reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smoczek u niemowlaka

Nasza mala tez ciagnie smoczusia prawie od poczatku i nie robimy z tego zadnego halo bo i nie ma o co.Nawet ani razu nie pomyslalam o tym ze mialby to byc jakis problem?:sorry2:natomiast kazda mama robi to co uwaza za sluszne i jesli dzidzia nie ciagnie smoka to widocznie tak jest dobrze dla mamy i dla niuni:tak:

reklama
A ja z troche innej beczki - moje 2mieś maleństwo pcha sobie łapkę i kciuk do buzi, kocha cumlać niezobowiązująco cyca i postanowiłam dać jej smoczek. Niestety powoduje on odruch wymiotny. Miałyście taki problem? Na jaki smoczek się w końcu skusilo wasze maleństwo?
Ja próbowałam:
- avent - silikon, wydłużony ksztalt
- nuby - silikon, imitujący ruchy sutka
- nuk - kauczuk albo lateks, nie wiem, takie brązowe i silikon, kształt anatomiczny - i wszystkie są beee

A ja z troche innej beczki - moje 2mieś maleństwo pcha sobie łapkę i kciuk do buzi, kocha cumlać niezobowiązująco cyca i postanowiłam dać jej smoczek. Niestety powoduje on odruch wymiotny. Miałyście taki problem? Na jaki smoczek się w końcu skusilo wasze maleństwo?
Ja próbowałam:
- avent - silikon, wydłużony ksztalt
- nuby - silikon, imitujący ruchy sutka
- nuk - kauczuk albo lateks, nie wiem, takie brązowe i silikon, kształt anatomiczny - i wszystkie są beee
Hmmm...Moja Blaneczka ssala od 5 min od urodzenia smoczka aventu podobny do sutka :tak: a potem to juz wszystkie monie brala do buzi nie zwracajac uwagi na ksztalt :-p
Moze Twoje dziecko nie lubi poprostu twardej gumy :confused: bo przewaznie kazdy smoczek ma twardsza gumek niz piers i nie jest cieply na poczatku :baffled: moze dlatego :nerd::confused:a moze ma wrazliwe gardelko:confused:i przez to ma odruch taki :confused:a probowalas np, zeby dziecko zalapalo smoczka w pozycji pionowej a nie lezacej ...:confused:moze tak na poczatku pomoze:confused: nie wiem za bardzo dlaczego tak macie , a jak nie to poczekaj jakas czas i znow sprobuj ;-):happy::blink:
Pozdrawiam napisz jak wam idzie :-)

Kaitlin ma smoczka Nuk silikon nr 1 (ma teraz 5 mies)
Wszystkie inne odrzucala .Przez pierwsze 2 mies nie chciala rzadnego wywolywalu u niej odruch wymiotny.Od kiedy polubila smoczka moge juz przynajmniej wyskoczyc na zakupy i ja nie jestem jej smoczkiem.Wychodza jej teraz zeby nie wiem co ja bym zrobila bez smoczka.

reklama
Mój Eryk ma ponad 10 miesięcy i smoczka lubi :) używamy też od urodzenia i nie uważam żeby to było złe czy miało w jakikolwiek sposób szkodzić dziecku :) Jeśli smok go uspokaja to jestem jak najbardziej za a nie chodzi przecież o to żeby dziecko non stop miało smoka w buzi tylko w takich kryzysowych sytuacjach. Jak był malutki to smok zawsze był a teraz już właśnie jak bardzo się zdenerwuje to smok zawsze uspokoi ;)

Do góry