieje, ze Lence wyjda dobre wyniki krwi. trzymam kciuki, a mecza Ja jeszcze kolki?
nie chce w zyciu, zeby byla od razu w pokoju sama, nie ma opcji. lozeczko turystyczne stoi u nas w sypialni. pokoik jej robie, zebym nie musiala biegac do sypialni jak bedew ciagu dnia z nia w duzym pokoju... Mala wtedy bedzie spac w swoim pokoiku, zebym ja mogla np obiad zrobic :)

AGACYNDA. dzięki. Lenka kolek nie miewa już. czasem brzusio boli. ale za to od kilku dni urzadza takie cyrki przy wieczornym usypianiu, że głowa mala. nawet nie piszę, bo aż głupio ciągle narzekac... a co do pokoiku Anielki to moim zdaniem dobrze robisz. ja sobie nie wyobrażam latac do drugiego pokoju, zeby nakarmic przewinac. a poza tym to tam człowiek nie wszystko słyszy, a tu i sie uleje i smok wypadnie i trzeba podac...eh...

Domik mozesz narzekac ile wlezie :-)) wiesz ze kazda z Nas Cie wyslucha a te z doswiadczeniem pomoga :-) a czemu urzadza cyrki? Spac nie lubi? :-) moze ja swiatlo razi w pokoju? Albo jakies dzwieki... A moze sprobuj Lencie usypiac przy wodzie z kranu :)

A pomysl z pokojem tez uwazam za dobry bo bedac w kuchni nie slysze jak ktos do drzwi puka a sypialnie mamy w tamtej czesci mieszkania wiec bym Malej nie slyszala. Za to Malej pokoik jest tuz przy kuchni... Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu wszystko.

Agacyndo wiem na pewnop ze darmowe glukometry z zestawem startowym rozdaje firma Bayer przez sklepy medyczne, apteki i niektóre poradnie, ale gdzie dokładnie we Wrocku to nie wiem, możnaby wygooglać przedstawiciela Bayera i dopytać... a tych ziół chińskich to nie boisz się że zaszkodzą w ciąży? bo czasem co dobre poza ciązą to w ciąży niekoniecznie, no chyba że masz kogoś zaufanego
Domik - ja tez czekam na przepis, testów sie nie bój- przewalczysz i to;-)
Sihaya skąd Ty bierzesz takie pomysły obiadkowe???? bo mi się już strasznie nudzą moje obiadki
Pianko łaaaał ale masz konesera smaków:-D

I niech ktoś mi przyśle trochę słonka bo od kilku dni mamy zalane piwnice w bloku, a ciągle pada
dobrej nocki dla wszystkich!

Anulk@ te ziolka akurat sa specjalnie zrobione pode mnie i pod Mala. Mi maja pomoc miedzy innymi na nerki a Anielke maja wzmocnic. Lekarz ktory robil dla mnie recepture jest jednym z najlepszych lekarzy medycyny chinskiej w Niemczech, wiec sie nie obawiam :)
Podeslalabym Ci sloneczka ale sama osobiscie nie mam :( dzisiaj caly dzien lalo...

Dziewczyny ktore sie interesuja moga sobie o moim lekarzu poczytac. Matthias Hunecke.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam się z rana :-)
PIANKO wychodzenie drugi raz za tego samego faceta po 3 latach hmmmmm boskie :-D polecam każdemu :tak:
DOMIKCW moja radość z niepalenia przez męża trwała do wieczora bo przyznał mi się, że spalił 3 papierosy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a więc wczoraj go nastraszyłam i to dosyć porządnie, więc może dzisiaj mu się uda nie palić ;-) a co do tempki to teraz jest ładna a w dzień @ zawsze spada :-(
życzę wszystkim miłego dnia :-)

Pianko ze szkoły rodzenia oboje jesteśmy zadowoleni:) Na wykładach o ciąży, porodzie przyznaję trochę się wynudziłam, bo nic nowego dla mnie w temacie się nie dowiedziałam... za to m. doedukowany na całego teraz patrzył na mnie momentami z przerażeniem hehe;). Wczoraj mieliśmy spotkanie z doradcą laktacyjnym i tu dużo ciekawostek się dowiedziałam, bo akurat o karmieniu niewiele wiem, bo skąd.. więc jestem zadowolona. ćwiczenia dla ciężarnych też były fajne, w dodatku prowadzone przez moją koleżankę hehe więc zajęcia uznaje za jak najbardziej udane:)
A Kubuś widzę na smakosza wyrasta:) wie młody co dobre;) rzodkiewka też mu zasmakowała?;)
Agnieszko to kiedy przeprowadzka?? ja cieszę się, że mam już to za sobą bo przyznaję nie lekko było z brzuchem i zadyszką hehe;)
Domik współczuję takiego alergologa:/ i to jeszcze niby dziecięcy... a takie podejście... szkoda słów...
trzymam kciuki za testy!!!!!!!!!!!!!! i super, ze Lence kolki odpuściły:)
A mikser nadal się nie ujawnił:(
Anulka@ a co u Ciebie, jak Ty się czujesz??
Pomysły obiadkowe biorę najczęściej z głowy lub zrobionej przeze mnie "książce" kucharskiej:) ewentualnie z ulubionych stronek, blogów kulinarnych;)
Asitka miłego:) i miejmy nadzieję, że reprymenda m. przyniesie pożądany efekt:)

reklama
Domik: a lekarz nie wypisuje Ci mleka na zniżke ?? ja dostaje od naszej pani doktor na zniżke i nie byłam wcale u żadnego alergologa, tzn. konsultowałam z panią alergolog jak byłam z Mają ale ona nie dała mi żadnego zaświadczenia czy cos, nasza lekarka wypisłąa nam 2 puszki pepti i jak Lence sie poprawiło to sama stweirdziła ze pisać na zniżke będzie bo widocznie to było uczulenie ze ją bruzhc bolał i miała zaparcia
a moje dziewczyny chore. tzn Lena juz nie miała aktaru a tu znowu coś i nie wiadomo czy coś pyli czy to zwykły katar, u Mai to samo, jeszcze kaszle od tego kataru no trudno.. w przedszkolu widocznie złapała znowu

zapomniałam co komu miałam pisać ;p ide zorbic sobie jeść

a któras pytała o moją spirale
więc mam spirale bez hormonów ( nie wiem jakiej firmy) moj lekarz ogólnie nie polcea hormonalnych a i ja takiej nie chciałam
założenie dosc nieprzyjemne bleh ;p brzuch bolał i w sumie lakrz mówił ze moze boleć prze pare dni ale nic sie nie działo do tej pory
a co do reszty no to wiadomo 100% zabezpieczenia nie daje, dla mnie jedyny minus tego jest taki ze jeśli wkładka nie zadziałałaby(przesunie sie czy cos) i dojdzie do zapłodnienia to może to zadziałać jak środek wczesnoporonny choć niekoniecznie, to takie gdybanie
no zobaczymy jak to sie bedzie sprawować :)
mozna nosić do 6 lat :)

Do góry