reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smoczek z butelki po szpitalu

szwabens

Zaangażowana w BB
Moja córka przez miesiąc karmiona była butelką ze smoczkiem szpitalnym (jak na ponizszym zdjeciu). Teraz ciężko jej się przestawić na butelkę Lovi. Czy któraś z Was sprawdzała, jaka butelka jest najbliższa temu smoczkowi? Wydaje mi się, że końcowka jest dośc miękka.

Załączniki

• IMG_2922.png
    IMG_2922.png
    26,9 KB · Wyświetleń: 347
reklama
Akurat jestem w temacie. Mój w szpitalu je różowymi Beldico i wielorazowym z Medeli, ale z tego z Medeli strasznie leci, jeszcze nie zassa, a już buzia zalana tym, co wylatuje :/

Kupiłak aventa, dr Browns, lovi, canpola i będę sprawdzać metodą prób i błędów 🙈 jeszcze lansinoha i neno mam na liście do kupienia. W szpitalu powiedzieli, że najlepiej dr Browns albo neno, to dzieci ciągną. Tak na moje własne palce to wydaje mi się, że Canpol jest za twardy.

reklama
Moja gapcia się krztusiła z każdej butelki po szpitalnych smoczkach NUK. Każdy był dla niej za szybki. Sprawdzaliśmy Lovi, Browns, Avent, Canpol, Tommy Tipe i żadna sie nie nadała. U nas perełką okazały się butelki Difrax, naprawdę. Na początku jadła z tradycyjnej wąskiej, ale potem łapała za dużo smoka. Teraz jemy z szerokich butelek Difrax. Ta węższa jest polecana właśnie dla wcześniaków.

Polecam z czystym sumieniem, tym bardziej że my mamy też problem z krtanią, a z tej butelki sobie radziła i zaczyna jeść coraz więcej z każdym dniem 🙂

Do góry