reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Agacynda super że Neluni się już polepszylo :) fajnie że ma taki apetyt :) co do brokułów to u nas tak samo było, Sara nie chciała jeść i aż ją dreszcze przechodziły hehe
U nas ok, Sara mała wedrowniczka raczkuje za mną po całym mieszkaniu nawet do łazienki hehe

Krokewno to ja przebijalam uszy Sarze na pól roczku, my mamy takie kolczyki z plastiku medycznego Blomdahl, na drugi dzień już śladu nie było że uszy były przebijane, wszystko zagoilo się bez problemu a do przemywania mielismy taki specjalny płyn do tych kolczyków kupiony w salonie.

ohh wybacz Gosiu !! pomyliłam sie, własnie nie pamietałam dobrze która z was przebijała :p
a przebijałaś u kosmetyczki ?? bo ja Mai u kosmetycszki przebijałam, ale tutaj u kosmetyczki chca 100 zł bo dwoma pistoletami przebijają, a w salonie piercingu normalnie jednym i połowe taniej.. a to miałaś do wyboru różne kolczyki ?? czy tylko takie mieli dla dzieci ? ja nie pamiętam jakie Maja ma ;/

reklama
Nic się nie stało :)) ja u kosmetyczki ale jednym pistoletem bo mówiła że u takiego malucha który kręci ciągle główka to ciężko dwa naraz równo. Też placilam 100zl razem z tym płynem. Były też kolczyki ze stali chirurgicznej ale kosmetyczka te polecala bo nie uczulaja i bardzo szybko się goją. Były okrągłe albo kwiatuszki i w różnych kolorach także wybór był duży. A Mai już zmienialas na inne czy nadal nosi te co przebijali? Te z plastiku mają też fajną okrągła zapinke tak że ten pręt cały się chowa i nic się nie wbija jak mała śpi na boku.

maja ma chyba te ze stali, u nas tez sie nie wbija, koncówka sie chowa, Mai zmienilam w tamtym roku, ale zgubila mi juz 5 kolczykow w przedszkolu i znowu nosi przebitki ;p ale ja jej czasem zmieniam, tylko przez pierwze 2 lata nosiła bo ona wszedze latala jak glupia i sie balam ze bedze zahaczac ;p to w takim razie podjade do kosmetyczki, a nie mówili ci cos ze takiemu maluchowi przebijasz? ;p

Nie, nic nie mówili. Zresztą uważam że to każdego indywidualna sprawa kiedy przebija uszy dziecku. Niektorzy przebijaja jeszcze wcześniej. Nawet dyplom Sara dostała za przebicie uszu :) daj znać jak juz przebijecie jak poszło :)

Domik dawaj zdjęcie Reniferki:D

Pianko Kubulek jak na drożdżach rośnie:)
A przedszkole mamy podobnie jak Ty - budynek obok;) też z balkonu widzę;) Jak dzieci latem śpiewają to słyszę w mieszkaniu hehe. Jak byłyt z klei na placu zabaw to czasem musiałam okna zamykać bo takie piski hahaha...
a jak Wasze zdrówko??
U nas już lepiej wczoraj w ciągu dnia tylko jedno czyszczenie noska i po nocy dziś rano. Zobacyzmy jak w ciągu dnia będzie. Za to Nadce coś się poprzestawiało i już kolejną noc z rzędu budzi się np o 3ej i dwie godziny nie śpi tylko chce się bawić. Masakra. Oczywiście na zabawy nie pozwalamy tylko walczymy o to żeby usnęła..ehhh...

Agacyndka Nadka nadal tylko na moim mleczku. Z jednej strony już taaaaaaak chcę dawać jej nowe smaki a z drugiej mam kurcze opory ze względu na ten jej brzucholek. Tyle mieliśmy z nim problemów, że obawiam się kolejnych.
Super, że Nelce tak zasmakowała marchewa:) Oj jak bym chciała żeby u nas było podobnie:)

Gosiaku Ty też byś wstawiła zdjęcie raczkującej Saruni:)
Ja nadal nie mam fotek z chrztu - nawet tego nie chcę komentować ale mam za to ze świąt to wstawię a co:]

DSC07685.jpgDSC07751.jpg

Załączniki

• DSC07685.jpg
    DSC07685.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC07751.jpg
    DSC07751.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 48
Ojej Sihayko jaka słodka jest Nadusia! Ślicznotka :) a mamcia w tej czerwonej kiecce laska że hoho :))
Nagram filim z Sarą jak raczkuje i wrzucę :) bo zdjęcia tego nie oddają.

Gosiak fakt Jakub jest niewiele krótszy od siostry :-D bo ona średnio r 92 nosi :-)
agacynda mały chudzina myślę że ok 8-8,5 kg waży ale trochę tłuszczyku też ma na udkach więc kościotrupek z niego nie jest, kości nie widać hehe;-) a jak się naje i siądzie to siurka nie dojrzysz bo brzuch na kolanach leży :-D a z brokułami pocieszę Cię że mój też miał odruch wymiotny na wszystko co zielone ze słoiczków a mojej roboty o dziwo je ze smakiem tj brokuły, szpinak bo groszek dalej odrzuca go samym zapachem :/
Sihaya u nas lepiej, zaryzykowałam i dałam mu syrop z cebuli :rofl2: jak zwykle zdziałał cuda a młody się tylko oblizywał, jeszcze w nocy go kaszel trochę męczy ale już ładnie odksztusza więc bez leków się obędzie :-) śliczną masz Mikołajkę :-D i widzę że fryzura jak u Gosiakowej Saruni ;-)

Gosiu nie przebiłam, bo byłam w 4 salonach haha w jednym nie mieli czasu, w drugim nie przebijają dzieciom, w kolejnych dwóch nie mieli tych kolczyków małych, ale już sie umówiłam na jutro i mam zaklepane wiec jutro przebijamy :p

Sihaya słodziutka ta Twoja córa :)

Gosiaku mamci to praktycznie nie widać haha ale dziękuję Ci bardzo:)

Pianko no bujnych loków Nadusia nie ma to fakt hehe tylko na potylicy długie włoski a tak to takie króciutkie. Mam nadzieję jednak, że to się z czasem zmieni i odziedziczy ilość włosów po mamie:] bo ja to meeeega gęste mam;]
Dobrze, że u Kubulka obejdzie się bez leków i muszę przyznać, że dośc niezwykłe jest, że syrop z cebuli mu smakuje - to chyba rzadkość u dzieci.

reklama
Pianko dobrze że u Was lepiej już i że Jakubek chętnie pije syrop z cebuli :)

Sihayko widać Cię, widać ;)

Sarze już zaczęły rosnąć włosy także mam nadzieje niedługo na kitki ;) a ja Też Sihayko mam gęste włosy wiec tez mam nadzieje że będzie miała po mnie :)

Krolewno to się nalatalas hehe ale dobrze że na jutro się umowilas już :) Czekam na zdjęcie Lenki w kolczykach :)

Filmik z Sara już mam tylko chcialabym go wrzucić na grupie żeby nie każdy mógł obejrzeć tyle tylko że z tel nie mam dostępu do grup więc jakby któraś była tak uprzejma to bym do niej wyslala a ona umieściła na grupie :))

Do góry