reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Asitko - super, wiesz, że wszystkie jesteśmy i czekamy z Tobą!!!

Wrzucę Wam Maksia i lecimy na spacerek, a potem napiszę co u nas ;-)
SAM_0303.jpgSAM_0306.jpg

Załączniki

• SAM_0303.jpg
    SAM_0303.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 57
  • SAM_0306.jpg
    SAM_0306.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 44
reklama
ANIULKA Maksio przesłodki!!!!!!!
ASITKO kochana moja!!!!!!! trzymam mocno kciuki!! musi sie udac. do marca szybko zleci!!! wierzę w to z całego serducha.

spadam pocwiczyc i coś dychnac od tego mojego potworka :p

łooo dopadłam komputer wreszcie i aż miło mi będzie odpisywać :] hihi ale odpiszę tyle co pamiętam, ok? :D

Królewno cudnie, że przebiłaś Lence uszka, wreszcie się udało :p Mała śmigająca strojnisia :p

Sihayko Twoja Nadka to istna ślicznota :p bosko wygląda w tej czapulce :p ale widać różnicę wagową miedzy Nadką a Nelką, bo moja to Grubasińska hehehe jak nie jesteś przekonana do jedzenia, to nie dawaj Małej. Ja zaniechałam... Nelka się zaczęła drzeć przy każdej próbie po brokułach, więc doszłam do wniosku, że nie jest gotowa na zmiany. Zaczniemy na nowo jak będzie mieć 6 miesięcy.

Gosik a jak basen Saruni? Jak sobie radzi? :]

Pianko to dobrze, że Kubusiowi chociaż na udkach troszkę tłuszczyku się uchowało :p cieplej mu troszkę w dupcię :D hehehe

Domik poćwiczyć? A za co się wzięłaś? :p

Anulka jakiego masz cudnego małego mężczyznę :] i jaki padnięty po jedzonku hihihi super :-) Anulka a spróbuj odstawić nabiał na troszkę i sprawdź czy wysypka znika z buźki Maksia... ja ostatnio zaczęłam jeść jogurty i moja Nela znowu na buzi ma krostki, więc odstawiam znowu...

Paulinko jak ten czas zapitala... ja czekam na zdjęcie bębolka i wieści kto tam żyje w środku ;D a jak stan wyprawkowy? jakieś postępy?

Noo a Asitkę sobie zostawiłam na deser :p SUUUUUUUUUUUUPEEEEEERRRRR Kochana :D:D:D:D Bardzo się cieszę, że podchodzisz do ivf w marcu :p trzymam kciuki najmocniej na świecie, żeby Ci się udało :D mam nadzieję, że w kwietniu już będziemy oglądać zdjęcia z pierwszego USG :D idealnie, idealnie. wprawiły mnie Twoje wieści w bardzo dobry nastrój, że wreszcie coś idzie w dobrą stronę :D

U nas wszystko dobrze, Nelka mi się super wyregulowała jeśli chodzi o dzień. Natomiast w nocy wstaję jak do noworodka... co chwilę. i jak kładę ją o 21 spać to karmię ją o 23,1.30,4.30,7,9 [tutaj od 9-10 się bawi i później znowu odpada...] i wstaje o 11. a w ciągu dnia śpi o 13,16 i 18/19 :D

paulinko no i gdzie zdjęcie brzucholka? wrzucaj zobaczymy jak się zmienił :tak: a brzuch pobolewa pewnie tak jak mówisz bo rośnie :-)
Agnieszko karmisz jeszcze piersią? mały nie gryzie?
Asitko cudowne wiadomości niesiesz! no to teraz luz blues relaks przed tą ważną chwilą i wierzę że na swoje urodziny dostaniesz zdjęcie USG z Waszą pociechą :-)
mgiełko a jak Wasze rozszerzanie diety?
Anulk@ ale słodziak! hehe takiemu to dobrze ;)
agacynda tylko po brokułach się drze czy po wszystkim?

Po brokulach byly tylko dreszcze, ale jak juz pozniej podawalam cokolwiek innego to bylo darcie papki i tylko jak dalam cycka to zachowywala sie jakby kilka godzin nie jadla... :| takze poki co sie cycujemy.

Anulk@ haha Maksiu kochany:) widać, że zadowolony po jedzonku:)

Agacynda witam z powrotem - na zdrowych komputerowych zasadach;)
Ja tez widzę tą różnicę wagową między naszymi Królewnami ale mam nadzieję, że Nadka przybiera w końcu jak należy - coraz cięższa w każdym bądź razie jest;) no i pilnuję żeby jadła i jadła;)
Z nocami mamy podobnie - budzi się na karmienie 3 razy i ok 6.30-7 już pobudka na dobre. A kiedyś było już tak pieknie że tylko raz - 2 się budziła;)
Diety jeszcze nie rozszerzam. Raz dostała ode mnie ziemniaczki z talerza to ciamkała zadowolona ze zdziwionymi oczkami wielkimi jak talerze;) ale poza tym czekamy:) Na razie walczymy z katarkiem więc dodatkowych atrakcji chcę jej oszczędzić jakby co. No i mam nadzieję, że się uporamy z katarem bo po pierwsze na weekend jedziemy do mnie do domu, przy okazji zaliczamy urodziny mojego siostrzeńca ; a po drugie - we wtorek teoretycznie szczepienie.

Gosiak kupiłam ten Nasivin i tak jakby było lepiej. Lekarka (konsultowałam ten katar telefonicznie) jeszcze kazała podawać wit. C i mamy przystopować ze spacerami więc siedziiiiiiiiimy w domu:( masakra!!

Domik a Ty gdzie ten oddech łapiesz? Ja wczoraj łapałam oddech na poczcie haha:D Tu pozdrawiam Anulkę;) ćwiczysz w domku?? kurcze też muszę się w końcu zmobilizować! jakby tak mi przyszło teraz wrócić do pracy to bym padła chyba z braku kondycji po pierwszym dziecku haha.

edit
Agacydnka no i się cycujcie ile Nelka będzie chciała. Widocznie to nie ten czas jeszcze:) Nie ma co na siłę dziecko stresować. W końcu jedzenie ma być przyjemnością. Ja to smakosz jestem i z tego założenia wychodzę:D

Ostatnia edycja:
No to obiecane ta pierwsza z wczoraj ta druga dzisiejsza:)
140120141005.jpg150120141015.jpg

Anulka Maksio cudny:)
Agacynda skoro mulutka nie bardzo toleruje pokarmy to warto poczekać jeszcze- jeszcze zdąży się najeść smakołyków:) A gluten jej już podajesz?
No i zima do nas przyszła:)))) W końcu:)

Załączniki

• 140120141005.jpg
    140120141005.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 35
  • 150120141015.jpg
    150120141015.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 36
Paulinko jejciu jaki brzusio!! no pięęęęęknie:) nie dawałaś na bieżąco zdjęć to człowiek liczył na taki "poobiedni" trochę pełniejszy brzucholek haha a tu już taki ładny okrąglutki:)

reklama
Do góry