Witam staramy się z mężem o dziecko kilka lat pod koniec roku udało się niestety ciąża nie rozwijała się prawidłowo i w 8 tyg poroniłam. Teraz udało się jestem w 37 dc w piątek robiłam betę i progesteron beta w 33dc wyszła 772 a progesteron spadł z 25 na 13 wczoraj znowu powtórzyłam betę (w36 dc) i wyszło 3202 chyba strasznie dużo w tak krótkim czasie. Lekarz przepisał luteinę dopochwowe 2x1 od samego początku biorę również duphaston 2x1.czy miałyście podobne problemy z progesteronem? I co myślicie o tej becie? Poczekam do piątku i powtórzę. Jestem przerażona tym wszystkim tak bardzo chciałabym aby tym razem się udało. Dziękuję za odpowiedzi. Trzymajcie kciuki.
reklama
Mała.czarna
Fanka BB :)
Progesteron faktycznie niski z tym że pamiętaj że on jest wydzielany skokowo. Dobrze, że masz już leki. Beta wydaje się być ok. Na tym etapie pozostaje Ci tylko czekać Trzymam kciuki
Dziś zrobiłam betę i martwi mnie troszkę wynik no 30.03.mialam 340000.00a dzisiaj 07.04. 64500.00artwi mnie to hcg a lekarz dop we wtorekProgesteron faktycznie niski z tym że pamiętaj że on jest wydzielany skokowo. Dobrze, że masz już leki. Beta wydaje się być ok. Na tym etapie pozostaje Ci tylko czekać Trzymam kciuki
Mała.czarna
Po co robisz betę na takim etapie? Ona już nigdy przy takich wartościach nie będzie rosnąć tak jak na początku. Na tym etapie już tylko usg kochana.Dziś zrobiłam betę i martwi mnie troszkę wynik no 30.03.mialam 340000.00a dzisiaj 07.04. 64500.00artwi mnie to hcg a lekarz dop we wtorek
Po co robisz betę na takim etapie? Ona już nigdy przy takich wartościach nie będzie rosnąć tak jak na początku. Na tym etapie już tylko usg
Kiedyś czytałam że to uzależnia. I chyba to prawda. To moja pierwsza ciąża tzn druga ale pierwsza ciążę straciłam w 8 tyg. Czyli nie badać więcej bety i myślisz że wszystko z nią ok?przepraszam za swoje głupie pytania ale strasznie boję się że coś pójdzie nie tak.
Kiedyś czytałam że to uzależnia. I chyba to prawda. To moja pierwsza ciąża tzn druga ale pierwsza ciążę straciłam w 8 tyg. Czyli nie badać więcej bety i myślisz że wszystko z nią ok?przepraszam za swoje głupie pytania ale strasznie boję się że coś pójdzie nie takPo co robisz betę na takim etapie? Ona już nigdy przy takich wartościach nie będzie rosnąć tak jak na początku. Na tym etapie już tylko usg kochana.
Mała.czarna
Czy ok to powie Ci tylko usg Ale już jej nie badaj bo będziesz analizować, myśleć itd. Wydaj te 30 zł na jakąś małą swoją przyjemność np maseczkę i się zrelaksujKiedyś czytałam że to uzależnia. I chyba to prawda. To moja pierwsza ciąża tzn druga ale pierwsza ciążę straciłam w 8 tyg. Czyli nie badać więcej bety i myślisz że wszystko z nią ok?przepraszam za swoje głupie pytania ale strasznie boję się że coś pójdzie nie tak.
Wiem że to uzależnia ale możesz mi wierzyć że to nic nie zmienia. W 2 pierwszych ciążach robiłam betę co 2 dni a i tak poroniłam. W 3 aktualnej zrobiłam 3 razy z czego 2 z zalecenia lekarza i jestem zdrowsza
reklama
W którym miesiącu jesteś jeśli mogę zapytać? Ja dop 8 tydzień a tak chciałbym jjuz mieć swoje maleństwo. Życzę dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązaniaCzy ok to powie Ci tylko usg Ale już jej nie badaj bo będziesz analizować, myśleć itd. Wydaj te 30 zł na jakąś małą swoją przyjemność np maseczkę i się zrelaksuj
Wiem że to uzależnia ale możesz mi wierzyć że to nic nie zmienia. W 2 pierwszych ciążach robiłam betę co 2 dni a i tak poroniłam. W 3 aktualnej zrobiłam 3 razy z czego 2 z zalecenia lekarza i jestem zdrowsza
reklama
Cześć dziewczyny. Miałyście może spadki progesteronu i udało się utrzymać ciążę?
U mnie:
5+4- beta 1147, progesteron 33,2 ng/ml
5+6- beta 2911, prog 28,7
5+7 prog 21,5
Sama nie wiem co robic ;( w poprzednim cyklu straciłam ciąże w 5 tyg i teraz psychicznie jest ciężko jak widzę te spadki..
U mnie:
5+4- beta 1147, progesteron 33,2 ng/ml
5+6- beta 2911, prog 28,7
5+7 prog 21,5
Sama nie wiem co robic ;( w poprzednim cyklu straciłam ciąże w 5 tyg i teraz psychicznie jest ciężko jak widzę te spadki..