reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

reklama
Może gdzieś w tv podsłuchała..
Może babcia kogoś tam komentowała przy Milence hehe.
A co do telewizji to bardzo możliwe, dzieciaki chłoną wszystko, wiadomo, że nie wymyślają same takich haseł, tylko gdzieś podsłyszą. Wystarczy, że leci akurat serial o nastolatkach, a dziecko bawi się w pokoju nawet nie spoglądając w telewizor, ale uszy działają, mózg zapamiętuje :tak:

rany jak pięknie rozwijają sie wasze dzieci...
Filip narazie mówi to co mówił do tej pory..czyli niewiele - ale i tak jestem dumna z mojego syna.

Jak dziś rano Oli się obudziła, podeszłam do niej, dałam buziaka i powiedziałam:
Dzień dobry Aniołku.
A Oli na to oburzona:
Jestem Oliwka!

:-D:-D

Oliwka to debeściara na tym wątku :-D:tak::-D

A Milenka ostatnio do mnie wypaliła tekstem: Mamo zobacz, jestem taka gruba! :szok:;-)

Szybko zaczyna:-D

Przy dzieciakach trzeba strasznie uważać na słowa, bo wszystko chłoną jak gąbka.:tak:
Gosia wczoraj rozmawiała z T. przez telefon i Tomek pyta się, czy pozdrowić od niej Maciusia (synka znajomych).
A Małgosia na to:
Tak, Maciusia i panią małpę.:szok::sorry2:

Heheheh, ale się potem nasłuchałam od T.:zawstydzona/y::-D

To masz przechlapane :-D:tak:;-)

reklama
Wczoraj:
Ludzie często mówią: O matko! a mój małżonek to powiedzenie sobie przerobił i zawsze mówi: O matko z córką! Tak mówi już od wielu lat, więc Oli oczywiście podchwyciła od niego w końcu to powiedzenie.
Jedziemy sobie wczoraj samochodem, Oli z tyłu w foteliku, my z Tomkiem z przodu, rozmawiamy sobie, zastanawiamy się, gdzie najpierw mamy jechać, nagle Oli wypaliła:
- O matko z córką! Co robimy, Tomek?

Druga sytuacja wczoraj:
Tomek gra na kompie, a Oli ma ochotę posłuchać muzyki z YouTube. Podchodzi do niego i mówi:
Tatuś, skończ grać!
T: Czemu mam skończyć?
O: Skończ!
T: Oli nie przeszkadzaj mi teraz.
A Oli mimo to wciska się Tomkowi na kolana i mówi słodkim głosikiem:
Kochany tatusiu, włącz muzykę!
Chyba wiecie, co Tomek zrobił :confused:;-)

Dziś rano:
Paulina pod prysznicem, a Oliwce oczywiście zachciało się kupę. Posadziłam ją więc na kibelek i zostawiłam z Pauliną w łazience. Paulina skończyła się myć, przecisnęła obok kibelka i wycierała się stojąc tyłem do Oliwki, dość blisko niej, bo gabaryty łazienki niestety nie pozwalają na stanięcie dalej. Nagle Paulina czuje, że Oliwka chwyta ją za pośladki obiema rękoma i próbuje je rozchylić pytając:
A co tam jest w środku? :szok::ninja2:
Paulina odruchowo odsunęła się i mówi:
Oli, co Ty robisz?! Tam nic w środku nie ma!
A Oli na to:
Nie! Tam jest kupa! :ninja2::-D

Ostatnia edycja:
Do góry