reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

A ja dzis bylam u dentysty... innego niz chodze, bo pilna sprawa, a mama miala akurat wizyte. Odlamalo mi sie pol zeba przy samym dziasle- byl przygotowany do kanalowego leczenia, ale ze wzgledu na ciaze bylo tylko zalozone lekarstwo... Lekarstwo sie wbilo do srodka, zab sie odlamal, lekarstwo wypadlo... Siadlam na fotelu i mowie facetowi co jest, no i ze chce go wyrwac (bo to siodemka gorna). No spoko, to rwiemy- 100zl. Az mnie w fotel wbilo, az sie zdziwilam, ze mi sam z wrazenia nie wypadl.
No i zeba nie wyrwalam.

reklama
cosmo mówiłam ci :) ja tez płakałam jak głupia przez ta ksiażke :) hehe :)

popatrze :)

ahhh mam ksiazke, która dostałam na prezent od kolezanki z grupy :) powiem szczerze nie czytałam :) bo czasu brak ale chetnie pozycze :)
to kiedy kolejna pyszna herbata :)

megi może wtorek/środa? Michał ciągle mówi o "Franczusiu"
może teraz re wizyta?

Madie to tanio, ja płaciłam 150zł(jakieś 4 lata temu), ale wyrywał bosko, bez zastrzyku, bez igieł, bez kleszczy

polecam Jasińską dobra i tania (nie wiem jak wyrywa, ale leczy rewelacyjnie)

Cosmo, to nie jest przypadkiem ta z kopalni?
Jesli to TA stara franca, to nawet wolami mnie tam nie zaciagna- zniszczyla mi zeba tak, ze MUSIALAM go wyrwac (u innego dentysty, ale tez na kazimierzu), a przy wyrywaniu tak sie pokruszyl, ze pol zeba mi zostalo w dziasle- musialam rwac drugi raz, ale juz u innego.
A za leczenie kanalowe (jakies 5 lat temu) powiedziala mi- 6 wizyt po 70zl kazda!!

Nigdy nie zaplacilam u dentysty wiecej niz 120zl- na dandowce, jak mi czyscil to pokruszone (z 2 znieczuleniami, rtg i cos tam jeszcze mi robil)- z tym, ze bylam tam prywatnie.

A 100zl za wyrwanie zeba w zyciu nie dam. Nawet na pogotowiu stomatologicznym w swieta tyle nie biora. Zwlaszcza, ze 1. potracaja mi skladki zdrowotne z wyplaty, a 2. jako ciezarna mam DARMOWA opieke medyczna.

k_aralajna a Ty przypadkiem nie udzielasz się na marcówkach ? bo jak w ciazy siedziałam to cos mi się nick kojarzy....:)

a mi kto jakas ksiązke pozyczy?:p bo czytam tylko tego Coelho i świata nie widze :p

Madie Jasińska przyjmuje w swoim prywatnym gabinecie w bloku na 10 piętrze jest stara to fakt, aoe ona nie wzięłaby po 70zł przy kazdej wizycie, tyle zapłąciłabyś za całość po skonczonym leczeniu. Nie wiem jak wyrywa

wav ja Ci mogę pożyczyć, ale z Coelho mam tylko moją ulubioną "Piątą górę"

Cosmo, nie wiem czy mowimy o tej samej. Ja bylam kilka lat temu pod kopalnia w przychodni i cos mi sie kojarzy nazwisko wlasnie z ta babka. Pewnosci nie mam. Zrazilam sie bardzo do tej osoby.
Tak samo do Zyrkowej na krzyzowce- ona mi tak cudownie pokruszyla wyrywanego zeba. Na kontroli zrobila rtg (bo mi cos tam zaczelo z dziasla wystawac) i wypisala skierowanie do chirurga, bo "jakis malutki kawaleczek zostal w srodku". Ten malutki kawaleczek okazal sie wieksza czescia calego zeba, a bez chirurga sie obylo.
Pojde teraz chyba do DG, tam gdzie maz chodzil. Bo ta stowke za wyrwanie, to ja sobie znacznie lepiej zainwestuje...

ja tam wolę zainwestować w wyrwanie żeby mnie nie bolało niż potem niepotrzebnie cieprieć. Jako ciężąrna nikt Ci zęba nie wyrwie... chyba, ze bez znieczulenia

reklama
No cos ty, kto Ci takich glupot nagadal. Bez problemu sie zeby leczy i wyrywa. Nie mozna tylko robic RTG. Znieczulenie tez jest bezpieczne- tylko w pierwszym trymestrze nie powinno sie podawac.
Zeby lecze bez znieczulenia. Wyrywac nikt bez znieczulenia sie nie odwazy.
A z jakiego powodu ja mam niby cierpiec? Skoro moge isc do innego dentysty i miec za darmo. Nie po to pracuje i place skladki, zeby placic jeszcze za leczenie czy podstawowe zabiegi medyczne.

Do góry