reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek progesteronu w ciazy

Witam staramy się z mężem o dziecko kilka lat pod koniec roku udało się niestety ciąża nie rozwijała się prawidłowo i w 8 tyg poroniłam. Teraz udało się jestem w 37 dc w piątek robiłam betę i progesteron beta w 33dc wyszła 772 a progesteron spadł z 25 na 13 wczoraj znowu powtórzyłam betę (w36 dc) i wyszło 3202 chyba strasznie dużo w tak krótkim czasie. Lekarz przepisał luteinę dopochwowe 2x1 od samego początku biorę również duphaston 2x1.czy miałyście podobne problemy z progesteronem? I co myślicie o tej becie? Poczekam do piątku i powtórzę. Jestem przerażona tym wszystkim tak bardzo chciałabym aby tym razem się udało. Dziękuję za odpowiedzi. Trzymajcie kciuki.

reklama
Cześć dziewczyny. Miałyście może spadki progesteronu i udało się utrzymać ciążę?
U mnie:
5+4- beta 1147, progesteron 33,2 ng/ml
5+6- beta 2911, prog 28,7
5+7 prog 21,5

Sama nie wiem co robic ;( w poprzednim cyklu straciłam ciąże w 5 tyg i teraz psychicznie jest ciężko jak widzę te spadki..
progesteron jest wydzielany skokowo, jeśli coś Cię niepokoi skonsultuj z ginekologiem i może przepisze luteinę chociaż Twoje wartości są prawidłowe. Ja w 4 tc miałam progesteron 7ng/ml, po dwóch tygodniach brania luteiny wzrósł do 16,6ng/ml później już go nie badałam, obecnie wszystko ok i 14tc

reklama
progesteron jest wydzielany skokowo, jeśli coś Cię niepokoi skonsultuj z ginekologiem i może przepisze luteinę chociaż Twoje wartości są prawidłowe. Ja w 4 tc miałam progesteron 7ng/ml, po dwóch tygodniach brania luteiny wzrósł do 16,6ng/ml później już go nie badałam, obecnie wszystko ok i 14tc
Już się kontaktowałam. Powiedział, ze progesteron nie powinien miec tendencji spadkowej i że wg najnowszych wytycznych nie podaje się już progesteronu i pochodnych.
Mam powtorzyć badania jutro i zobaczymy czy czekam na kolejne poronienie czy na usg i akcje serca :(

Do góry