reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

ANIULKA fajnie, że z małym wszystko ok. bedzie dobrze. nie stresuj sie kochana :*
PAULINNKO Co u Ciebie?
ASITA pisz jak powizycie?
AGACYNDA biedna Anielka :( zdrówka
GOSIAK ZDRÓWKA!!! napewno Sara wszystko nadrobi:)
AGNIESZKA chudzino z czego chcesz się odchudzac??
SIHAYA trzymam kciuki zeby pomogło!!!

tylko tyle napiszę bo ja chora i Lena też:( taki ma katar!!! masakra!!!

reklama
Anulk@ super, że z Maksiem wszystko dobrze:) rośnie chłopak w siłę:D oszczędzaj się i tyyyylko spokojnie teraz:)

Agnieszko jesień to zły czas na odchudzanie, zimno, szaro, buro... słodkie samo wskakuje do brzucha w takie dni;)
więc możesz uznać, że jesteś usprawiedliwiona:]

U nas ciężka noc:/ ranek podobnie:(
m. ma kupić kateter.

hmmm.. a może takie dolegliwości Naduska ma po wit K?? jak dziewczyny Wasze szkraby reagowały na nią??

Sihayka ja wlasnie tez sie zastanawiam... Bo mam cyrki wieczorem i prezenia... A przed niedziela nie bylo tego. Od niedzieli podaje Malej k+d...

dziewczyny bo kolki u dzieci zaczynają się od ok 2 tygodia życia... co do witaminy K... sama nie wiem... ja niby odstawialam, ale poprawy nie było. to samo mówią o witaminie D... u NOELLE chyba odstawienie pomogło.

AGACYNDA może Anielce coś na brzuszku siadło bo zjadłaś np. mleko, jakja? u Agnieszki odstawienie tych produktów pomogło.

SIHAYA oby pomogło!!! biedna Maleńka :( macie jakieś kropelki typu sab simplex, espumisan, esputikon to ponoc tosamo co sab...tak mi w aptece powiedzieli. ale jednak sab oryginalny był 100 razy leszy....

czemu te dzieciaki tak musza się męczyc....

No widzisz Agacyndka u mnie podobnie... albo zbieg okoliczności albo rzeczywiście ta wit K nie służy naszym królewnom...
Wit D dawałam samą od wyjścia ze szpitala to nic się nie działo, w nd dołączyłam K i od poniedziałku zaczęło się...

Domik na razie z kropelek mamy delicol i biogaia - ale te raczej są na kolki i wspomaganie uk. pokarmowego niż na odgazowanie... o 14ej ma być położna u nas to jeszcze porozmawiamy z nią na ten temat.

Gosiaku zdobycie kateteru to nie lada wyzwanie jak się okazuje haha... m. był w kilku aptekach i sklepie medycznym i nigdzie nie ma. Dopiero w którejś z aptek mają nam sprowadzić na 17ą:)
Na necie widzę są ale szkoda mi tracić czasu na przesyłkę...

Agnieszka daj spokój! tyle m-cy się pilnowałaś i malutko przytyłaś w ciąży że spokojnie możesz sobie pozwolić! :tak:
Anulk@ jak dziś się czujesz? a daleko masz do innego miasta na porodówkę?
Gosiak i co powiedzieli w poradni? mam nadzieję że nic poważnego i Sara jest po prostu leniuszkiem ;-)
Anke jak tam?
Sihaya moje dzieci nie miały problemów po wit K ja dawałam Vita K+D a teraz małemu Bioaron K+D ale nie wiem czy firma ma tu jakieś znaczenie :confused:
Przyjaciółka bardzo chwaliła sobie na kolki Bobotic - podobno bardzo zbliżone do tych Sab simplex ale one chyba są dopiero od 28 dnia życia, po delicolu mały darł jej się jeszcze bardziej :eek: wróciła do niego dopiero ok 3 m-ca jak już kolki odpuszczały i wtedy jakiś efekt niby był

Anke kochana tule mocno i trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło

POtwierdzam że BOBOTIC jest dobry na dolegliwości brzuszkowe ale można go stosować od 28 dnia życia nam pomógł no i ja odstawiłam całkowicie nabiał

ja też walczę z katarkiem u Antosia fakt ze lekkim ale zawsze na razie wygrywam :p

Hej Kochane!

Domiczku jeszcze raz dużo zdróweczka dla Was! Biedne dziewczynki :*

Ja nie odstawiałam witaminy K a kolki przeszły jak Sara miała 2,5mca a K dalej podawaliśmy więc u mnie związku nie było ale spotkałam się właśnie z pogladami że to witaminy powodują kolki.

Sihayko o popatrz to nawet nie wiedziałam, że to taka trudna sprawa! ja zawsze zamawiam leki przez stronę doz.pl bo taniej troszkę wychodzi i odbieram w aptece albo tego samego dnia albo na drugi dzień i mam pewność że leki będą. Mam nadzieję, że windi Wam pomoże! Trzymam kciuki!

Pianeczko my do poradni dopiero we wtorek idziemy także dam znać co powiedzą :) Wczoraj i dziś troszkę poćwiczyłam jej sama rączki i jakby lepiej odrobinkę ale nie wiem jakie ćwiczenia wykonywać itd więc mam nadzieję że nam podpowiedzą.

Aga jeszcze raz - z czego Ty chcesz się odchudzać chudzinko? :) zdrówka dla Antosia i obyś zawsze wygrywała z katarkiem :)

Anke trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się pomyślnie!!! &&&&&&&&

reklama
Anke:(((( Nie potrafie tego ogarnąć...

Lekarz mówił, że przy wit K jeśli będą dolegliwości brzuszkowe, prężenie itd to odstwić na kilka dni, a potem zaczynać od początku podawanie...

U mnie owulacji brak- już mam powoli dość. Jakie to w ogole starania jak szans najmniejszych nie mam... W przyszłym cyklu idę do gina, żeby mi jakąś stymulację zrobił.

Do góry