reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SP CSK SUM Katowice - ligota szpital

Cześć Dziewczyny, zajrzałam na forum przyszłych mam ze Śląska bo potrzebuję porady dla znajomej. Obie jesteśmy w ciąży, ona w I trymestrze. Niestety ma podejrzenie guzka w piersi. W necie bardzo dobre opinie ma chirurg piotr bednarski Katowice. Czy znacie tego lekarza? Jeżeli ktoś coś wie bardzo proszę o info. Dziękuję.

reklama
To i ja odświeżam temat ☺️
Mam w planach poród właśnie w tym szpitalu. Na pewno będę miała skierowanie i wskazanie do wcześniejszego porodu w 38 tygodniu, ze względu na nadciśnienie.
Czy nie robią problemów przy przyjmowaniu na oddział?
I czy któraś mama ma doświadczenie z porodem wywoływanym właśnie tam? Jak długo czekają na akcje po oksytocynie? W którym momencie decydują się na ewentualne cc?

To i ja odświeżam temat ☺
Mam w planach poród właśnie w tym szpitalu. Na pewno będę miała skierowanie i wskazanie do wcześniejszego porodu w 38 tygodniu, ze względu na nadciśnienie.
Czy nie robią problemów przy przyjmowaniu na oddział?
I czy któraś mama ma doświadczenie z porodem wywoływanym właśnie tam? Jak długo czekają na akcje po oksytocynie? W którym momencie decydują się na ewentualne cc?
I jak urodziłaś już? Tam? Ja właśnie myślę nad tym szpitalem. Miałam inny w planach ale trochę zwatpilam

I jak urodziłaś już? Tam? Ja właśnie myślę nad tym szpitalem. Miałam inny w planach ale trochę zwatpilam
Cześć, mam termin dopiero na listopad ale zmieniłam zdanie i będę rodzic jednak w Sosnowcu, bo okazało się, że tam pracuje moja ginekolog, poza tym moje 2 koleżanki tam rodziły i chwalą

reklama
Dziewczynom że Śląska polecam nową porodówkę w GCZD. Rodziłam tam rok temu, z początkiem lipca. Akurat z przymusu, bo córka miała wadę serca i konieczny był szpital mogący zapewnić jej wlaściwą opiekę. Miałam cc z tego tytułu. Bardzo podobało mi się podejście lekarzy, głównie anestezjologa, kiedy ujarzmiali mój strach przed igłami, jeszcze w obliczu nagłej cc (przyspieszono przez zanikające ruchy dziexka). Leżałam w różnych szpitalach i trafiałam na różny personel, czasem podchodzący lekceważąco do pacjentki. Położone przemiłe. I w ogóle cała organizacja. Wiecie, kiedy zabrali mała na neonatologię, nikt nie wpadł na pomysł umieszczenia mnie w sali że szczęśliwymi mamusiami (a do dziś pamiętam, kiedy u siebie w szpitalu leżałam po poronieniu z mamą w ciąży z bliźniakami i non stop podłączanym ktg), itd. Jakkolwiek nasza historia skończyła się tragicznie, tak jednak o porodówce mogę powiedzieć same miłe słowa. Gdybym teraz mogła znów wybierać i nie musiałabym w pędzie jechać do najbliższego szpitala, a już na pewno gdybym miała kolejne cięcie, to tylko kierunek Katowice.

Do góry