reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Anulk@ dużo zdrówka dla Twojego królewicza żeby nic go nie męczyło bidulek :-(
mgiełko gratuluję dobrej formy! imponujący wynik :-)
paulinko gratuluję drugiego księcia ;-) ale to już była tylko formalność bo to ostatnie zdjęcie brzuszka było zdecydowanie na chłopca hahaha :-D
Sihaya spróbuj kawałek i jak się nic nie będzie działo to jutro blaszkę dokończysz ;-)widzę że smaki jak u mnie bo ja też wczoraj cytrynowe ciasto piekłam :-) a ostatnio wygrzebałam jakiś poradnik żywienia z Bobovity i tam mandarynki itp już po chyba 8 czy 9 m-cu proponują wprowadzać, zawsze słyszałam że do roku nie powinno się dzieciom cytrusów dawać. Jakub wcina cytrusy, za pomarańczę daje się cały wycałować :-D wczoraj nawet kiwi mu dałam na próbę i też zero reakcji :-)

reklama
ANIULKA ja polecam wizytę u dermatologa. U nas bylo to samo. Pani dermatolog przspisała jakieś maści i wszystko zeszło. a co do badań tak jak mi powiedział alergolog - one wcale nie muszą świadczyc, że dziecko nie jest uczulone. Mówił mi, że u tak małych dzieci badania nie sa wiarygodne. ja też polecam Ci diete jeśli chcesz karmic. wyeliminuj mleko i jego przetwoty oraz jajka - one bardzo uczulaja.

u mnie Lenka juz je jogurciki i jest ok ale za to jajka!!! jakie ona ma uczulenie!!! ostatnio nie mialam czasu gotowac i dalam jej słoiczek. jak zjadla to dopiero kaplam się, że na etykiecie jest napisane, że zawiera pół żółtka... nawet nie chce pisac jak wyglądaja jej plecy i podbródek... w łeb powinnam sobie strzelic...

paulinka HAHAH GRATULACJE!!!!!!!! masz jakieś zdjęcia dzidziolinki?
MGIEŁKA gratulacje. pieknie Ci idzie :)

co do tych cytrusów to ja tek jak Pianka zapodoalam i pomarańcze, mandarynkę i kiwi. Lena uwielbia i nic jej nie jest :)

Dzięki dziewczyny:)
Pianko mam nową książkę z przepisami i wczoraj wypatrzyłam tam ciasto cytrynowe z truskawkami i galaretką truskawkową. Od razu ślinotoku dostałam:) więc na weekend zrobię, a co! <mniam>

A odnośnie tych cytrusów po 8-9 miesiącu to się zgadzam:) właśnie w weekend dostałam od siory książkę "żywienie niemowląt zdrowych" sprzed hoho lat jak sama rodziła...i generalnie wszystko się zgadza z obecnymi pogladami:) i o cytrusach a dokładnie "owocach południowych czyli cytrusy, banany i inne napisali, że właśnie można wprowadzać po 9mc o ile wcześniej nie wywołały reakcji alergicznej:)

Dziewczyny a planujecie już jakies wyjazdy wakacyjne?? bo my się głowimy właśnie gdzie fajnie z ok 10-11omiesięczną malizną... może jakieś jeziorko... myślimy nad j.białym lub w boszkowie... sama nie wiem hmm...

Ostatnia edycja:
Sihayko ja tez pije herbate z cytryna, nawet bym powiedziala ze z bardzo duza iloscia cytryny bo czasem nawet pol wyciskam i wszystko gra. Takze probuj ciasta, ja mysle ze bedzie okej.

Wakacje hmmm my wlasnie wczoraj rozmawialismy, ze w okresie wakacyjnym pojedziemy nad nasze polskie morze lub z rodzicami do Chorwacji, bo w sumie ta sama droga... A tam cieplej :p natomiast po slubie za granice z Mloda :-) moze na nasze ukochane wyspy kanaryjskie... Mmm rozmarzylam sie teraz.

Moje Dziecko nauczylo sie piszczec :D siedzi w lezaczku i juz dobre pol godziny piszczy i uderza rekoma w zabawki a nogami o lezaczek... :-) tak mam fajnie :-) hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agacyndko to wszystko przed Tobą haha... w kwestii piszczenia:D Nadusia od jakis 3 tygodni uskutecznia piski wszelkiej maści tak, że czasem już się nad stoperami do uszu zastanawiam:D a kilkakrotnie dzień kończyłam z mega bólem głowy:]
My Chorwacje chcemy na przyszły rok zostawić:)

Tak szukam tych jeziorek itp... i znalazłam coś takiego - dla nas za wcześnie jeszcze na takie atrakcje ale może którejś z Was przypadnie tego typu pobyt do gustu;)
Dzieciochatki.pl - AGROTURYSTYKA BOCHEŃSCY POWIDZ - - Powidz - - wielkopolskie - Wielkopolska i bezpośrednio ich strona: Agroturystyka Wielkopolska - Powidz, agroturystyka dla dzieci, wakacje

ahh dziewczyny wreszcie mam komputer swój własny, prosić się nie muszę mojego A o jego, więc już obiecuję, że będę pisać dużo i do wszystkich :-) i wszystkim odpowiadać. noooo... :D a filmik muszę Nelkowy nagrać i wstawię na FB jak mi się uda złapać Młodą na piskach.

Sihayka robiłaś ciacho?

reklama
Do góry