reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spacery z dzieckiem, a wirus...

Kazumi

Moderator
Członek załogi
Witajcie,
Kieruję do Was zapytanie mojej przyjaciółki, która ma 2 letnie dziecko. Czy w obecnej sytuacji wychodzicie z dziećmi na spacery?

Trudno mi sobie wyobrazić trzymanie małego dziecka w domu 24h na dobę, ale ja dopiero spodziewam się pierwszego dziecka i mogę nie być dobrym doradcą. Wydaje mi się, że gdy nie idzie się do zamkniętych pomieszczeń a dziecko jest w wózku albo jedzie sobie rowerkiem to chyba nie jest narażone bardziej niż w domu i nie stanowi zagrożenia dla otoczenia, gdyby okazało się, że było bezobjawowym nosicielem.

Koleżanka pożaliła się, że wyszła z wózkiem na spacer (dziecko ok. 1 roku) i dostała od kogoś ochrzan, że dziecko powinno być w domu... Przyjaciółki Mąż wyszedł z synkiem pod blok na rowerek biegowy i to samo...
Jak Wy postępujecie??

reklama
Rozwiązanie
Tak, to prawda, nie da się wszystkiego dezynfekować przy dzieciach. Widzę po kuzynce, że dezynfekcję trzeba byłoby robić co chwilę ;) Moim zdaniem trzeba stosować się do zaleceń, ale też nie podporządkowywać całego życia wirusowi.
Poza tym jak widzę zdjęcia z urodzin, grille rodzinne. Mi już szkoda słów. Może zostanę zlinczowana, ale wszystkich przekonuję do siedzenia w domu. Zwykle z marnym skutkiem.

reklama
@Marciątko narazie to wszystko wskazuje na to że jeśli ludzie nie będą się stosować do zaleceń to nie będzie dobrze. Zalecenia mówią żeby nie wychodzić jeśli się nie musi, skoro Ty czy ktoś inny MUSI wyjść na spacer to mnie nic do tego, ja nikogo nie będę umoralniać, nikogo przekonywać, nie mam do tego predyspozycji i chęci. Ty masz swoje zdanie, ja swoje - nikt nikogo nie przekona.

Poza tym jak widzę zdjęcia z urodzin, grille rodzinne. Mi już szkoda słów. Może zostanę zlinczowana, ale wszystkich przekonuję do siedzenia w domu. Zwykle z marnym skutkiem.
Ja nie wiem skąd takie zdjęcia skoro każdy siedzi w domu a jeśli już wychodzi to w odludne miejsca🤔 to chyba fotomontaż bo przecież jesteśmy odpowiedzialnym narodem.
Szkoda Twoich nerwów, celebryci, sportowcy, aktorzy, piosenkarze robią kampanie a efekty marne. Przykłady płyną ze świata, szczególnie z Włoch a ostatnia ofiara w Naszym kraju miała 27 lat- wątpie żeby to podziałało na wyobraźnie niektórych.
Zdrówka życzę.

A ja to już się nawet nie wypowiadam na temat siedzenia w mieszkaniu 🤗😉 staram się nie wychodzić i tak zostanie dopóki sytuacja się uspokoi. Nie mam zamiaru później płakać że przez jakiś spacer jestem chora i przy tym mogę zarazić rodzinę😛 nigdy nie wiadomo kogo się spotka skoro osoby które przebywają na kwarantannie robią sobie spacerki (i tak osób jest zapewne mnóstwo). Jeżeli ktoś robi inaczej okey jego życie

A ja to już się nawet nie wypowiadam na temat siedzenia w mieszkaniu 🤗😉 staram się nie wychodzić i tak zostanie dopóki sytuacja się uspokoi. Nie mam zamiaru później płakać że przez jakiś spacer jestem chora i przy tym mogę zarazić rodzinę😛 nigdy nie wiadomo kogo się spotka skoro osoby które przebywają na kwarantannie robią sobie spacerki (i tak osób jest zapewne mnóstwo). Jeżeli ktoś robi inaczej okey jego życie

Ofiarą jest 27-letnia kobieta ze szpitala w Łańcucie, która była w ciężkim stanie. Bezpośrednią przyczyną była sepsa.

Przyczyna była sepsa nie koronawirus... tak się droga koleżanko tworzą plotki i panika.

Ofiarą jest 27-letnia kobieta ze szpitala w Łańcucie, która była w ciężkim stanie. Bezpośrednią przyczyną była sepsa.

Przyczyna była sepsa nie koronawirus... tak się droga koleżanko tworzą plotki i panika.
Ministerstwo Zdrowia (@MZ_GOV_PL) Napisał/a: Jednocześnie z przykrością informujemy, że w szpitalu w Łańcucie (woj. podkarpackie) zmarła szósta osoba zakażona koronawirusem. To 27-letnia kobieta, która była w stanie ciężkim. Niestety Droga koleżanko to informacja z twittera Ministerstwa Zdrowia.
Doinformuj się zanim kogoś o coś posądzisz.

Dlaczego więc Ministerstwo Zdrowia odnotowała tą dziewczynę jako ofiarę Koronawirusa?
I tak z ciekawości gdzie jest info że sepsa?

Ministerstwo Zdrowia (@MZ_GOV_PL) Napisał/a: Jednocześnie z przykrością informujemy, że w szpitalu w Łańcucie (woj. podkarpackie) zmarła szósta osoba zakażona koronawirusem. To 27-letnia kobieta, która była w stanie ciężkim. Niestety Droga koleżanko to informacja z twittera Ministerstwa Zdrowia.
Doinformuj się zanim kogoś o coś posądzisz.
To samo napisałam w tym samym czasie😉

reklama

1584710056093.png

1584710107593.png

Szukac dalej?? Radze najpierw czytac, a potem rozsiewac fake newsy.

cały artykuł.
Był takze przypadek mezczyzny ktory mial korona, ale zmarł na współistniejace choroby, ktore nasilily sie przez korona.. tego mezczyzne tez zaliczyli do osob ktore umarly przez wirus, mimo, ze taknie btlo.

Do góry