reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smog a spacery?

atomek

Fanka BB :)
Jak w temacie... wychodzicie jak jest smog? U mnie w Krakowie normy przekroczone 150%. Im bliżej zimy tym pewnie będzie gorzej...wychodzicie w takich warunkach? Nie wyobrażam sobie siedzieć cały dzień w 4 ścianach z 9 miesięcznym niemowlakiem :( i to kilka dni z rzędu

reklama
No niestety, wszędzie w miastach okropny smog. Ja osobiście nie wychodzę z dzieckiem w taki smog nie ryzykuję. Jak tylko mam możliwość chociaż na chwilę wyjeżdżamy za miasto.

Zdecydowanie odradzam. Wszędzie piszą aby w takich warunkach szególnie dzieci i osoby starsze zostały w domu. My rezygnowalismy ze spacerów, tylko że w Krk to chyba całą zimę trzeba by było z dzieckiem siedzieć w domu. Ale na pewno mocno je ogranicz. Np. raz w tygodniu.

No właśnie... 150% normy dla KRK to jeszcze w miarę czyste powietrze w porównaniu do tego co będzie za parę tygodni. @myszkerina myślisz że na wsi jest lepiej? Mi się wydaje że jest podobnie tylko pomiarów nie ma.

Napisane na SM-T813 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie... 150% normy dla KRK to jeszcze w miarę czyste powietrze w porównaniu do tego co będzie za parę tygodni. @myszkerina myślisz że na wsi jest lepiej? Mi się wydaje że jest podobnie tylko pomiarów nie ma.

Nie zgodzę się;) ja mieszkam na wsi, jest czym oddychać. A gdy musimy jechać do sklepu do miasta, gdzie smród potęguje PKN ORLEN (Płock) to prawie 3 letni syn, pyta się mamusiu co tu tak śmierdzi, zatyka nos i krzyczy fuj;) tez zależy w sumie o jaką wieś chodzi. Jak dom obok domu to faktycznie jest smród, a jak dom od domu w większych odległościach to jest cud malina;)

U nas "na wsi" są pomiary :p i faktycznie tez się zdaza że pojawia się zanieczyszczenie ponad normę ale jest to raczej sporadyczna sytuacja. W zeszłym roku przez całą zimę było 15-20 takich dni, więc nie ma tragedii.

U nas "na wsi" są pomiary :p i faktycznie tez się zdaza że pojawia się zanieczyszczenie ponad normę ale jest to raczej sporadyczna sytuacja. W zeszłym roku przez całą zimę było 15-20 takich dni, więc nie ma tragedii.

no to pozazdrościć. Jak patrze na wsie wokół KRK to wszystko świeci na czerwono. A tam prawei z każdego domku leci cieplutki świeżutki dymek :)

reklama